Copy
Deel op Linkedin
Tweet deze nieuwsbrief
Stuur door
+1
Nieuwsbrief februari 2017
View this email in your browser

Flow op de vloer

Wie keek er vroeger niet met bewondering naar de vechtfilms van Bruce Lee? De ene na de andere vijand ging neer dankzij zijn martial arts-kunsten. De truc is om niet je eigen kracht te gebruiken, maar mee te gaan in de flow van de tegenstander. Een truc die we ook in het bedrijfsleven kunnen toepassen. In plaats van heel hard duwen, meegaan met de natuurlijke stroom en werken naar pull productie. PROPOS stimuleert deze manier van werken en brengt pull productie naar de werkvloer. En dat hoeft helemaal geen langdurig en ingewikkeld proces te zijn, zoals je leest in 'Snel stappen maken met PROPOS'. Hoe dat er dan uitziet, flow op de vloer? Dat lees je in onze klantcase van ESD Systeemwanden. Een mooi verhaal van directeur Ton Vergunst en technisch directeur Robin van Houwelingen over de noodzaak en keuze voor een softwareprogramma en wat het hen oplevert in de praktijk. Heb je vragen over PROPOS of wil je meer weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag. 

- Het PROPOS team

Binnenkort: nieuwe functie in PROPOS

Hoe handig zou het zijn als je elke gewenste functionaliteit kan koppelen aan PROPOS, zodat het precies past bij jouw bedrijf? Dat gaan we voor je regelen. Denk bijvoorbeeld aan kwaliteitsmetingen op productieorders, het bijhouden van materiaalverbruik, het automatisch printen van etiketten, het maken van pakbonnen, enzovoort. Software op maat dus, maar dan geïntegreerd in PROPOS. Zo kun je elke denkbare toepassing in het productieproces met PROPOS ondersteunen.

 Lees meer 

Pull productie: sneller produceren met minder weerstand 

Door Robert Peters

Als ik bij bedrijven op bezoek ben of als ik seminars bezoek gaat het vroeg of laat over ‘pull productie’. Wat is het, wat zijn de voordelen en hoe creëer je eenvoudig een pull productie? 

 Lees meer 

 

Klantcase ESD Systeemwanden

We gingen langs bij onze klant ESD Systeemwanden en vroegen: wat betekent PROPOS voor jullie? Dat leverde een prachtige klantcase op, die we graag met jullie delen. Directeur Ton Vergunst: "We hebben nu veel meer inzicht of een aanvraag absurd is of niet. Ik zeg dan: 'Stel je voor dat jij ergens iets bestelt, en iemand anders belt tussendoor. Is het dan eerlijk dat jij moet wachten?' Uiteindelijk zijn mijn klanten daar erg blij mee, want ze weten waar ze aan toe zijn."

 Lees de klantcase 

 

Meer lezen? Volg ons op Linkedin

Snel stappen maken met PROPOS

Veel bedrijven denken dat ze eerst met allerlei QRM of Lean consultants aan de slag moeten om orde in de chaos te scheppen voordat ze de stap naar PROPOS kunnen maken. Dat zijn vaak lange trajecten waar veel tijd en geld in gaat zitten, en die helemaal niet nodig zijn. Je kunt rechtstreeks PROPOS introduceren op de vloer en direct inzicht krijgen in het onderhanden werk en de knelpunten.

 Lees meer 

 

Welke gegevens heeft PROPOS nodig?

Met PROPOS starten is eenvoudig, al met relatief weinig basisgegevens in jouw ERP systeem kun je van start. PROPOS heeft gegevens nodig van alle relevante productieorders: alle productieorders die momenteel op de werkvloer aanwezig zijn en de productieorders voor de komende weken of maanden. Van die productieorders heeft PROPOS de route nodig die deze orders door het bedrijf gaan volgen. Dat mag gerust een route op hoofdlijnen of hoofdbewerkingen zijn. Per hoofdbewerking geef je een ingeschatte bewerkingstijd aan. Dit is de basis, maar er is meer mogelijk.

Indien gewenst kun je PROPOS ook laten werken met orderstructuren (hoofd- en suborders) en gegevens over de voorraadposities van koopdelen. Verder kun je bijlagen bij orders tonen zoals foto's, tekeningen, instructies, enzovoort.

Meer vragen? Bekijk onze FAQ's: 
Volg ons op LinkedIn
Bekijk onze website
Neem contact met ons op
PROPOS software Voltastraat 84     7006 RW Doetinchem     t.(+31) (0) 314 369 977     e.info@propos-software.nl     
          
Wilt u onze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Verwijder <<Email Address>> van deze lijst. 
Copyright © 2017 PROPOS Software B.V., All rights reserved.