Copy
MIkäli viesti ei näy kunnolla, avaa uutiskirje selaimessa:
View this email in your browser

Opistoristeilyllä historiaa ja tulevaisuutta

Järvilakeuden kansalaisopisto osallistui viikonloppuna Kansalaisopistojen liiton 120-vuotisseminaariin yhdessä noin 250 muun osallistujan kanssa. Edustettuna oli kansalaisopistoja kautta Suomen. Seminaarin alkajaisiksi apulaisprofessori Arto O. Salonen kertoi uudistuvasta kansansivistyksestä, jossa elintason sijaan pyritään kohentamaan elämänlaatua. Rehtori Leea Keto kertoi valmistumassa olevasta väitöskirjastaan, jonka aiheena on Sosiaalinen pääoma kansalaisopistossa. Lisäksi kuultiin alustus liiton 120-vuotisesta historiasta, osallistuttiin työpajoihin tehtiin lyhyt vierailu Tukholmaan.

Taide ilahduttaa erityisryhmien arkea

Taidetuokiot tarjoavat harjoitusta käden, ajatuksen ja tahdon yhteistyöhön. Maalaus on myös iloa väreistä ja käsillä tekemisestä sekä tekijänsä kaunis ja tärkeä kädenjälki.  Syksyn 2019 uusina kursseina käynnistyivät mm. hoivakotien taidetuokiot aiheinaan musiikki ja kuvataide sekä päivätoiminta Keitaan ja Otavan taideryhmät.
Lue lisää...

Taiteilija Arvid Bromsin värikkäät vaiheet vetivät salin täyteen Lappajärvellä

Kirjailija Antti Tuurilta ilmestyi syyskuussa taiteilijaromaani, joka pohjautuu Etelä-Pohjanmaalla laajalti tunnetun taiteilijan Arvid Bromsin elämään. Broms muistetaan värikkäistä vaiheestaan ja boheemista elämäntyylistään. Antti Tuurin luennon jälkeen Kirsti Ruissalo Nelimarkka-museosta kertoi Arvid Bromsista taiteilijana ja hänen maalauksistaan. Arvid Bromsin tauluja on tilaisuuden ajan esillä.
Lappajärvi-sali täyttyi kuulijoista ääriä myöten. Kuvat Lappajärven kirjaston facebook-sivulta. Kiitos kumppaneille ja kaikille tapahtumaan osallistuneille mielenkiintoisesta illasta!

Kortit kuntoon edullisesti opistossa!

Aikaisemmin erillinen tulityökorttikoulutus järjestetään nyt samalla kertaa katto- ja vedeneristysalan tulityökorttikoulutuksen kanssa. Koulutus pidetään Ylihärmän paloasemalla15.11.Ilmoittaudu heti mukaan tässä linkissä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php?l=fi&t=7012

Järjestämällä koti turvalliseksi ja viihtyisäksi


Sujuvampi, turvallisempi, onnellisempi arki -luento on suunnattu ihan jokaiselle, jolla tavara häiritsee arkea tai hankaloittaa sen sujumista. Maksuttomalla luennolla saat vinkkejä ja pohdittavaa omaan tavarasuhteeseen ja kodin turvallisuuteen. Samalla saat vinkkejä onnellisemman arjen luomiseen. Luennoitsija Heidi Finni on ammattijärjestäjä, jonka kanssa on lopuksi mahdollisuus keskusteluun ja kysymyksiin. Luento toteutetaan osana AHTI-hanketta (Arjen Hallintaa, Tietoa ja Iloa) jota rahoittaa Opetushallitus.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://www.opistopalvelut.fi/jarvilakeus/course.php?l=fi&t=7167

Nuorille teatteri-ilmaisun lyhytkurssi!

Kansalaisopisto osallistuu Lappajärven lasten ja nuorten toimintaviikoille järjestämällä maksuttoman lyhytkurssin teatteri-ilmaisusta. Nyt näytellään! -kurssi pidetään Lappajärven lukion auditoriossa keskiviikkona 27.11. ensin 7-10-vuotiaille klo 17–18.30 ja sen jälkeen yli 10-vuotiaille klo 18.30–20. Opettajana on Linda Huhtaluhta. Tervetuloa mukaan pitämään hauskaa!

Vielä ehdit someluennoille!

Sisällöntuottaja Pauli Laakso (Phoolivlog) pitää marraskuussa neljän kerran luentosarjan sosiaalisesta mediasta. Luennoilla paneudutaan mm. tubettamiseen, Instagramin ja muiden somekanavien käyttöön sekä nuorena yrittäjänä toimimiseen. Tervetuloa Paulin innostaville luennoille, olit sitten jo konkari tubettamisessa tai vasta-alkaja sosiaalisen median viidakossa. Ensimmäinen luento 8.11. Ilmoittaudu linkissä.

