Copy
 

 
Newsletter Museum Anonymous   1/2017
Newsletter-ul Museum Anonymous cuprinde informaţii pe scurt, despre muzee din ţară şi din străinătate şi subiecte actuale din domeniul muzeologiei.
Museum Anonymous este prima platformă independentă din România, dedicată muzeelor şi vizitatorilor lor, care prezintă conţinut specializat, într-un format accesibil.
 
Urmăriţi-ne online!
Reglementarea importului de bunuri culturale în Uniunea Europeană
Consultarea publică derulată de Comisia Europeană, cu privire la instituirea unor măsuri de control asupra importului de bunuri culturale, se va încheia la data de 23 ianuarie 2017. Această propunere a fost lansată în contextul creşterii traficului ilicit de bunuri culturale, în special provenite din zonele actuale de conflict armat, trafic ce constituie şi o sursă de finanţare pentru grupările teroriste.

Chestionarul de consultare poate fi completat online.
Au fost publicate Tezele Codului Patrimoniului
În data de 27 decembrie 2016, a fost publicată, în Monitorul Oficial nr. 1047, Hotărârea Guvernului nr. 905/2016 pentru aprobarea tezelor prealabile ale proiectului Codului patrimoniului cultural.
Modificarea normelor de acordare a avizului prealabil în vederea înfiinţării muzeelor şi colecţiilor publice
Ordinul Ministrului Culturii nr. 3968/2016 pentru modificarea Criteriilor de acordare a avizului prealabil în vederea înfiinţării muzeelor şi colecţiilor publice, aprobate prin Ordinul ministrului culturii şi cultelor nr. 2297/2006, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 1002 din 13 decembrie 2016.

Potrivit noilor prevederi, documentaţia de solicitare a avizului va fi depusă la direcţiile judeţene pentru cultură, competente teritorial pentru localitatea în care solicitantul îşi are domiciliul sau sediul şi nu la Ministerul Culturii, aşa cum stipula reglementarea anterioară.
Specific local şi sărbători de iarnă în muzeele italiene
Aflate la a treia creştere anuală consecutivă, muzeele italiene au înregistrat, în anul 2016, 44.5 milioane de vizitatori, un număr cu 4% mai mare decât în 2015 şi încasări cu 12% mai ridicate decât în anul precedent - 172 de milioane de euro.

Specificul local şi programele speciale de sărbători par să fie o reţetă de succes - un articol Museum Anonymous într-o călătorie la Bologna, Ferrara şi Ravenna.

Noi muzee în anul 2016 - Palatul Primăverii
Anul trecut, a fost deschis publicului Muzeul Palatul Primăverii, fostă reşedinţă a soţilor Ceauşescu - un obiectiv cu important potenţial istoric, cultural şi turistic.

Vă invităm să-l vizitaţi alături de noi, într-un articol Museum Anonymous.
Intrarea gratuită contează?
Un studiu privind impactul tarifelor de intrare la muzee asupra numărului de vizitatori a fost publicat în cursul anului trecut de DC Research, fiind comandat de Asociaţia Muzeelor Independente din Marea Britanie.

Un rezumat al concluziilor studiului, care ar putea fi relevante şi pentru muzeele din România, este disponibil pe website-ul nostru.
Muzee câştigătoare la sesiunea de finanţare AFCN I/2017
Au fost anunţate rezultatele sesiunii de finanţare A.F.C.N., pentru proiecte culturale care urmează să fie derulate în acest an.

Şase instituţii muzeale au obţinut fonduri pentru proiectele propuse: Muzeul Naţional de Artă al României, Complexul Naţional Muzeal "ASTRA", Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov, Casa Mureşenilor Braşov.

O nouă sesiune de finanţare este preconizat a fi lansată la începutul primăverii.
Museum Anonymous  Like Newsletter Museum Anonymous 1/2017 on Facebook

Whoops, museumanonymous is not a valid id for a Fan Page. Please use either the Vanity URL or the Page Id

Vă puteţi  abona sau dezabona şi puteţi modifica opţiunile de acces la acest newsletter.
Copyright © 2016-2017 Museum Anonymous


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Museum Anonymous · Sector 1 · Bucharest 013721 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp