Copy
Her er årets siste distriktsinfo fra Nordland Røde Kors.
God jul til alle våre lesere!
View this email in your browser
Nyhetsbrev fra Nordland Røde Kors # 11 | 2016
Bidra til Røde Kors' julekampanje til barn i Syria - gi noe til en som har ingenting.
Situasjonen i Aleppo er kritisk, og det er mangel på vann, mat og medisiner. Her kan du lese siste nytt fra Røde Kors om situasjonen i Aleppo (pr. 15.12).
Les mer om hvordan du kan bidra her, eller gi et gavekort med mening til den som har alt.

Takk for et godt og spennende år i 2016!
2016 har vært et spennende og innholdsrikt år for alle lokalforeninger og frivillige i Nordland Røde Kors. Det har vært stort trykk og mye humanitær aktivitet innenfor mange områder; redning og beredskap, migrasjon, sosial inkludering og oppvekstfeltet. I tillegg bidro TV-aksjonen til et stort løft for ofre i krig og konflikt.

Tusen takk til alle frivillige som har bidratt til flotte, humanitære aktiviteter i vårt langstrakte fylke!
Rekordår for juleaksjonen i Nordland
Takket være Gjensidigestiftelsens "En helt vanlig jul" får rekordmange barn i Nordland ekstra oppmerksomhet og hygge i førjulstida. Alt for mange barn gruer seg til jul av ulike årsaker, og gjennom juleaksjonen får noen flere barn positive opplevelser sammen med andre.

1027 barn i Nordland inviteres inn til å delta på ulike juleaktiviteter i Nordland i år gjennom Gjensigiestiftelsens tiltak. Hele 11 lokalforeninger står i bresjen for disse arrangementene, som blant annet inkluderer julegaveutdelinger, kinobesøk, juletrefester, solfest, lek og juleverksted. Målet er å skape aktiviteter som bidrar til fellesskap, omsorg, og "en helt vanlig jul" - spesielt ved å nå ut til barn som ellers ikke har andre tilbud. Ballangen Røde Kors arrangerte julefest for ungdom på mottak for enslige mindreårige asylsøkere og lokal ungdom 15. desember. Det var lek og morro der ungdommene konkurrerte om å bygge høyest tårn med spaghetti og marshmellows, og å rive lengst mulig papirremse av et ark. Alle festdeltakerne koste seg også med god mat, dans og prat - til stor glede for alle som deltok.
Møt Heidi, nyeste ansatte på distriktskontoret

Heidi Storeide ble ansatt 1. desember som administrasjonsrådgiver. Hun skal jobbe med regnskapsrelaterte oppgaver, og skal i tillegg være et kontaktpunkt og ha en støttefunksjon for lokalforeninger i Nordland. Heidi nås på 75500222.
Nytt e-læringskurs i beredskap
Et nytt introduksjonskurs om beredskap er nå lansert i form av et e-læringskurs. Hensikten med introduksjonskurset er å bidra til at frivillige og ansatte i Røde Kors vet hva det vil si å være med i beredskapsorganisasjonen Røde Kors.

Kurset finner du i e-læringsportalen vår:
Kurset tar bare 30-40 minutter å gjennomføre, og kan gjøres alene eller sammen i en gruppe, f.eks. på et lokalforeningsstyremøte. Alt man trenger er datamaskin eller nettbrett med internett.
Nytt e-læringskurs i migrasjon
Røde Kors har utviklet et nytt e-læringskurs i migrasjon som er åpent for alle. Dette kurset er for alle som ønsker å vite mer om migrasjon og hva Røde Kors gjør for å ta vare på migranters humanitære behov. Også personer uten tilknytning til Røde Kors kan opprette en brukerkonto og ta kurset. Hele kurset tar ca. 45 minutter.

Hvordan finner du kurset:
1.Hvis du ikke allerede har en brukerkonto: opprett en personlig brukerkonto hos Didac.
2.Når du har konto:  Logg deg inn på e-læringsplattformen.
3.Inne på e-læringsplattformen velg:  "Opplæringskatalogen"
4.Finn fram til kurset "Introduksjon til migrasjon".

Lykke til!
Ukenytt fra Norges Røde Kors
Norges Røde Kors samler nyheter og aktuelle saker hver uke, og legger dette tilgjengelig for alle på Korsveien. (Lenkene krever pålogging.)
Ukenytt fra Norges Røde Kors, uke 50
Ukenytt fra Norges Røde Kors, uke 51
Ukens julestjerne uke 49 - Tone Magnussen

Tone Magnussen i Bodø Røde Kors er mottaker av ukens julestjerne fra Nordland Røde Kors i uke 49.

Tone har vært med i oppstart og drift av aktiviteten "Lån en Bodøværing" - en ukentlig aktivitet i biblioteket Stormen der nye og "gamle" Bodøværinger kan møtes for en prat. Lokalforeningsleder Øystein Nystad delte ut julestjerna til Tone på vegne av distriktet. Øystein og Tone i midten på bildet, flankert av to av deltakerne på Lån en Bodøværing. (Foto: Bodø Røde Kors.)

I nominasjonsbrevet står følgende: "Lån en Bodøværing er en flott og innovativ aktivitet som har inspirert andre frivillige og lokalforeninger til å starte lignende tilbud - og ikke minst er det et supert tilbud til alle som er ny i Bodø."
Ukens julestjerne uke 50 - Ballangen Røde Kors

Ballangen Røde Kors er mottaker av ukens julestjerne fra Nordland Røde Kors i uke 50.

Julestjerna ble utdelt på juleavslutning med mottaket for enslige mindreårige asylsøkere. Lokalforeningsleder Trond Pedersen var ikke tilstede, så nestleder Bente Havaas tok i mot på vegne av lokalforeningen. Styremedlem i Nordland Røde Kors' distriktsstyre, Rozina Bein, delte ut julestjerna.

I nominasjonsbrevet står følgende: "Dere får ukens julestjerne for deres fantastiske innsats og engasjement i lokalmiljøet. Ballangen Røde Kors gjør en utrettelig innsats og tilbyr et allsidig aktivitetstilbud for de etniske minoritetene i Ballangen kommune."
Korsveien får ny forside
Her kan du lese mer om endringene som gjøres for å lage et enda mer brukervennlig intranett for frivillige.

Trenger du hjelp til innlogging i Korsveien? Datahjelp nås på telefon 05003, og har åpent 15-15 og 18-21 i uke 51. Det er stengt i uke 52, men i uke 1 og 2 er datahjelp igjen tilgjengelig mellom 12-15. Fra 16. januar er det vanlige åpningstider igjen; 12-15 og 18-21.
Vi i Nordland Røde Kors ønsker alle lesere en riktig god jul og godt nyttår.
Gjør julehøytiden varm og god for de du har rundt deg, og ta vare på hverandre!
Nordland Røde Kors
Storgata 34, 2. etg., | Boks 63, 8001 Bodø
dk.nordland@redcross.no | 75500222

Kontakt oss på distriktskontoret.
Kontakt distriktsstyret.

unsubscribe from this list

 


This email was sent to dk.nordland@redcross.no
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordland Røde Kors · Storgata 34, 2.etg · Bodø, 8006 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp