Copy

Nieuwsbrief Februari 2019

In deze Nieuwsbrief:

ALGEMEEN
- Building Arts in een nieuw jasje!
- 25 februari t/m 3 maart 2019 = voorjaarsvakantie
- In The Spotlights: Charlotte

PROJECTS
- Op bezoek bij Feyenoord met gezond in Beverwaard 

EDUCATION
- Productieklas: 'Here we go again'
- Blok 3: Robin Hood
- Musicaldocenten overzicht

PERFORMANCES
- 28 februari 2019: 'Ridder Florian' (4+)

OP DE AGENDA
- 27 februari - La La Land (Filmavond in de Bieb)

NIEUWSOVERZICHT

Building Arts in een nieuw jasje!

Dit jaar zetten we weer een nieuwe stap om kunst als middel nog toegankelijker te maken. Dat doen we door ons cultuuraanbod uit te gaan voeren in De Bibliotheek AanZet Ridderkerk. Iets wat je vast niet is ontgaan! Stagiaire Daniek heeft daarom zeer fraai in beeld gebracht hoe ons cultuuraanbod in dit nieuwe jasje eruit ziet.

25 februari t/m 3 maart 2019 = voorjaarsvakantie

Hoewel we graag even uitrusten en stil zitten in de vakanties, is het deze keer toch anders... Noteer 28 februari om 14:00 uur maar alvast in je agenda!

In The Spotlights 

Terug van weggeweest: In The Spotlights! In deze rubriek kom je via een kort persoonlijk interview iets meer te weten over het team achter Building Arts. Welke achtergrond, kennis, opleiding een teamlid heeft, maar natuurlijk ook wat ze precies doen binnen het kunst- en cultuurcentrum. Op deze manier zetten we iedereen die de activiteiten van Building Arts mogelijk maakt even in de spotlights.

Deze keer maken jullie kennis met stagiaire Charlotte.
Sinds 2018 is Building Arts officieel een Erkend Leerbedrijf.
Wie ben je?
Hi, mijn naam is Charlotte Droogendijk en ik ben 17 jaar. Momenteel volg ik mijn opleiding aan de Dutch Academy of Performing Arts (DAPA) in Den Haag, dit is mijn eerste jaar. 

Na eerst zelf een heleboel toffe lessen te hebben gevolgd bij Building Arts ben ik nu weer terug, alleen dan in de rol van stagiaire. 

Wat doe je bij Building Arts?
Samen werken Marco, Dalith en ik aan ‘De productieklas.’ Een nieuw project waarin we met leerlingen aan de slag gaan om een eigen musical te maken. Aan het einde van het jaar wordt de voorstelling gespeeld in het theater. Gaaf hè?!

Wat leer je hier als stagiaire van?
We gaan een stuk maken met ABBA muziek en sprookjesfiguren. Heel tof, maar van idee naar voorstelling... dat is nog een hele klus. Achter de schermen moet nog veel gebeuren om het mogelijk te maken. Voor mij als stagiaire dus een fijne manier om te leren in het werkveld!
Wie of wat inspireert je?
Wat me erg inspireert is zijn mensen die passie hebben voor hun vak en dat uitstralen. Ik ben een persoon die alles leuk vind en wil leren en ik denk dat dit goed kan met alle professionals in het werkveld om mij heen. Bij ‘De productieklas’ merk ik ook hoe leuk ik het vind om met de groep te werken. We kunnen heel veel van elkaar leren en dat vind ik erg bijzonder. 

Wat moeten we echt van jou weten?
Naast mijn opleiding doe ik ook nog aan verschillende sporten waaronder capoeira en yoga. Oh, en ik houd heeeeeel erg van chocola!!

Op bezoek bij Feyenoord met groep 8

Op 18 januari hebben wij samen met de Veldacademie en twee groepen 8 van RK De Regenboog de Kuip bezocht. De leerlingen kregen een training op het veld, een rondleiding door het stadion en een persconferentie met Ömer Gündüz en Toshio Lake van de Feyenoord Academy. In de training lag de focus op samenwerken, communiceren en normen en waarden. In de persconferentie stond vooral het bereiken van doelen centraal. Dit bezoek vond plaats in het kader van ons project ‘Gezond in Beverwaard’. Waarin er voor alle groepen verschillende activiteiten worden georganiseerd met het oog op sportparticipatie, gezonde leefstijl, talentontwikkeling en sociale cohesie.

Productieklas: 'Here we go again!'

Eind januari waren er audities voor de productieklas en na deze twee lange gespannen ochtenden is de klas nu definitief. Dat betekent dat we aanstaande zaterdag 2 februari officieel van start gaan. Met herschreven teksten op herkenbare hits van ABBA belooft het een swingend verhaal te worden waarbij je niet stil wil zitten!! Eind van het seizoen gaan we met elkaar optreden in Theater Het Plein en daar is iedereen van harte welkom om mee te zingen, dansen en swingen! 'Here we go again!'

Blok 3: Robin Hood

Van 18 t/m 24 februari worden tussentijdse presentaties gehouden!
Blok 3 staat helemaal in het teken van Robin Hood - de held die stal van de rijken om de armen te helpen. Dit is de eerste keer dat er wordt gewerkt met een script en werken met tekst is nog niet zo gemakkelijk voor iedereen. Maar geen zorgen, want in dit sprookje boordevol avontuur is voor ieder wat wils! 

Musicaldocenten overzicht

Om goed voorbereid de les in te gaan, hebben we een overzicht gemaakt van welke discipline wanneer staat ingepland bij de musicalles. Zo weet je dus precies wie er woensdag lesgeeft en wat je mee moet nemen.
Overzicht Februari
30 januari - Dans (Agnes)
06 februari - Zang (Rik)
13 februari - Spel (Marco)
20 februari - Combi + tussentijdse presentatie (Rik & Marco)

Ridder Florian (4+)

Een voorstelling over bang zijn voor van alles en toch de moed hebben om te proberen.
'Ridder Florian is niet bepaald een held. Behalve voor draken is hij ook bang voor stoere ridders, boze buurmannen en slapen in het donker. Vandaag heeft Florian er genoeg van. Hij wil niet meer bang zijn! Maar hoe doe je dat? Er is maar één oplossing: op bezoek gaan bij het oude vrouwtje. Oei, bij die gedachte staat Florian te trillen op zijn benen. Zal hij het durven?' 

Waar en wanneer?
Ridder Florian is op 28 februari 2019 om 14:00 uur te zien in theater Het Plein. Een kaartje kost €5 per stuk.
 Bekijk de trailer!
Ik wil een toegangskaartje kopen!
Ridder Florian is de eerste voorstelling die wordt georganiseerd met de Programmaraad Jeugdtheater Ridderkerk. Wil jij ook graag meedenken en helpen met de volgende voorstelling? Klik dan hier!

In de Agenda

Filmavond in de Bibliotheek


Elke laatste woensdag van de Maans is er in de Bibliotheek een film te zien. In de maand februari staat La La Land op de planning. Een hedendaagse variant op de klassieke Hollywoodmusical. Het belooft een swingende avond te worden mét live-muziek van niemand minder dan Arthur Shorty. 
 
Datum: Woensdag 27 februari
Tijd: 20:00 tot 23:00
Voor wie: Iedereen
Toegang: €4,00 - Kaartjes zijn aan de deur te koop.

Wil je meer weten over Building Arts?

Bezoekadres

Stichting Building Arts
St. Jorisplein 77
2981 GD Ridderkerk

 

Postadres

Stichting Building Arts
Herman de Manstraat 86
2985 TJ Ridderkerk

 

Vragen en inschrijvingen

info@building-arts.nl
06 40 299 357

 

Bekijk het actuele cultuuraanbod van Building Arts

Facebook
Instagram
Twitter
YouTube
Website


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Building Arts · info@building-arts.nl · Ridderkerk, Herman de Manstraat 86 2985 TJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp