Copy
Twee zussen, een droom 
Lees in je browser

Hoe staan we ervoor ...


                                   en hoe nu door? 

 

Klik hier voor de eerste beelden vanuit de B&B
Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed and BreakfastHola allemaal,
 
Allereerst heten wij alle nieuwe Nieuwsbrief abonnees van harte welkom. Wat zijn jullie al met velen! De interesse is overweldigend en wij zijn zo blij met jullie. De (positieve) druk die we voelen doordat we onze droom zijn gaan opschrijven, geeft ons de kracht om door te zetten en die droom NU waar te maken. 
Zoals beloofd, willen we via deze nieuwsbrief de stand van zaken toelichten. Die was namelijk net zo vaag voor ons als voor jullie. Maar nadat we de laatste week van mei weer in Chiclana waren, werd ons een hoop duidelijk.

Hoe staan we ervoor
Wonder boven wonder (of misschien had het juist zo moeten zijn?) kwamen we bij de gemeente tegenover een medewerker te zitten die net is begonnen met twee campagnes ter promotie van de schitterende natuur van Chiclana. De finca die wij willen transformeren tot Bed & Breakfast ligt middenin een van de pijnbomenbossen die Chiclana rijk is. Het ideale startpunt voor een mooie hiking-tocht, een rit te paard of een dagje vogelspotten. Het strand, waar twee keer per jaar de trektocht van de walvissen en orka's te volgen is, ligt op tien minuten fietsen en Chiclana's geliefde golfbanen slechts op vijf minuten afstand. Nadat we onze plannen uit de doeken deden, riep de gemeente beambte uit: 'Ik vind jullie plannen niet leuk, IK HOU ERVAN!' 

Steun van de gemeente Chiclana hebben we dus in da pocket. We besloten wel een gestor in te schakelen. Spaans is onze tweede moedertaal en we hebben ons meer dan voldoende ingelezen in de Andalusische wetgeving. Maar we komen nu op een punt in dit avontuur waarop je het als Holandaluza gewoonweg niet meer redt. We zijn tenslotte 'Ik vertrek ooit' en niet 'Ik vertrek'. We kunnen dit maar één keer doen en daarom moet het goed gebeuren. Als we nu vertrekken, komen we nooit meer terug.

En hoe nu door?Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed and Breakfast
In Chiclana werkt onze gestor als een malle aan het verkrijgen van de vergunning en de afhandeling van verdere rompslomp. Dit geeft ons de ruimte om te werken aan het gat in ons startkapitaal. Want als de vergunning akkoord komt, kunnen alleen de financiën nog roet in de paella gooien. Achter de schermen werken we keihard aan een crowdfundcampagne. Jawel, we gaan het proberen. Niet alleen maar nemen, ook veel geven luidt het motto van onze crowdfundactie. We zullen jullie hulp bij het verspreiden van de actie hard nodig hebben. Alleen dan heeft het überhaupt kans van slagen. Door alle leuke, lieve reacties die we tot nu toe hebben ontvangen, zijn we ervan overtuigd dat het ons aan steun niet zal ontbreken. We gaan die droom waarmaken, met z'n allen! 
Kim en Wendy, Ik vertrek ooit, Bed and BreakfastDe locatie
 
De laatste week van mei waren we weer in Chiclana. We hebben de finca voor de tweede keer bekeken. Kritischer dan de eerste keer, op zoek naar een reden om het vooral niet te doen. We hebben die reden niet gevonden ...
Pa en ma gingen mee. De uitermate geschikte ligging van de finca ten opzichte van het strand en het centrum van Chiclana, maar ook de fantastisch leuke bouw van het huis dat onze droom moet verwezenlijken heeft ook hen overtuigd. Zelfs het werk dat er moet worden verricht om de loft (wat eigenlijk gewoon een giga-schuur is) te transformeren in een woonhuis voor ons viertjes, schrikt niemand meer af. De Schultzes zijn er klaar voor! Bekijk hieronder de sfeerfilmpjes.
Pa en ma zijn verkocht
Likkenbaarden bij het zwembad
Daar sta je dan, in je nieuwe huis
Chiclana porqué?

Chiclana de la Frontera. Ooit een industriële stad, maar hard geraakt door de financiële crisis. Op het moment keihard aan het herstellen op alle fronten. Bedrijven keren terug, winkels en restaurants (her)openen hun deuren. 'Chiclana Siempre!' luidt de slagzin van deze prachtige stad. Vrijvertaald: Voor altijd Chiclana. En zo is het. Naar Chiclana kun je altijd; voor het prachtige Barrosa strand, de vier golfbanen, het historische centrum met haar kerken, monumenten en bodegas en de jachthaven. Geniet van de rust van de prachtige pijnboombossen. De ideale plek voor vogelaars, hikers en paardrij-fans. Maar ook als je van shoppen houdt of zin hebt in een avondje stappen, ben je in Chiclana op je plek.

Vanaf nu zetten we in iedere nieuwsbrief een pluspunt van Chiclana in de spotlight. We trappen af met een totaalplaatje. Bekijk hieronder het promofilmpje dat de gemeente Chiclana op de internationale vakantiebeurs gebruikte. 
Waarschuwing: bekijk deze beelden en je bent voorgoed verkocht.
 

Vers van de pers

In de Viva España editie van weekblad Margriet staat een interview met ons.
Nadat de
Ik vertrek ooit, Margriet, Kim en Wendy redactie ons via Facebook ontdekte, besloot zij dat wij niet mochten ontbreken in de reportage over Spanje freaks (uiteraard in de juiste zin van het woord). Klik op de foto om het interview te lezen. 

Nog even dit...
Wat is toch dat woord Holandaluzas?
Je hebt het je vast al eens afgevraagd. Het is een eigen hersenspinseltje waarmee we onze 'gespleten persoonlijkheid' benoemen.
Holandesa is het Spaanse woord voor Nederlandse.
Een inwoonster van Andalusië heet een Andaluza.
Omdat wij ons inmiddels half Andaluza voelen, maar nooit onze Hollandse roots zullen verliezen, bedachten we de term HOLANDALUZAS. 

Bekijk hier hoe het voelt om een Holandaluza te zijn.
Share
Tweet
Forward
+1
Share
Ik vertrek ooit
Facebook
YouTube
Ons adres:
B & B Las dos hermanas
nu nog in Nederland
maar hopelijk binnenkort in España
ergens in de provincie, Andalucia 11000
Spain

Add us to your address book

Email Marketing Powered by Mailchimp
wijzig jouw gegevens
afmelden (snik)

AANMELDEN