Kuukauden muut kurssivinkit


1301502 Suomen jääkäreiden kotiinpaluun valmistelut syystalvella 1917 Lappajärven lukio auditorio to 14.11. to 18-18.45. Maksuton luento. Ilmoittaudu 7.11. mennessä.

Taitoluistelu tutuksi, jatkokurssit Kauhavan jäähalli la 16.-30.11. Uudet ja vanhat kurssilaiset ovat tervetulleita. Ilmoittaudu 8.11. mennessä.
8301308 aikuiset klo 8-9
8301309 3-6 vuotiaat klo 9-10
8301310 7-14 vuotiaat klo 10-11

8301350 Lasten lattarilauantai Kauhava Kuntokeskus Korjaamo Huom! Ajankohta on muuttunut: la 16.11. klo 8.30-11. Ilmoittaudu 8.11. mennessä.

 9999311 Opintomatka Vietnamiin matka toteutetaan 10.-19.3.2020, mikäli lähtijöitä saadaan vähintään 15. Hinta: 15+ lähtijää = 2090 €/hlö, 20+ lähtijää = 2040 €/hlö, 25+ lähtijää = 1990 €/hlö. Ilmoittaudu 15.11. mennessä. Matkaohjelma on nähtävissä ilmoittautumisnäkymässä ja nettisivuillamme. Info-tilaisuus järjestetään Kauhavalla ennen matkaa.

1198310 Loiste –valokuusi Kauhava Tuulia design ke 20.11. klo 18-20.30. Ilmoittaudu 15.11. mennessä.

3401303 Nuorena yrittäjänä toimiminen Kauhava Kurssikeskus Mutteri pe 29.11. klo 18-19.30. Kauhava Kurssikeskus Mutteri.
 

HUOM! Historialuentojen ajankohdat ovat muuttuneet:

1301311 Stalinin kanavalle osa 2, Kauhavan lukio, pieni auditorio 27.11. klo 18-20


ProEUverb-hanke Kroatiassa

Erasmus+ -rahoitteinen ProEUverb-hanke on vuoden ajan kerännyt, tallentanut ja vertaillut kolmen eri Euroopan maan sananlaskuja. Järvilakeuden kansalaisopiston lisäksi hankekumppaneita ovat Konavlen museot ja galleriat Kroatiassa sekä Epralima Escola Portugalissa. Lue lisää...

MUISTOSEURAT TULEE TAAS!

Muistoseurat-elokuva saa jatkoa: kolmososan ensi-ilta on tammikuussa. Seuraa ilmoittelua ja katso jo teaseri tässä linkissä: https://youtu.be/r3Z1VxGPwu0

Seuraa Järvilakeuden kansalaisopistoa somessa!

Opiston sosiaalisen median kanavat tarjoavat kurkistuksia opiston arkeen ja maistiaisia erilaisilta kursseilta ja tapahtumista. Lue lisää ja klikkaa linkit TÄÄLTÄ

ILMIANNA HYVÄ KURSSI-IDEA!

Tunnetko hyvän opettajan tai onko sinulla tiedossa porukka, joka haluaisi kurssin tietystä aiheesta? Kaipaatteko kylätalollenne tai nuorisoseurallenne toimintaa?

Keskeistä Järvilakeuden kansalaisopiston toiminnassa on kuunnella paikallisten asukkaiden tarpeita ja toiveita opetuksen suhteen. Ehdota ja vinkkaa ideoistasi TÄSSÄ LINKISSÄ!

Osoitteet on poimittu Järvilakeuden kansalaisopiston opiskelijarekisteristä.
MIkäli haluat tilata uutiskirjeen myös ystävällesi, muuttaa omia tietojasi tai
poistua postituslistalta, laita viestiä: paivi.kultalahti@jarvilakeus.fi

Kotisivu www.jarvilakeus.fi
Facebook
Website
Flickr
Email
YouTube
Instagram
Osoitteet on poimittu Järvilakeuden kansalaisopiston opiskelijarekisteristä.
MIkäli haluat tilata uutiskirjeen myös ystävällesi, muuttaa omia tietojasi tai
poistua postituslistalta, laita viestiä: paivi.kultalahti@jarvilakeus.fi

Kotisivu www.jarvilakeus.fi


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Järvilakeuden kansalaisopisto · Loppusuora 9 · Kauhava 62200 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp