Copy

Nieuwsbrief Mei 2019

In deze Nieuwsbrief:

ALGEMEEN
- Workshops in de Meivakantie!

PROJECTS
- UNICEF Kinderrechten Filmfestival 2019
- BA bouwt een Doolhof!
- Gezond in Beverwaard - Aan al het goede komt een eind

EDUCATION
- Meivakantie: 19 april t/m 5 mei
- Docentenoverzicht Musical

PERFORMANCES
- Help, ik heb een vlieg ingeslikt! (4+)

NIEUWSOVERZICHT

Workshops in de Meivakantie

De meivakantie betekent vrij van de cursussen van Building Arts. In die periode vol feestdagen is het altijd fijn om weer met familie te zijn, een dagje erop uit te gaan of net als onze docenten: bij te komen en te relaxen. Deze meivakantie doen we het een keer anders. In de tweede week van de meivakantie plannen we op verschillende ochtenden toffe workshops in. Dat geeft papa en mama weer even ruimte om boodschappen (of iets leuks voor zichzelf) te doen en helpt je zoon/dochter tegen ontwenningsverschijnselen...

Agenda


Musicalscène maken (vanaf 5 jaar)
Woensdag 1 mei | 10:00 - 11:30 uur | Gratis
Ben je gek op musicals en lijkt het je heel tof om er in eentje te spelen? Dan is dit iets voor jou! In anderhalf uur maken we een musicalscene. We starten met een lied, dans en bouwen daar omheen een toneelverhaal.
Let op: inschrijving via Bibliotheek AanZet

De vloer op, kids! (vanaf 8 jaar)
Donderdag 2 mei | 10:00 - 12:00 uur | €10,00
In het televisieprogramma De Vloer Op Jr. worden jonge acteurs het toneel opgestuurd met een improvisatieopdracht. Tijdens deze workshop ga je net als in het programma de vloer op met niets anders dan jezelf. Dus zit jij vol ideeën en fantasie? Of schud jij zo een verhaal uit je mouw? Dan is dit iets voor jou!
Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@building-arts.nl

Improvisatietheater  (vanaf 7 jaar)
Vrijdag 3 mei | 10:00 - 11:30 uur | Gratis
Wil jij leren acteren en improviseren als een echte acteur? Top! Het enige wat je nodig hebt is je fantasie en die... is oneindig! Van improviseren tot zelf een toneelstuk maken. Maar ook leren om grappen te schrijven en bedenken. Je fantasie is de baas! 
Let op: inschrijving via Bibliotheek AanZet
 

UNICEF Kinderrechten Filmfestival 2019

Even zag het er naar uit dat dit bijzondere project rondom de kinderrechten Ridderkerk in 2019 zou overslaan. Gelukkig kunnen we melden dat Building Arts ook in 2019 van de partij is!
Anders dan voorgaande jaren zullen we deze keer maar één film maken en daarmee deelnemen aan de Regionale Finale in Den Haag. De kinderen uit groep 6 van C.B.S. De Klimop Centrum zijn de geluksvogels die zullen meespelen in de film. De opnames van de kinderrechtenfilm starten na de meivakantie.

BA bouwt een Doolhof

Ja, we horen je denken... een doolhof bouwen? Dat is wel iets heel anders dan een lesje theater of zang geven. Dat klopt helemaal! Toch is het bouwen van objecten ons niet geheel vreemd. Voor theatervoorstellingen bouwen we immers ook decorstukken. Wij houden van uitdagingen en nieuwe wegen bewandelen, want alleen zo ontwikkel je nieuwe vaardigheden.

Alles verandert, verander jij mee?

Het doolhof is ontstaan om de verandering van het milieu onder de aandacht te brengen. In het kader van de Milieuweken bouwen we daarom een verduisterend doolhof waarin verschillende natuurelementen terugkomen die kinderen moeten herkennen zonder het te zien (o.a. een bos, strand, rivier met mos). Om de wereld voor latere generaties ook leefbaar te maken zijn structurele veranderingen in onze gewoontes nodig. Alles verandert, verander jij mee?

Aan al het goede komt een eind...

Het project Gezond in Beverwaard komt langzaam tot een eind. In de afgelopen tweeënhalf jaar hebben we veel toffe dingen mogen doen. Onze focus lag vooral op het ontwikkelen van (mentale) gezondheid, weerbaarheid en onontdekte talenten zichtbaar maken bij kinderen van RK De Regenboog. Maar zoals altijd komt aan al het goede een eind. In laatste periode tot aan de zomervakantie werken we toe naar een vette film over het toekomstbeeld van elk kind. Met deze film sluiten ze niet alleen het project over gezondheid af, maar komt er ook een einde aan hun basisschooltijd. 

Meivakantie = 19 april t/m 5 mei

In de meivakantie zetten we de cursussen op pauze. Dan is er even tijd voor andere dingen als oude rotzooi verkopen op een kleedje tijdens koningsdag of dansen met je beste vrienden tijdens een bevrijdingsfestival. 

Blok 5: Masterclasses

Presentaties in de week van 1 t/m 6 juli

In het laatste blok van seizoen 2018/2019 gaan we met elke groep in Materclasses werken. Dat houdt in dat er niet een vast thema of lijn is (zoals bijvoorbeeld Robin Hood), maar de docenten bieden een theorie/praktijk aan in de les in de hoop de leerlingen te inspireren of uit te nodigen tot nieuwe ontwikkelingen en inzichten. Kortom, elke les heeft een andere focus en in de presentatie laten we verschillende dingen zien die we geleerd hebben. Hoe dat eruit komt te zien, is voor iedereen nog onbekend. 

Musicaldocenten overzicht

Om goed voorbereid de les in te gaan, hebben we een overzicht gemaakt van welke discipline wanneer staat ingepland bij de musicalles. Zo weet je dus precies wie er woensdag lesgeeft en wat je mee moet nemen.
Overzicht Blok 5
08 mei - Marco
15 mei - Rik
22 mei - Marco
29 mei - Agnes 
05 juni - Agnes
12 juni - Rik
19 juni - Marco
26 juni - Agnes, Marco & Rik
03 juli - Agnes, Marco & Rik = Presentatie

Help, ik heb een vlieg ingeslikt! (4+)

Mark schrikt wakker! Hij heeft een vlieg ingeslikt! Wat moet hij nu doen? Die vlieg blijft maar rondjes vliegen in zijn buik! Hij kijkt rond in zijn slaapkamer en begint te fantaseren hoe allerlei dieren hem te hulp schieten. Als je goed luistert hoor je ze stuk voor stuk in de muziek. Maar zou het ze lukken om de vlieg uit zijn buik te krijgen?

Randprogramma

Vooraf aan de voorstelling staan laagdrempelige, creatieve workshops ingepland die aansluiten bij het thema van de voorstelling. De workshops starten om 13:15 uur, duren een half uur. Meedoen kost maar €1! Let op: reserveer je workshopplek samen met je toegangskaartje via onze website.
Ik wil een toegangskaartje!
Wil jij ook graag meedenken met de Programmaraad Jeugdtheater Ridderkerk? Klik dan hier!

Wil je meer weten over Building Arts?

Bezoekadres

Stichting Building Arts
St. Jorisplein 77
2981 GD Ridderkerk

 

Postadres

Stichting Building Arts
Herman de Manstraat 86
2985 TJ Ridderkerk

 

Vragen en inschrijvingen

info@building-arts.nl
06 40 299 357

 

Bekijk het actuele cultuuraanbod van Building Arts

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Website


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Building Arts · info@building-arts.nl · Ridderkerk, Herman de Manstraat 86 2985 TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp