Copy
View this email in your browser
Nyhetsbrev fra Nordland Røde Kors # 4 | 2017
Meld dere på årsmøtet til Nordland Røde Kors, 31. mars - 2. april 2017
All informasjon ligger på hjemmesiden vår.

Merk! Lokalforeningene betaler en egenandelpå 1500 kr pr. person. Dette dekker reise og opphold.
Påmeldingsfrist: 8. mars
Møt nyvalgte distriktsråd og representanter fra landsrådene etter at distriktsårsmøtet er ferdig
Vi er så heldig å få besøk av landsrådsleder for hjelpekorps, Ole Gladsø, og landsrådsmedlem for omsorg, Stine Kolseth, til årsmøtehelga! I den forbindelse inviterer vi til "åpen time" etter at årsmøtet er gjennomført lørdag 1. april.
Benytt muligheten til å gi deres innspill til de tilltsvalgte for de neste to årene, still spørsmål og diskutér saker som dere er opptatt av!

Hjelpekorps: Møt landsrådsleder Ole Gladsø og det nyvalgte d-rådet. Hør mer om:
  • Hjelpekorpsets rolle i en spennende tid - teknologi, turisme og ekstremvær
  • Kompetansekrav og fleksible løsninger
  • Nødnett
  • Kom gjerne med innspill til tema som du vil høre mer om og diskutere!

Omsorg: Møt landsrådsmedlem Stine Kolseth og det nyvalgte d-rådet. Hør mer om:
  • Hva skjer på omsorgsfeltet i resten av Røde Kors?
  • Videreutvikling av besøkstjenesten, oppvekstfeltet, migrasjon
  • Kom gjerne med innspill til tema som du vil høre mer om og diskutere!
 
Med forbehold om endringer i programmet.
Vinterferietid i Nordland

Hvis du skal ferdes i høyfjellet er det viktig å ha kunnskap om skredfare. Foto: Skjermdump fra rodekors.no

Denne uka er det vinterferie i Nordland, og mange benytter muligheten til å være utendørs. Alle som skal ferdres i fjellet bør ha kunnskap om fjellvettreglene, som gir tips til hvordan hver enkelt best kan vurdereforholdene før en legger ut på tur. Det er også viktig å ha kompetanse om skred og skredterreng hvis en skal ferdes i bratt fjellterreng. Les mer om dette på rodekors.no

Samtidig er det også mange som tilbringer vinterferien hjemme, med turer i akebakken, på kino eller ved å tilbringe tid med familie og venner. Da er det vel så viktig å ta vare på hverandre - og gjerne invitere naboen med på en hyggelig stund i snøen med kakao og matpakke.

Nordland Røde Kors ønsker alle en fortsatt god vinterferie!
Oppdater DiBa etter årsmøtet i lokalforeninga
Er det endringer i styresammensetningen etter årsmøtet? Er noen av styremedlemmene gjenvalgt for en ny periode? Dette må oppdateres i DiBa!

Du må logge inn på Korsveien for å få tilgang til DiBa. Her finner du en veileder for hvordan du går fram for å oppdatere verv (Nb! Krever innlogging i Korsveien).

Får du det ikke til? Ta kontakt med oss på distriktskontoret for hjelp, eller ring datahjelp på 05003 (tastevalg 2). Datahjelp har åpningstid mandag til fredag, kl. 12-15 og 18-21.
Ferie for alle i Nordland 2017

Ferie for alle er en aktiv og inkluderende ferieform, hvor mest mulig tid tilbringes utendørs. Illustrasjonsfoto: Nordland Røde Kors.

I sommer er det planlagt sju Ferie for alle-opphold i Nordland, og tilsammen åtte lokalforeninger står bak disse initiativene. I tillegg arrangerer Bodø Røde Kors vinterferie og høstferie.

Les mer om Sommer-Ferie for alle i Nordland på hjemmesiden vår.
Brønnøysund Røde Kors og Henry lærte førstehjelp til barn

Barna fikk være med på mange ulike aktiviteter knyttet til førstehjelp. Foto: Solveig Lomsdal/Barnas Turlag Brønnøysund.


Brønnøysund Røde Kors og Barnas Turlag i Brønnøysund har i fellesskap satt fokus på å lære førstehjelp til barn. De satte opp en ringløype ved Røde Kors-huset der barna fikk lære hva de bør gjøre om noen skader seg, om stabilt sideleie, og de fikk se inni en ambulanse. Førstehjelpsdukka Henry ble brukt aktivt til å illustrere de ulike temaene for barna. Etterpå fikk alle barna diplom, refleksvest, boller og kakao.
Sjekk ut Henry-filmer for tips!

Møre og Romsdal Røde Kors har lagt ut flere Henry-filmer på sin youtube-kanal. Sjekk ut filmene og få innspill til hvordan dere kan bruke Henry i aktiviteter for barn i lokalforeninga, eller tips barnehagene i deres nærmiljø om dette.
Kampanjehåndbok til 8. mai

Årets 8. mai-kampanje setter forkus på førstehjelp og beredskap. Målet er å lære befolkningen mer om førstehjelp - og i kampanjehåndboka finner du flere tips og innspill til hvordan dette kan gjøres lokalt. (Krever innlogging i Korsveien for å lese håndboka.)

Lørdag 6. mai er kampanjedagen, og vi håper at mange lokalforeninger vil bidra til å sette fokus på viktigheten av å kunne førstehjelp denne dagen.

Vi minner samtidig om førstehjelpsmaratonet, hvor lokalforeningene kan vinne fine premier. Dette vil være en kjempefin opplading til årets kampanjetema!
Fauske Røde Kors fikk 30 000 kr

Thomas Solberg fra If Forsikring kom innom på korpskvelden for å overrekke gavesjekken. Skjermdump fra Saltenposten, 23. februar 2017

Med denne pengegaven kan Fauske Røde Kors kjøpe inn tørrdrakter til bruk ved søk og redning i vann. Lokalforeningen gikk til innkjøp av båt i fjor, etter økonomisk støtte fra lokalt næringsliv og privatpersoner på Fauske. Nå er hjelpekorpset klar til å bistå ved oppdrag på og i vannet.

If Trygghetsfond støtter skadeforebyggende tiltak, og deler ut 50 000 kr hver måned. De sier til Saltenposten at Fauske Røde Kors' søknad raskt skilte seg ut som en verdig mottaker.
Høringer til landsmøtet
Landsmøtet i Norges Røde Kors avholdes i Hangesund, 6.-8. oktober 2017. Det er nå sendt ut tre høringer i organisasjonen som alle organisasjonsledd kan gi sine innspill til:
  • Hovedprogram 2017-2020 og revidering av langtidsplan
  • Lover for Norges Røde Kors
  • Organisasjonsutvalgets notat
Alle høringene har frist for tilbakemelding 1. mai 2017.

Alt av dokumenter er sendt pr. e-post til lokalforeningsledere og distriktsrådene, men alle dokumenter ligger også tilgjengelig på Korsveien. Dette kan også fås ved henvendelse til distriktskontoret.
Ukenytt fra Norges Røde Kors
Les siste nytt fra Norges Røde Kors (krever ikke innlogging i Korsveien):

Ukenytt # 8 - les blant annet om Kors på Halsen, innsamling til Øst-Afrika og forlenget konsesjon til Pantelotteriet.
Det er enorm matmangel i Sør-Sudan, Somalia og Jemen. Her kan du se hvordan Røde Kors bidrar i disse landene. Vil du bidra?  Send SMS SULT til 2272 (250 kr) eller VIPPS valgfritt beløp til 2272. Sammen får vi hjelpen helt fram!
 
Nordland Røde Kors
Storgata 34, 2. etg., | Boks 63, 8001 Bodø
dk.nordland@redcross.no | 75500222

Kontakt oss på distriktskontoret.
Kontakt distriktsstyret.

unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordland Røde Kors · Storgata 34, 2.etg · Postboks 63, 8001 Bodø · Bodø, 0 8006 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp