Copy

Nieuwsbrief Maart 2019

In deze Nieuwsbrief:

ALGEMEEN
- In The Spotlights: Daniek

PROJECTS
- Stilte op de set... Actie!

EDUCATION
- Veerle vervangt Felix
- Blok 4: Robin Hood - Deel 2
- Docentenoverzicht Musical

PERFORMANCES
- Aftermovie: 'Ridder Florian'
- Nieuwe voorstelling in de meivakantie

OP DE AGENDA
- 28 maart: Baby Drive-in: Media voor Ukkies

NIEUWSOVERZICHT

In The Spotlights 

In deze rubriek kom je via een kort persoonlijk interview iets meer te weten over het team achter Building Arts. Welke achtergrond, kennis, opleiding een teamlid heeft, maar natuurlijk ook wat ze precies doen binnen het kunst- en cultuurcentrum. Op deze manier zetten we iedereen die de activiteiten van Building Arts mogelijk maakt even in de spotlights.

Deze keer maken jullie kennis met oud-stagiaire Daniek.
Sinds 2018 is Building Arts officieel een Erkend Leerbedrijf.
Wie ben je?
Hi, Ik ben Daniek en ben 17 jaar. Ik volg de opleiding Broadcast Operations in Hilversum en zit in het tweede jaar.  Ik woon nog wel in Ridderkerk en reis elke dag op en neer naar Hilversum. Het is een eindje reizen, maar de school past goed bij wat ik wil leren! 
Afgelopen maanden was ik stagiair bij Building Arts. 
Van Hilversum terug  voor Stage? 
Ja, grappig genoeg ben ik via een oud-docent van mijn basisschool in contact gekomen met Building Arts. Na een aantal gesprekken kon ik aan de slag als stagiair! 

Wat deed je bij Building Arts?
Mijn stage is inmiddels afgelopen, maar ik mocht zelf veel invullen. De afgelopen 2 maanden heb ik vooral gewerkt aan het proces wat vooraf gaat aan een video/film maken.

Wat leer je hier als stagiaire van?
In mijn geval zelf verantwoordelijk zijn voor je (creatieve) ontwikkeling. Naast een promotievideo voor Building Arts mocht ik ook een eigen project ontwikkelen. Ik koos om een eigen videoclip te maken.
Stage afgelopen, en nu?
Het leukste aan mijn vak vind ik toch wel het creatief bezig zijn en mooie beelden maken. Daar ben ik echt achter gekomen in mijn stageperiode. Ik ga voorlopig nog niet weg bij Building Arts, want ik ga helpen bij de filmopnames van een afscheidsfilm op mijn oude basisschool. Tof toch?!

Wat moeten we echt van jou weten?
Naast video’s maken ben ik ook bezig met fotografie, Brandon Woelfol is hier een grote inspiratiebron in. Hij heeft echt een eigen fotografie- en edit stijl. Als je de voor en na foto’s ziet, geloof je je ogen niet. Wat hij kan is heel knap en inspireert me heel erg!

Stilte op de set... Actie!

In een groep 8 een eindfilm opnemen in plaats van een musical maken, is dat niet vet? Op dit moment begeleiden we groep 8 van O.B.S. De Bongerd in Ridderkerk met het maken van hun eigen eindfilm. Een heel tof proces waarin we de kinderen laten kennismaken met filmacteren en het maakproces van een film. Volgens de kinderen erg leuk om te doen, maar ook wel confronterend om jezelf zo te zien op beeld! 

Wist je dat je als school een zelfstandig eindfilmpakket van Hollywood in de Klas kunt bestellen? Een stuk leuker en minder gedoe dan zo'n schoolmusical!

Felix in China!

In maart is Felix voor zijn opleiding op excursie naar China om een voorstelling te spelen en dansles te geven. Heel gaaf dat hij dit gaat doen, alleen dat betekent wel dat we hem moeten missen. Niet getreurd want de danslessen worden in die tijd overgenomen door juf Veerle Driessen.
Hi, ik ben Veerle Driessen en als klein meisje ben ik begonnen met balletlessen. Vanaf toen dacht ik JAA ik wil voor altijd blijven dansen! Inmiddels is deze droom uitgekomen en ben ik in 2017 afgestudeerd aan de dansopleiding in Goes. Het lesgeven vind ik super leuk om te doen, omdat ik dan mijn kennis, creativiteit en passie kan overdragen aan de leerlingen.
In mijn danslessen staat dansplezier voorop, daarnaast wordt er ook gewerkt aan techniek, kracht, inlevingsvermogen en samenwerken! Ik kijk uit naar mijn lessen bij Building Arts. Tot vrijdag!

Blok 4: Robin Hood - Deel 2

Van 13 t/m 17 april worden tussentijdse presentaties gehouden!
Net als het vorige blok, gaan we ook in blok 4 verder met Robin Hood - de held die stal van de rijken om de armen te helpen. In dit gedeelte wordt het verhaal toch wel iets gevaarlijker voor Robin. Maar of het goed zal aflopen zien jullie tijdens de presentaties!

Musicaldocenten overzicht

Om goed voorbereid de les in te gaan, hebben we een overzicht gemaakt van welke discipline wanneer staat ingepland bij de musicalles. Zo weet je dus precies wie er woensdag lesgeeft en wat je mee moet nemen.
Overzicht Blok 4
06 maart - Zang (Rik)
13 maart - Zang (Rik)
20 maart - Dans (Agnes)
27 maart - Dans (Agnes)
03 april - Spel (Marco)
10 april - Spel (Marco)
17 april - Combi + open les (Rik & Marco)

Aftermovie - Ridder Florian

Ridder Florian is georganiseerd met de Programmaraad Jeugdtheater Ridderkerk. Wil jij ook graag meedenken en helpen met de volgende voorstelling? Klik dan hier!

Wanneer is de volgende jeugdtheatervoorstelling?

De voorjaarsvakantie is nog maar net voorbij en wij kijken alweer uit naar de volgende schoolvakantie. Want ook in de meivakantie zullen we met de Programmaraad een super toffe voorstelling naar het Ridderkerkse Theater brengen! Welke voorstelling dit precies is houden we nog even geheim, maar je kunt wel alvast een grote cirkel zetten om donderdag 2 mei 2019!!

In de Agenda

Baby Drive-In: Media Voor Ukkies


Media is niet meer weg te denken uit het leven van jonge kinderen. Hoe ga je hier thuis mee om? Hoe verhouden digitale activiteiten zich tot buitenspelen en voorlezen? Wat zetten we in en vanaf welke leeftijd? Kom langs in Bibliotheek AanZet en luister gratis naar onze tips en tricks.
 
Datum: 28 februari
Tijd: 10:15 tot 11:00 uur
Voor wie: 0 t/m 2 jaar + ouders!
Toegang: Gratis

Wil je meer weten over Building Arts?

Bezoekadres

Stichting Building Arts
St. Jorisplein 77
2981 GD Ridderkerk

 

Postadres

Stichting Building Arts
Herman de Manstraat 86
2985 TJ Ridderkerk

 

Vragen en inschrijvingen

info@building-arts.nl
06 40 299 357

 

Bekijk het actuele cultuuraanbod van Building Arts

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Website


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Building Arts · info@building-arts.nl · Ridderkerk, Herman de Manstraat 86 2985 TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp