Copy
View this email in your browser


Nieuwsflits Januari 2017
POVO activiteiten
25 januari | POVO Themabijeenkomst
27 januari | SBO/SO/Taalmozaïek adviezen LPO/POVO zichtbaar in OT
30 januari | Start aanmeldingen open lesmiddag Utrechtse VO-scholen
 Klik hier voor de jaarkalender

POVO Themabijeenkomst
25 januari 15.00 – 17.00 uur

@ Prof. Dr. Kohnstammschool

 

Wat is een ‘brugklas’? En hoe gaan VO-scholen daarmee om? Dat blijkt in de praktijk niet altijd even duidelijk. Daarom hebben wij onze VO-scholen uit Utrecht en Stichtse Vecht uitgenodigd om te vertellen hoe de brugklas bij hen is ingericht en hoe de brugperiode wordt gebruikt om keuzes te maken over de doorstroom van leerlingen. Maak gebruik van deze POVO Themabijeenkomst om jouw vragen te stellen zodat je ouders goed kunt voorlichten!
 

Klik hier voor het programma of hier om je aan te melden.

 

 

Loket Passend Onderwijs/POVO
Speciaal (basis)onderwijs en het Taalmozaïek
Uiterlijk 27 januari is de uitslag van het aanvullende onderzoek én het advies van het Loket te raadplegen in Onderwijs Transparant. Meer informatie over waar je de uitslag en het advies kunt vinden in OT kun je lezen via "Help" -> "Handleiding", Handleiding POVO BAO -UTR.pdf.
Heb je de POVO animatie nog niet gezien? Klik dan hier.
Wist je dat?
OSO (fout)meldingen: er in Onderwijs Transparant een overzicht geplaatst is van de meest voorkomende OSO-meldingen en hun oorzaak en/of oplossing. Dit overzicht is te vinden in Onderwijs Transparant via "Help" -> "Handleidingen" (2016.23.12 Uitleg statusmeldingen tijdens ophalen OSO dossier).
Open lesmiddag: de VO-scholen op 3 februari het overzicht van de aanmeldingen ontvangen. Wijzigingen kunnen daarna alleen rechtstreeks aan de betreffende school/scholen worden doorgegeven.
POVO in het nieuws?
Leerlingen aanmelden bij het VO
Vóór de Kerstvakantie heeft OC & W alle schoolbesturen geïnformeerd over Kamervragen die betrekking hebben op aanmeldbeleid (zie brief).
De beantwoording van deze vragen heeft niet geleid tot wijziging van de huidige aanmeldprocedure in Utrecht en Stichtse Vecht. De scholen hebben onlangs via het eigen schoolbestuur een nadere toelichting ontvangen.
Lijkt het je leuk om met POVO mee te denken over de invulling van de komende nieuwsflits(en)? Stuur dan een e-mail naar povo@sterkvo.nl
Copyright © 2017 Naar Het VO,


Wil je je afmelden voor deze nieuwsflits?
Klik dan hier op afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp