Copy
View this email in your browser
Nyhetsbrev fra Nordland Røde Kors # 9 | 2016
Nominer kandidater til ukens julestjerne!
Nordland Røde Kors ønsker å hedre frivillige i Nordland gjennom å gi ukens julestjerne. Les mer her og send din nominasjon til oss.


Tove Olga Refnes fra Narvik Røde Kors var en av de frivillige som fikk tildelt julestjerne i 2015, her er hun flankert av Kurt Stenersen.
"Jeg heier på lokal, humanitær aktivitet", sa vår nye generalsekretær Bernt Apeland under åpningen av høstens ledersamling i Nordland Røde Kors. 

Her er han avbildet sammen med daglig leder Hilde Gunn Kristiansen og distriktsleder Ann-Rigmor Lauritsen.
Beredskap i lokalforeningen
Skjer det noe spennende i lokalforeningen i forhold til beredskap som andre bør få vite noe om? Isåfall vil beredskapsutvalget i Nordland Røde Kors gjerne høre om det!

Er lokalforeningen med i øvelser sammen med kommunen eller andre lag og foreninger? Deltar lokalforeningen på kurs eller arrangement sammen med andre? Har dere beredskapsvakt? Hva benyttes beredskapsvaktene til?Har dere noen historier å fortelle (gjerne med bilder) om hva beredskapsvaktene eller andre Røde Kors-frivillige er brukt til? Send noen ord til: olemartin.mjelva@redcross.no
Bli med på pantelotterikonkurranse
Konkurransen går ut på å gjennomføre, eller planlegge, aktiviteter frem til den 1. desember der Pantelotteriet synliggjøres litt ekstra lokalt. Her er det bare å slippe kreativiteten løs!

For å delta i konkurransen, send en kort beskrivelse og bilde av hva dere har gjort til ann.haland@redcross.no innen 30. november. Dere kan også bestille materiell her.


Vinnerne kåres den 1. desember og vinner et gavekort på kr. 10 000,- som kan benyttes til en hyggelig sosial aktivitet.
Gaven som utgjør en forskjell
Bli med og bidra til Nordland Røde Kors' årlige julekampanje til Arkhangelsk. Behovet er stort!


Med innsamlede midler fra Norge kan Arkhangelsk Røde Kors kjøpe matesker til barnefamilier som ikke har andre tilbud om mat de ti dagene da suppekjøkknene er stengt.

Les mer om vårt samarbeid med Arkhangelsk Røde Kors og årets julekampanje her.

Bruk kontonummer 4509.31.20802, og merk innbetalingen med "julekampanje".
Tusen takk for alle bidrag - de kommer godt med!
En helt vanlig jul
Gjennom Gjensidigestiftelsen har Røde Kors fått mulighet til å arrangere aktiviteter for barn og ungdom som av ulike årsaker ikke ser fram til jul. Lokalforeninger i Nordland Røde Kors står for 19 ulike arrangementer, og hele 1027 barn får mulighet til å delta på et arrangement i perioden november-januar. Det deles ut 254 kr pr.barn/aktivitet - tilsammen blir det utrolig mange, flotte aktiviteter for barn i Nordland.


Det er blant annet planlagt aktivitetsdager, kinobesøk, juleverksted, utdeling av julegaver og solsnufest.
Høstens ledersamling "God som gull" hadde som mål å gi motivasjon og inspirasjon til nåværende eller kommende ledere i Nordland Røde Kors.

72 personer var samlet i Bodø 4.-6. november. Blant postene på programmet var presentasjon av frivilligvert fra Telemark Røde Kors, digitale verktøy i Røde Kors, planer for hjelpekorps i 2017, samt dilemmatrening og erfaringsutveksling for ledere.

Tilbakemeldingene så langt er jevnt over gode - med noen tips til forbedringer til neste samling. Vi takker alle som deltok for gode innspil og diskusjoner!
Brev til alle medlemmer i lokalforeningen
I begynnelsen av januar lander hovedkrav for 2017 i postkassene til våre medlemmer. Som tidligere år har lokalforeningene mulighet til å legge ved et vedlegg som forteller medlemmene hva som er gjennomført av aktiviteter i lokalsamfunnet gjennom året som har gått og eventuelle planer for 2017. Medlemmene som hører til den enkelte lokalforening får brevet fra sin lokalforening.

Vi vet at medlemmene setter pris på å vite hva pengene har gått til lokalt, og dette er en fin måte å vise det på.  Fristen for å sende inn informasjonen er 25. november. Send informasjonen til medlem@redcross.no. Navnet på filen skal være navn på forening og foreningsnummer. For eksempel "Mollekleiva Røde Kors 7011232".
Jeanette Eriksrød fra Telemark Røde Kors fortalte om frivilligvert på ledersamlinga i november.

Frivilligvert er lansert for lokalforeningene i Nordland Røde Kors
Hvordan var ditt første møte med Røde Kors? Ble du tatt godt i mot? Mange lokalforeninger etablerer nå rollen frivilligvert for å få et bedre system på mottak og ivaretakelse av frivillige og medlemmer.

Frivilligverten  skal være den personen som tar i mot nye frivillige fra de viser interesse og tar kontakt med Røde Kors til vedkommene er i aktivitet. Frivilligverten er den personen den nye frivillige skal kunne ringe til, stille spørsmål og få svar.


Vil du vite mer? Er din lokalforening interessert i å etablere frivilligvert? Ta kontakt med Linn på distriktskontoret for mer info: linn.ersland@redcross.no
Årsmøte i Nordland Røde Kors 2017
Nordland Røde Kors arrangerer distriktsårsmøte 31. mars - 2. april 2017 på Radisson Blu hotell i Bodø.

Valg
Vi minner om at det skal velges nye representanter til distriktet på årsmøtet:
  • Distriktsstyret: leder, nestleder, 2 medlemmer og varamedlem
  • Distriktsråd hjelpekorps: leder, nestleder, medlem og varamedlem
  • Distriktsråd omsorg: leder, nestleder, 2 medlemmer og varamedlem
  • Kontrollkomité: leder, 2 medlemmer og varamedlem
  • Valgkomité: leder, 2 medlemmer og varamedlem
Forslag på kandidater formidles valgkomiteen v/ leder Harald Sandberg, mobil 90926216 eller e-post: h-sandbe@online.no innen 16. januar 2017.

Lovendringer
Forslag til lovendringer må være kommet inn til distriktsstyret innen utgangen av januar 2017.

Saker til behandling
Da årsmøtet avholdes i slutten av mars må forslag om saker til behandling være kommet inn til distriktsstyret innen utgangen av januar 2017.
Røde Kors-epost for frivillige
E-postadresse er et tilbud til tillitsvalgte og aktivitetsledere for å støtte de
administrative oppgavene. Lokalforeningene, distriktsstyrene, disriktsrådene,
landsstyret og det sentrale råd har også fått Røde Kors-epostadresse.

Det er pr. nå ikke mulig å bestille flere epostadresser (eksempelvis til enkeltaktiviteter eller lokalforeningsledere), men Norges Røde Kors ser nå på behovet og kommer tilbake med mer informasjon.

Hvor finner jeg Røde Kors-eposten min? Hvordan videresender jeg fra denne
eposten til min vanlige epostadresse? Hvordan får jeg tilgang til lokalforeningens
epost? Vi har samlet informasjonen på Korsveien (krever innlogging).
Digitale verktøy i Røde Kors
Har du logget inn i nye Korsveien enda? Her finner du mye informasjon om din aktivitet eller drift av en lokalforening - og ikke minst er det en flott arena for samhandling i lokalforeningen og på tvers i organisasjonen. Noen av de nyttige funksjonene dere bør sjekke ut nærmere er:
  • Bruk av arbeidsrom (vi på distriktskontoret kan hjelpe til med å klargjøre dette)
  • Lagring av dokumenter slik at alle i lokalforeningen/styret kan samhandle enklere
  • DiBa som "nøkkel" til drift av lokalforeningen
Ønsker din lokalforening opplæring i bruk av Korsveien og DiBa? Vi på distriktskontoret kommer gjerne på besøk! Vi kan også gi opplæring pr. telefon eller skype om ønskelig. Ta kontakt med oss for mer info.
Nordland Røde Kors
Storgata 34, 2. etg., | Boks 63, 8001 Bodø
dk.nordland@redcross.no | 75500222

Kontakt oss på distriktskontoret.
Kontakt distriktsstyret.


unsubscribe from this list

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Nordland Røde Kors · Storgata 34, 2.etg · Bodø, 8006 · Norway

Email Marketing Powered by Mailchimp