Copy
Nieuwsbrief Hormonen | 5 mei 2017
Last van hormonen?
Veel dieren hebben –net als mensen- wel eens last van hun hormonen. En in deze tijd van het jaar kan dat net een beetje meer zijn dan normaal. Hormonen zijn chemische stofjes die boodschappen overbrengen van klieren naar weefselcellen of organen in het lichaam. Ze helpen ook chemische niveaus in het bloed in balans te houden en daarmee een “homeostase” te bereiken. Er zijn twee verschillende soorten van deze chemische stoffen, de ene staat bekend als de steroïden en de andere als de peptiden. Het woord “hormoon” komt van een Grieks woord dat “aanmoedigen” betekent. De "drijvende kracht" van hormonen uit zich helaas niet altijd in positief gedrag en daar kunnen onderstaande actieproducten verandering in brengen. Dat geldt zowel  voor het gedrag  rond de cyclus bij merrie en teef, als bij de explosieve gedragingen van een hengst of reu. Lees per product de specifieke informatie.
PUUR Hypersex / Geslachtsdrift 50 mlPUUR Pseudopregnancy / Schijnzwanger 50 mlPUUR Brons / Oestro 100 mlPUUR Hormone balance/Hormoonbalans 420 g
 
Bekijk hier alle aanbiedingen op een rij.
Informatie over de actieproducten is uitsluitend toegankelijk voor NML klanten met een inlogcode.
Iedereen blij op Animal Event
Met elke dag een nieuwe ploeg bemanden NML health afgelopen weekend stand 59 op Animal Event. Wat een drukte elk jaar weer en wat een gezelligheid. Trots waren we natuurlijk ook op de grote aanloop in onze tent. Hoe leuk is het dat er al zoveel mensen bekend zijn met de Vetramil wondproducten en de producten van Phytonics en PUUR en te merken dat middelen op natuurlijke basis steeds vaker in het basisverzorgingspakket van de dierenbezitter zit. Klik hier om de terugblik op Animal Event te lezen. 
Deelname aan het symposium van de Veterinary Wound Healing Association - Advancing Knowledge of Veterinary Wound Healing, als onderdeel van de European Wound Management Association (EWMA) 2017 leverde veel bruikbare informatie op. Het was nuttig hierbij aanwezig te zijn als standhouder en tevens een inhoudelijke bijdrage te kunnen leveren. 
Gierende hormonen? Hengstig gedrag van een merrie kan erg hinderlijk zijn. Hoe te ondersteunen? Naast PUUR Brons en PUUR Hormone balance, voorheen Hormoonbalans, biedt Phytonics HormOne ook ondersteuning. Voor het mannelijke geslacht ondersteunt Phytonics ProstAid hormoon perikelen.
Een succesvolle terugblik op de Voorjaarsdagen 19, 20 en 21 april jl. De blog "Run op VacciCheck" lezen? Klik op de foto. 
YES! De Nederlandstalige handleiding van de VacciCheck is er! Voor dierenarts en geïnteresseerde antwoord op de meest gestelde vragen: alle ins & outs van een titerbepaling. Klik op de foto voor de handleiding. 
Voor uitgebreide informatie over een product is het handig om bij ons een verzoek in te dienen via info@nmlhealth.com Je ontvangt dan productbeschrijvingen met wetenschappelijke onderbouwing over de werkzaamheid, ingrediënten (monografieën) en toepassing. Deze teksten zijn alleen bedoeld voor voorschrijvers en educatief gebruik en nadrukkelijk niet bestemd voor verspreiding onder dierenbezitters (KOAG KAGG regeling reclame  aanprijzing van gezondheidsproducten). 


Copyright © 2017 NML health bv, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp