Copy
 


 

Newsletter Museum Anonymous        1/2016

Newsletter-ul Museum Anonymous conţine informaţii pe scurt, despre muzee din ţară şi din străinătate şi subiecte actuale din domeniul muzeologiei.
Museum Anonymous este prima platformă independentă din România, dedicată muzeelor şi vizitatorilor lor, care prezintă conţinut specializat, într-un format accesibil.

 
Urmăriţi-ne online!

Bienala de Arhitectură de la Veneţia

27 noiembrie a fost data închiderii ediţiei 2016 a Bienalei de Arhitectură de la Veneţia. Imagini şi relatări despre expoziţiile din cadrul Bienalei aici, într-un articol Museum Anonymous.

ICOM Europe: Muzeele naţionale - trecut, prezent, viitor

În perioada 28-29 noiembrie 2016, a avut loc la Lisabona Conferinţa Europeană ICOM, având ca temă „Muzeele Naţionale – trecut, prezent şi viitor”. Concluziile reuniunii sunt disponibile online.

Design Museum Londra

La sfârşitul lunii noiembrie s-a deschis la Londra noul sediu al Muzeului Design-ului, într-o clădire ridicată în anii ’60, care a adăpostit Institutul Commonwealth. Reamenajarea construcţiei a fost realizată de compania OMA şi arhitectul britanic John Pawson care nu a primit doar aplauze pentru proiectul său controversat.

London Design Museum a fost înfiinţat în 1989 de Terence Conran şi are în colecţiile sale peste 3000 de piese reprezentative pentru design-ul contemporan, de la arhitectură, modă, mobilier, design de produs şi grafică până la recentele digital media.

Franţa şi Marea Britanie aderă la Protocolul al Doilea al Convenţiei de la Haga din 1954

Două importante state europene, Franţa şi Marea Britanie, au anunţat aderarea la cel de-al doilea Protocol al Convenţiei de la Haga 1954 privind protecţia bunurilor culturale în caz de conflict armat, după  17 ani de la apariţia acestuia în 1999. Ambele ţări vor dedica fonduri speciale pentru protejarea patrimoniului mondial aflat în pericol, în special în zonele de război din Orientul Apropiat.

Protocolul este în vigoare din anul 2004, România ratificându-l în 2006. Statele Unite ale Americii nu au aderat până în prezent la Protocol.

  .museum

Domeniul de internet .museum este în creştere, instituţii din întreaga lume preluându-l pentru website-urile lor.
În România nu există încă nici o înregistrare.

Ziua Internaţională a Muzeelor - Istorii contestate

Dacă revizuiţi planurile de activitate pentru anul viitor, vă reamintim că tema aleasă pentru Ziua Internaţională a Muzeelor 2017 este Muzeele şi istoria contestată: muzeele rup tăcerea - Museums and contested histories: Saying the unspeakable in museums.

Tezele Codului Patrimoniului

Ministerul Culturii a anunţat aprobarea în şedinţa Guvernului din 29 noiembrie 2016 a proiectului hotărârii referitoare la Tezele Codului Patrimoniului.
Aşteptăm publicarea actului în Monitorul Oficial.

Realismul socialist la Muzeul Naţional de Artă al României

La Muzeul Naţional de Artă al României se vernisează la începutul lunii decembrie o expoziţie de amploare dedicată realismului socialist din perioada 1948 – 1965, curatoriată de Monica Enache. Proiectul expoziţional este deschis publicului în intervalul 8 decembrie 2016 – 2 aprilie 2017.

Expoziţie Andy Warhol la Bucureşti

La Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti vor fi prezentate, în perioada 8 decembrie 2016 – 23 februarie 2017, pentru prima oară în România, lucrări ale artistului american de origine slovacă Andy Warhol. Evenimentul este organizat de Ambasada Slovaciei la Bucureşti.

Vă puteţi  abona sau dezabona şi puteţi modifica opţiunile de acces la acest newsletter.
Copyright © 2016 Museum Anonymous


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Museum Anonymous · Sector 1 · Bucharest 013721 · Romania

Email Marketing Powered by Mailchimp