Copy
Green Protein Alliance - Gezonde kansen voor plantaardig proteïne
View this email in your browser

Beste GPA leden, partners, geïnteresseerden,
 
Albert Heijn’s Allerhande stapelt bonen van HAK en Bonduelle, Vivera bereikt een productie van 1 miljoen verpakkingen per week, BoonBonen introduceert een ‘koel’ bonenconcept en de Dutch Weedburger opent in 2017 de eerste ‘seaweedsstore’ van Nederland. Zomaar een greep uit de Green Protein successen van onze leden de afgelopen maanden. De beweging van marktpartijen en consumenten naar meer plantaardige eiwitten zet door. Dat smaakt naar meer…
 
GPA werkt er hard aan om deze beweging in Nederland verder te versnellen en in 2025 een 50/50 verhouding van plantaardige en dierlijke eiwitten te bereiken. Het aangekondigde ‘Green Protein Growth Plan’ is bijna klaar. Bedacht door de leden, partijen die denken vanuit de consument, die de potentie zien en zich als Green Protein koploper onderscheiden. Een tipje van de sluier: GPA gaat Nederlanders in 2017 nog meer Green Protein handelingsperspectief bieden. Met voorlichting in-store en out-of-store, nieuwe producten in andere schappen en educatieprogramma’s gericht op theorie én praktijk. We gaan nieuwe doelgroepen verleiden, kennis over plantaardige eiwitten vergroten en onze leden helpen nog succesvoller te zijn. 
 
We zijn trots een bijzondere ledengroep bij elkaar te hebben gebracht;  van marktpartijen en experts op het gebied van voedsel, gezondheid en klimaat om het plan mee uit te voeren én elkaar te inspireren. Dit najaar zijn ook Tivall en Alpro aangesloten: van harte welkom!
 
We kijken uit naar twee belangrijke evenementen: de Voedseltop op 26 januari en het eerste Green Protein Event in februari.
 
In deze nieuwsbrief leest u meer over de ledenbijeenkomst op 21 november jl., het Green Protein Growth Plan, hoe plantaardige eiwitten worden meegenomen in de Voedselagenda van EZ en over het Green Protein Event.
Heeft u vragen of suggesties? Neem dan contact met ons op, of kijk op onze website.
 
 
Hartelijke groet,
Namens de Green Protein Alliance,
 
Jeroen Willemsen
 
Wil je andere mensen op deze nieuwsbrief attenderen? Dat kan via de website of stuur ze deze mail met aanmeldlink door.

Ledenbijeenkomst
In het enerverende Tropicana, gehost door Rotterzwam, vond de 2e ledenbijeenkomst plaats, dit keer in het teken van het Green Protein Growth Plan. Ook nieuwkomers Tivall en Alpro schoven aan om toekomstige samenwerking te bespreken.


Bram Nederlof (Tivall): "Tivall is verheugd om aan te sluiten bij GPA en kijkt ernaar uit gezamenlijk met een breed pallet aan betrokken partijen op te trekken om de transitie naar de consumptie van meer plantaardig eiwit verder te bespoedigen."

René van den Cruijsem (Alpro): "Alpro mag als pioneer en marktleider in plantaardige voeding bij een initiatief als GPA niet ontbreken. Elke dag proberen we, op een inspirerende manier, door kleine dingen in de menu’s van mensen te veranderen, een grote impact te hebben op mens en milieu. Door samen te werken en anderen te inspireren, denken we dat Nederland een gidsland in Europa kan worden voor teelt, productie en consumptie van plantaardige eiwitten."

Ook deel uit maken van GPA? Koplopers zijn welkom! Laat het ons weten.

Green Protein Growth Plan 
Om ons doel van een 50/50 verhouding van plantaardige en dierlijke eiwitten in 2025 te realiseren, ontwikkelen we het Green Protein Growth Plan (GP
2). Hiertoe hebben de leden de marktkansen benoemd ten aanzien van producten op basis van specifieke plantaardige eiwitbronnen (peulvruchten, paddenstoelen, noten, zeewier & algen) en zijn doelgroepen gedefinieerd. Alles gericht op het realiseren van handelingsperspectief bij consumenten die nu nog onvoldoende worden bereikt. Hieruit zijn acties gedefinieerd die GPA partijen zelf gaan uitvoeren en in 2017 hun effect zullen hebben. Hierbij borduren we zoveel mogelijk voort op de kennis en ervaring van betrokken ondernemers, hun kennis van de markt en consument.

GP2 wordt tijdens het GPA event in februari gepresenteerd.

Voedselagenda
De ministeries I&M, OC&W, BuZa, VWS en EZ hebben met de nieuwe Voedselagenda voor een integrale benadering gekozen voor veilig, gezond en duurzaam voedsel, met een ambitieuze doelstelling om hier in 5-10 jaar wereldwijd koploper in te zijn. Het stimuleren van de vraag naar plantaardige eiwitten is hier expliciet in opgenomen.
 
Staatssecretaris Van Dam (EZ) en minister Schippers (VWS) hebben in een kamerbrief toegelicht hoe het kabinet meer integraal wil werken aan de belangrijke vraagstukken van het voedselbeleid. Hierin geven ze speciale aandacht aan veelbelovende initiatieven, waaronder GPA.

Tijdens de Voedseltop op 26 januari wordt GPA waarschijnlijk ook besproken; een belangrijk signaal dat de overheid het thema eiwitverduurzaming belangrijk vindt en onze werkwijze als waardevol ziet.

Aankondiging Green Protein Evenement: People, Planet, Protein - 16 februari 2017
In 2017 vindt het eerste Green Protein evenement van Nederland plaats! Om ons bestaan te vieren én vooruit te kijken. Het zal een inspirerende dag worden waar GPA leden, Staatssecretaris Van Dam van Economische Zaken en andere bijzondere sprekers aanwezig zijn. Ook presenteren we dan het Green Protein Growth Plan.


U bent van harte welkom bij het evenement. De datum staat, onder voorbehoud, op 16 februari 2017.

Twitter
Twitter
Website
Website
Copyright © 2016 Green Protein Alliance

Subscribe

unsubscribe from this list    update subscription preferences 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Green Protein Alliance · Hamburgerstraat 28a (postadres) · Utrecht, UT 3512 NS · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp