Copy
Bekijk deze nieuwsbrief online


Nieuwsflits maart 2017
POVO activiteiten
28 feb - 3 maart | Voorjaarsvakantie - Uitvoeringsorgaan POVO gesloten
1 maart | Uiterlijk datum definitief schooladvies met OKR in OT (PO) 
8 maart | POVO Themabijeenkomst
20 maart | Uiterlijke datum m
elden dispensatie loting bij LPO/POVO (VO)
22 maart | Sluiting aanmelding eerste ronde leerlingen bij het VO in OT (PO)

27 maart | Uiterlijke datum afwijzing van leerlingen in OT (VO)

 Klik hier voor de jaarkalender
Definitief schooladvies - belangrijke mededelingen
Elke leerling in groep 8 krijgt van de basisschool vóór 1 maart een definitief schooladvies. Deze wettelijke verplichting wordt in de POVO procedure van Utrecht en Stichtse Vecht geborgd door vóór 1 maart het onderwijskundig rapport (OKR) in Onderwijs Transparant definitief te maken. Daarbij is het belangrijk om rekening te houden met het volgende:
  • 17 februari was de uiterlijke datum waarop de basisschool meervoudige adviezen door konden geven aan het eigen bestuur zodat deze vóór 1 maart administratief in OT verwerkt kunnen worden;
  • meervoudige adviezen leiden regelmatig tot vragen over de plaatsing in het VO, kijk voor meer informatie naar de docentenhandleiding, bladzijde 3;
  • 1 maart valt in de voorjaarsvakantie, in de week van 27 februari t/m 3 maart is de POVO/OT helpdesk en het uitvoeringsorgaan POVO (telefoonlijn en mailbox) gesloten;
  • 22 maart is de uiterlijke datum waarop het VO-aanmeldformulier op definitief gezet moet worden;
Lees hier meer over de afspraken rondom deze belangrijke mededelingen.
 

POVO Themabijeenkomst
8 maart 15.00 – 17.00 uur

@ Prof. Dr. Kohnstammschool

 

De informatieavonden, open dagen, en lesmiddagen van het VO zijn voorbij. Basisscholen zijn al een tijd bezig de aanmelding richting het VO voor te bereiden. De uitvoeringsorganisatie POVO ontvangt van scholen en ouders uiteenlopende vragen over de verschillende fases van deze overstap. Op woensdag 8 maart besteden we graag met elkaar aandacht aan de belangrijke POVO deadlines en activiteiten (aanmelden, toelaten, plaatsen, warme overdracht, heroverweging).
 

Klik hier voor het programma en om je aan te melden.

Aanmelden bij het VO - uiterste datum 22 maart
Leerlingen die zich willen aanmelden bij een school in Utrecht of Stichtse Vecht kunnen zich uiterlijk 22 maart digitaal aanmelden. Hiervoor maakt de basisschool het VO-aanmeldformulier in Onderwijs Transparant definitief. Ouders geven de basisschool van te voren schriftelijk toestemming voor de aanmelding. Hiervoor kan men gebruikmaken van het machtigingsformulier dat hier te vinden is.
VO scholen opgelet! Controleer vanaf 20 februari in OT via 'Overig -> Brugklassen beheer' of de juiste brugklassen voor jullie school voor de eerste ronde zijn aangevinkt. 

Regionale verschillen: Heb je als basisschool te maken met leerlingen die zich in de eerste ronde willen aanmelden op een school buiten Utrecht of Stichtse Vecht verdiep je dan ook in de POVO jaarkalender én POVO procedure van dat samenwerkingsverband. De POVO procedure van de ontvangende VO-school is leidend. Zie ook het kopje 'Wist je dat' onderaan deze nieuwsflits.
Even voorstellen
Jelle Mak - nieuw lid stedelijke werkgroep POVO
Wij vroegen Jelle Mak welk ezelsbruggetje hij gebruikt om POVO zaken te onthouden: "Mijn ezelsbruggetje komt voort uit mijn passie voor muziek: CD-tJe. Hiermee bedoel ik Check De Jaarplanning."
Lees verder
Klik hier voor meer informatie over praktijkonderwijs
Terugblik open lesmiddag
St Bonifatiuscollege - 15 februari
We namen een kijkje bij St. Bonifatiuscollege en vroegen Ilse van Koppen, afdelingsleider brugklassen, wat haar opvalt: "Het is een mooi markeringsmoment waarbij je beseft dat je huidige brugklassers ouder zijn geworden en dat het tijd is voor een nieuwe lichting."  Lees verder
Terugblik open lesmiddag
Broklede 
Op Broklede in Breukelen volgde leerlingen drie lessen waaronder de kernvakken (Engels, Nederlands en wiskunde) en een paar talentvakken zoals Technisch Ontwerpen en Chinees. Voor de leerlingen en ouders die belangstelling hebben voor tweetalig onderwijs (HAVO en VWO) was er een aparte informatieavond, waarbij de leerlingen de lessen in het Engels volgden. Lees verder
Heb je de POVO animatie nog niet gezien? Klik dan hier.
Wist je dat?
  • De veelgestelde POVO vragen hier te vinden zijn?
  • De POVO procedures in de regio Utrecht verschillen? Heb je als basisschool te maken met leerlingen die zich willen aanmelden op een school buiten Utrecht of Stichtste Vecht? Verdiep je dan in de POVO procedure en jaarkalender van het betreffende samenwerkingsverband. De POVO procedure van de ontvangende VO-school is leidend.
  • De website centrale eindtoets PO ouders, leerlingen, scholen en directies meer informatie geeft over de centrale eindtoets PO?
  • De toetsgegevens in ParnasSys per leerling klaargezet moeten worden voor het OSO dossier? Ga hiervoor naar 'Leerlingen -> Onderwijs -> Overstapdossier klaarzetten'. Voor aanvullende vragen hierover raden wij je aan om contact op te nemen met de helpdesk van ParnasSys.
Lijkt het je leuk om met POVO mee te denken over de invulling van de komende nieuwsflits(en)? Stuur dan een e-mail naar povo@sterkvo.nl
2017 Naar Het VO


Wil je je afmelden voor deze nieuwsflits?
Klik dan hier op afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Naar Het VO · van Lieflandlaan 117 · Utrecht, ut 3571AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp