Copy
View this email in your browser
Nyhetsbrev fra Nordland Røde Kors # 10 | 2016
Anne og Ola på julegave-jakt
Hva gir du i julegave til den som har alt?
Gi en gave med mening! Gi et gavekort fra Røde Kors: http://gi.rodekors.no/
Ukens julestjerne, uke 48

Årets første julestjerne går til Lars Hannevold i Sortland Røde Kors.

Lars Hannevold får ukens julestjerne for sin fantastiske innsats og engasjement som frivillig i Sortland Røde Kors. "Din iver har bidratt til økt entusiasme for Røde Kors-arbeid i lokalforeningen, nye medlemmer og flere aktiviteter", står det i gratulasjonsbrevet.


Nordland Røde Kors deler ut ukens julestjerne til frivillige som har gjort en ekstra innsats i sitt lokalsamfunn. Utdelingen skjer på bakgrunn av nominasjoner fra lokalforeningene.
Gaven som utgjør en forskjell!

Nordland Røde Kors og Arhangelsk Røde Kors har utvekslet erfaringer og samarbeidet i 18 år. En viktig del av dette samarbeidet er bidrag og støtte til barn som vokser opp i vanskeligstilte barnefamilier, deriblant den årlige julekampanjen.

Med innsamlede midler fra Nordland kan Arkhangelsk Røde Kors kjøpe matesker til barnefamilier som ikke har andre tilbud om mat de ti dagene da suppekjøkkenene er stengt.

Les mer om vårt samarbeid med Arkhangelsk Røde Kors og årets julekampanje her.

Bruk kontonummer 4509.31.20802, og merk innbetalingen med "julekampanje".
Tusen takk for alle bidrag - de kommer godt med!
Ukenytt
Her kan du lese ukenytt fra Norges Røde Kors i uke 48 og uke 49 - som inneholder mye nyttig informasjon fra organisasjonen.
Holsts legat
Holsts legat støtter aktiviteter til barn og unge, og har søknadsfrist 14. januar. Les mer om søknadsmuligheten her (krever innlogging i Korsveien).
Bli med på strikkestafett!
Distriktsråd omsorg inviterer alle til å bli med på strikkestafett, for å kunne bidra til en varm vinter til noen som trenger det.

Les mer om strikkestafetten her.
Sven Mollekleiv om viktigheten av menneskemøter

Røde Kors-president Sven Mollekleiv og skuespiller Lena Kristin Ellingsen ble intervjuet av Anne Grosvold på Nationalteateret i november. Tema for samtalen var møter mellom mennesker, og hvordan hver enkelt av oss kan bidra.

Mollekleiv delte av sine erfaringer fra Røde Kors, og Ellingsen leste blant annet en sterk appell om det å bry seg. Sven Mollekleiv trakk også frem hvor stor respekt han har for de frivillige i Røde Kors og avsluttet med en oppfordring til oss alle:

- Det er lett å bli fartsblind i vårt samfunn. Bruk juletiden til å tenke over hva som er viktig i livet, og se noen du vanligvis ikke ser.

Se hele intervjuet her.
Hjelpekorpsenes innsats i fokus
NRK Brennpunkt sendte en dokumentar 23.11 om hjelpekorpsets innsats i forbindelse med et stort antall redningsaksjoner på Trolltunga i år.

Illustrasjonsfoto: Narvik Røde Kors.

Dokumentaren beskriver en situasjon som gjelder i Nordland også. For Røde Kors handler dette om økt turisme i mange regioner i Norge, samt samvirke og kapasitet i redningstjenesten. Benytt gjerne denne muligheten til å vise hva dere gjør lokalt for å bidra til beredskap i kommunen.

Les mer og finn snakkepunkter i artikkelen på Korsveien (krever innlogging).
Erna Solberg besøkte Fauske Røde Kors

F.v.: Vigdis Steigen (leder i besøkstjenesten), Lars Andreassen (tidligere leder i lokalforeningen), statsminister Erna Solberg og Hergunn Vik hygget seg ved middagsbordet. Foto: Arne Jensen/Fauske Røde Kors.

Statsminister Erna Solberg besøkte Fauske Røde Kors Besøstjenestes årlige førjulsarrangement søndag 27. november. Hun fikk blant annet høre om besøkstjenestens arbeid, og om lokalforeningens beredskapsinnsats da akuttmottaket i Sulitjelma ble opprettet i fjor høst. 120 personer deltok på arrangementet, og hygget seg med deilig middag, prat og underholdning på Fauske hotell.

Statsministeren takket for innsatsen som alle frivillige i Røde Kors bidra med - hver eneste dag.

 
Nordland Røde Kors
Storgata 34, 2. etg., | Boks 63, 8001 Bodø
dk.nordland@redcross.no | 75500222

Kontakt oss på distriktskontoret.
Kontakt distriktsstyret.

unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordland Røde Kors · Storgata 34, 2.etg · Bodø, 8006 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp