Copy
Bekijk hier de online versie


Nieuwsflits april 2017
POVO activiteiten
3 april |POVO stuurt concept lotingslijst ter controle naar VO scholen die moeten loten
5 april | vóór
12.00 Afronding behandelen aanmeldingen eerste ronde (VO) 
5 april | vóór 14.00 VO scholen sturen gecontroleerde lotingslijsten naar POVO
5 april | vanaf 17.00 Overzicht (over)aanmeldingen zichtbaar op sterkvo.nl/povo
6 april
| Centrale loting eerste ronde
6 april
| vóór 16.00 Alle VO scholen in Utrecht en Stichtse Vecht laten weten of de aangemelde leerlingen zijn geplaatst. POVO registreert dit voor alle onderwijsniveaus van scholen die aan de loting deelnemen. De overige scholen leggen zelf op 6 april het plaatsingsbesluit vast in OT.
6 april
| vanaf 17.00 Overzicht beschikbare plekken tweede ronde zichtbaar op sterkvo.nl/povo
7 t/m 11 april
| Informatiedagen VO scholen met beschikbare plekken
12 april
| vóór 15.00 Sluiting aanmelding tweede ronde in Onderwijs Transparant
13 april | Overleg schoolleiders en besturen, eventueel tweede loting, bekendmaking uitslag
13 t/m 21 april 
| VO vult in welke leerlingen door wie worden besproken tijdens de Warme Overdracht
18 t/m 20 april
| Afname Centrale Eindtoets PO
21 april
| Doorgeven niet-geplaatste leerlingen aan POVO

 Klik hier voor de jaarkalender
Sluiting eerste ronde, centrale loting en toelatingsbesluiten
5 april - Sluiting eerste ronde
Tussen 20 februari en 5 april behandelen de VO scholen in Utrecht en Stichtse Vecht de aanmeldingen van de eerste ronde. De eerste ronde sluit op 5 april om 12.00 uur.

6 april - Toelatingsbesluiten in OT & brugklasbeheer
Alle VO scholen leggen op één en dezelfde dag - 6 april 2017 - voor alle leerlingen het plaatsingsbesluit vast in Onderwijs Transparant. Ook is het belangrijk dat alle VO scholen in Utrecht en Stichtse Vecht uiterlijk 6 april om 16.00 uur het brugklasbeheer in OT hebben geactualiseerd in lijn met het nog beschikbare onderwijsaanbod.
Let op!
 Voor de VO-scholen die deelnemen aan de centrale loting zal de uitvoeringsorganisatie POVO voor alle leerlingen op alle onderwijsniveaus de plaatsingsbesluiten in OT vastleggen.  

6 april - Centrale loting & bereikbaarheid uitvoeringsorgaan POVO
De loting wordt in opdracht van de schoolbesturen georganiseerd door het uitvoeringsorgaan POVO. Voor de VO-scholen die deelnemen aan de centrale loting zal de uitvoeringsorganisatie POVO voor alle leerlingen op alle onderwijsniveaus de plaatsingsbesluiten in OT vastleggen. Meer belangrijke informatie over de afspraken en de organisatie van de loting is hier te vinden. In verband met de werkzaamheden rondom de loting gelden er aangepaste openingstijden, het uitvoeringsorgaan POVO is op 6 april tussen 16.00 - 18.00 uur telefonisch bereikbaar en tussen 12.00-16.00 uur gesloten.

Uitgeloot, wat nu? - Belangrijke mededelingen tweede ronde

Utrechtse leerlingen die uitgeloot zijn kunnen deelnemen aan de tweede ronde in Utrecht. Op 6 april wordt vanaf 17.00 uur op www.sterkvo.nl/povo bekend gemaakt welke scholen er nog plaatsen beschikbaar hebben in de tweede ronde. Lees hier belangrijke mededelingen over de tweede ronde.

Warme overdracht - beschikbaarheid PO
Het uitvoeringsorgaan POVO zal dit jaar zelf het rooster maken voor de warme overdracht. Om het rooster te kunnen maken is het van belang dat de PO scholen vóór 24 april hun beschikbaarheid doorgeven. Vul hier het aanmeldformulier in zodat wij rekening kunnen houden met jouw komst. Als het PO of het VO in Onderwijs Transparant aangeeft de leerling tijdens de warme overdracht te bespreken zal hiervoor een gesprek worden ingepland. Het VO is op beide dagen (6 en 8 juni) aanwezig en hoeft nu nog niets door te geven.
Teruglik POVO Themabijeenkomst 8 maart

Op 8 maart hebben PO en VO professionals met elkaar gesproken over de belangrijke POVO deadlines en activiteiten (aanmelden, toelaten, plaatsen, warme overdracht, heroverweging). Vervolgens is aandacht besteed aan de periode na plaatsing. Breng jezelf in vogelvlucht op de hoogte van het tijdpad en bijbehorende acties! Raadpleeg hier de presentatie. Met het oog op de heroverweging worden de opbrengsten verwerkt in het heroverwegingsprotocol.
 
Wist je dat?
  • De veel gestelde POVO vragen hier te vinden zijn?
  • Er op 10 mei van 15.30 tot 17.00 uur een OT training zal plaatsvinden gericht op de verwerking van heroverwegingen in OT? Deze training is voor het VO en het PO, je kunt je hier aanmelden.
  • De website centrale eindtoets PO ouders, leerlingen, scholen en directies meer informatie geeft over de centrale eindtoets PO?

Frytzen Erich blikt terug

POVO contactpersoon Frytzen Erich maakt per 1 april de overstap van het Globe College naar het samenwerkingsverband PO. Zij zal daar starten als consulent Passend Onderwijs in het Team Passend Onderwijs. Wij vroegen haar terug te blikken op haar tijd als POVO contactpersoon én op haar bijdrage aan de schoolloopbaan van leerlingen. Lees hier welke wijze woorden zij ons meegeeft. 
 
Heb je de POVO animatie nog niet gezien? Klik dan hier.
2017 Naar Het VO


Wil je je afmelden voor deze nieuwsflits?
Klik dan hier op afmelden

Email Marketing Powered by Mailchimp
Lijkt het je leuk om met POVO mee te denken over de invulling van de komende nieuwsflits(en)? Stuur dan een e-mail naar povo@sterkvo.nl


This email was sent to <<Emailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Naar Het VO · van Lieflandlaan 117 · Utrecht, ut 3571AA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp