Copy
View this email in your browser
Nyhetsbrev fra Nordland Røde Kors # 2 | 2017
Søk midler til oppvekstaktiviteter!

Hva med å invitere til en utendørs aktivitetsdag? Bålkos og friluftsliv er en artig aktivitet for små og store. Illustrasjonsbilde: Henriette Kjærstad/Brønnøysund Røde Kors

Lokalforeningene kan søke midler til aktiviteter for barn gjennom Norges Røde Kors. Det kan være sosiale møteplasser, aktivitetsdager i skoleferien, nattevandring eller andre typer aktiviteter for barn/ungdom under 18 år.

Vefsn Røde Kors hadde i 2016 stor suksess med å arrangere "feriedager" i sommerferien. De inviterte barnefamilier med på utflukt hver tirsdag i juli, hvor lek, bading, god mat og mye moro var i fokus. De anbefaler andre lokalforeninger å prøve samme modell!

Søknadsfristen er 10. februar. Legg inn din søknad i søknadsportalen på Korsveien, eller ta kontakt med distriktskontoret hvis du vil ha hjelp til å legge til søknaden.
Panto gir inntekter til Røde Kors

Stadig flere bidrar til pantelotteriet. I 2016 resulterte dette til at lokalforeningene i Røde Kors i Nordland mottok tilsammen 350 000 kr som kan brukes på humanitær aktivitet. Dette er ny rekord. 

2016 var preget av stor økning i migrasjonsaktiviteter i Nordland, og inntektene fra Panto har blant annet bidratt til å skape og opprettholde dette aktivitetsnivået.

De tre lokalforeningene som mottok mest fra Panto i 2016 var: Bodø Røde Kors (96 675 kr), Narvik Røde Kors (54 886 kr) og Rana Røde Kors (38 216 kr).

Les mer i artikkel fra Avisa Nordland, fra 31.1.17.
Ukenytt fra Norges Røde Kors

Lokaleforeninger kan blant annet søke om midler til prosjektet "Aktiv i 100", et samarbeid mellom Røde Kors og Turistforeningen. Les mer i siste utgave av ukenytt. (Illustrasjonsbilde: Røde Kors).

Her kan du lese nyttig informasjon og nyheter som er relevant for lokale ledd i Røde Kors.
(Det kreves ikke innlogging i Korsveien for å lese ukenytt.)

Ukenytt # 3 - her kan du blant annet lese mer om hvordan du kan engasjere deg i 8. mai-budskapet, og om ungdomsdelegatprogrammet.

Ukenytt # 4 - her kan du blant annet lese om beredskapsøvelser, og hvordan jobbe med handlingsplan og behovskartlegging i lokalforeninga.

Ukenytt # 5 - her kan du blant annet lese om søknadsmuligheter til turprosjektet Aktiv i 100, og hvordan du kan søke midler til RØFF.
Førstehjelp og personlig beredskap er tema for årets 8. mai-kampanje

Henry er maskoten som lærer førstehjelp til barn. Her fra markering av 150-årsjubileet i Mosjøen i 2015. (Foto: Vefsn Røde Kors)

Kan du førstehjelp - og har du repetert kunnskapen i det siste? Har du batterier og tørrmat hjemme? Har du en alternativ varmekilde hvis strømmen skulle gå?

Personlig beredskap handler om å være mentalt, fysisk og praktisk forberedt dersom en uventet hendelse skulle oppstå. Dette er tema for årets 8. mai-kampanje.

En fersk undersøkelse viser at førstehjelpskunnskapen i befolkningen er mangelfull - og at mange er redde for å handle i frykt for å gjøre feil dersom noen skulle falle om på gata. Dette viser et behov for å øke kunnskap om livreddende førstehjelp, og ikke minst trygge folk på hva de bør gjøre når noe uforutsett skjer. Som Norges største beredskapsorganisasjon vil Røde Kors bidra til å sette fokus på nettopp dette gjennom årets 8. mai-kampanje.
Den første hjelpen - der du er!

I forbindelse med 8. mai-kampanjen utfordres alle lokalforeninger til å bli med på førstehjelpsmaraton. Distriktsråd hjelpekorps og beredskapsutvalget står bak initiativet.

Målet er å styrke kunnskap om livreddende førstehjelp i befolkningen - og spesielt for grupper som barn, ungdom, eldre, asylsøkere og beboere på institusjon. Det legges opp til enkel førstehjelpsopplæring, f.eks. ved bruk av Henry - førstehjelp for barn, eller korte kurs med fokus på å lære bort den mest nødvendige kunnskapen. De beste bidragene premieres.

Les mer i prosjektnotatet (krever innlogging til Korsveien). Meld din interesse innen 8. februar til olemartin.mjelva@redcross.no
Narvik Røde Kors 100 år

President i Norges Røde Kors, Sven Mollekleiv (bildet) snakket engasjerende om Røde Kors' rolle i samfunnet lokalt, nasjonalt og internasjonalt. (Foto: Narvik Røde Kors.)

Narvik Røde Kors ble stiftet 25. januar 1917, og feiret 100-årsjubileet lørdag 28. januar.

Feiringen startet på Narviksenteret med foredrag og taler. Markeringen fortsatte med kulturforestilling i Folkets Hus framført av elever ved musikklinja på Solhaugen vgs. Begge arrangementer var åpne for byens befolkning, med godt oppmøte. 100-åringen Narvik Røde Kors inviterte frivillige og medlemmer til festmiddag på kvelden
.

Vi gratulerer, og ønsker tillykke med de neste hundre år!
 
Nordland Røde Kors
Storgata 34, 2. etg., | Boks 63, 8001 Bodø
dk.nordland@redcross.no | 75500222

Kontakt oss på distriktskontoret.
Kontakt distriktsstyret.

unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordland Røde Kors · Storgata 34, 2.etg · Postboks 63, 8001 Bodø · Bodø, 0 8006 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp