Copy
Newsletter de l'Escola Sagrada Família del Masnou.
Veure aquest correu al navegador.
En aquest món, una mica massa desballestat, queda espai per a l'esperança. Per aquest motiu prenem les paraules del poeta Khalil Gibran i us les oferim a manera de present en aquesta postal, perquè Nadal, porta oberta a l'esperança, ja és aquí!

Montse Rosanas
Directora

Notícies

Desembre 2016 núm: 2

Descobrim l'univers

Associació Aster

En el marc del treball per projectes sobre l'Univers, els alumnes de primer d'ESO van poder gaudir de la visita de l'Agrupació Astronòmica de Barcelona (ASTER). El senyor Jaume Roca ens va oferir una completa explicació sobre la composició de la via Làctia i dels planetes que conformen el nostre sistema solar. La munió de preguntes amb què van obsequiar al conferenciant van evidenciar l'interès dels alumnes de primer d'ESO per tot allò que hi ha més enllà del nostre planeta.

Santa Cecilia

Let's dance!

El 25 de novembre, l'escola va celebrar la diada de Santa Cecília amb els alumnes d'educació infantil i primària. Els balls de cada grup giraven al voltant dels èxits musicals de l’estiu, on es barrejaven diferents estils: pop, bachata, rock... La tarda va començar una mica passada per aigua, però ràpidament va clarejar i tots plegats vam poder gaudir del magnífic espectacle dels nostres alumnes.

Els pastorets

Christmas is coming

Enguany és l’any Folch i Torres i es celebren els 100 anys dels seus Pastorets. Per aquesta raó, el passat divendres 16 de desembre, els nostres alumnes d'educació primària van representar aquest text a les instal·lacions de Ca n’Humet. Els pastorets de la nostra escola sempre són molt especials perquè intervenen diferents grups de les diverses etapes. Pastors, dimonis i ballarins col·laboren amb els actors de sisè curs i l’escenografia feta pels alumnes de cinquè. Ha estat un dia ple d’emocions, nervis, vergonyes i alegries però el resultat ha estat fantàstic. Els nostres alumnes han presentat dalt d'un escenari tot el que han estat treballant aquest primer trimestre. 

Primer SOLE

Innovative Learning

Aquest mes ja hem començat a posar en marxa el Innovative Learning in Mathematics and Science Classrooms. Durant tres anys treballarem conjuntament amb les escoles de St Roch's Secondary de Glasgow i Gimnazjum Da Vinci de Poznan.

La primera activitat va consistir en una recerca al voltant dels números negatius que els alumnes van poder desenvolupar en una aula prèviament acondicionada. Aquest repte d'investigació s'ha treballat conjuntament entre les tres escoles i també s'ha comparat els coneixements adquirits amb altres alumnes, que han seguit un mètode tradicional, per poder valorar si el mètode de Sugata Mitra funciona. 

Avancem

Obrim el projecte a les famílies

El dilluns 12 de desembre, amb l’equip d’infantil, vam celebrar una trobada amb les famílies d’aquesta etapa per mostrar les diferents activitats, espais i experiències que han realitzat els seus fills i filles al llarg d’aquest primer trimestre. Tots plegats van poder comprovar com treballen aquests alumnes en els camps de l'observació, l'experimentació, el llenguatge i el raonament. Van veure com cada vegada són més autònoms i com comencen a saber compartir els seus pensaments i a plantejar-se el funcionament de tot allò que els rodeja.

Mannequin Challenge

La nostra peculiar felicitació

El passat dimecres 7 de desembre vam fer a l'escola un Mannequin Challenge. Unes setmanes abans alguns alumnes ho van proposar i els delegats de les classes de primària i secundària es van encarregar de fer la coordinació de totes les classes. També es va decidir que aquest vídeo es convertís en la felicitació de Nadal de la nostra escola. Un dimoni trapella apaga l'energia de l'escola i tots els alumnes i professors queden congelats..., tots menys un nen que serà l'encarregat de tornar a posar en marxa tot el col·legi.

Esperem que us agradi molt! Gaudiu-ne!

Mannequin Challenge - Safa Masnou 

Contes de Nadal...

De Charles Dickens a Paul Auster

Charles Dickens, en plena època victoriana, va escriure un dels relats més famosos de la història de la literatura: El Conte de Nadal, publicat un 19 de desembre de fa cent setanta-tres anys. Tots recordem, ni que no l'haguem llegit mai, els tres fantasmes, el senyor Scrooge i el Tim. Aquest fet és a causa de què, aquests personatges, ja han passat a formar part de la tradició popular. Les múltiples adaptacions cinematogràfiques, des de Mickey Mouse fins a animació en tres dimensions, fa que el relat hagi traspassat totes les fronteres. Però més enllà de les diferents versions en format audiovisual també podem trobar precises edicions il·lustrades. Llegir aquest conte de Nadal, en el format que sigui, és la millor manera de mantenir-lo viu tot recordant un seguit de valors que convé treballar.

Però la història dels contes de Nadal sempre ha anat avançant i els escriptors sempre s'han volgut arriscar amb aquest gènere que és tan fàcil caure en els tòpics. Truman Capote o R. L. Stvenson s'hi van arriscar, però potser un dels relats contemporanis més entranyables és l'escrit per Paul Auster. El Conte de Nadal de l'Auggie Green, d'Auster, que el Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona va regalar l'any 2010, és un relat dolç, actual i ideal per llegir en aquestes dates. També en podem trobar una brillant adaptació cinematogràfica, dirigida per Wayne Wang i titulada Smoke on la història s'allarga.

El Nadal, amb tot el que implica i molt més enllà de les festes, el trobem impregnant tota la nostra cultura com una celebració, en molt sentits, totalment atemporal. Hi ha canvis des del Nadal de Dickens al d'Auster però tot i això hi ha els mateixos valors que es repeteixen. 

     

SOBRE L'ESCOLA

Anna Maria Janer, la nostra fundadora 

Un 18 de desembre de l'any 1800 va néixer la nostra fundadora a Cervera. Recordem les seves idees de servir en la figura de l'infant, vetllant per la seva formació, molt més enllà dels aspectes acadèmics. 
 

     
Copyright © 2016 Sagrada Família, Tots els drets reservats.
Aquest és un correu per mantenir-lo al dia de les novetats de la nostra escola. Si no és del seu interès pot anular la subscripció.

Aquest correu ha estat ennviat per a:
Sagrada Família
C/ Jacint Verdaguer
1
El Masnou, Catalunya 08320
Spain

Add us to your address book


Vol canviar les preferències d'aquesta llista de correu electrònic?
Si vol pot modificar les seves preferènciesdonar-se de baixa d'aquesta llista.

Email Marketing Powered by Mailchimp