Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

september 18

Kårledaren har ordet

”Mitt hjärta tänker på ditt ord: ”Sök mitt ansikte!” Ditt ansikte Herre söker jag. Dölj inte ditt ansikte för mig, överge mig inte, min Gud, du som räddar mig. Om min far och mor överger mig tar Herren emot mig. Visa mig Herre din väg!” (Ps 27:8-10)I somras såg jag två tjejer i 10-års åldern vara ute på en promenad i mitt område. Efter en stund vänder de sig mot varann och säger hejdå. Direkt därefter tar de upp sina mobiler och ringer upp varann på Face-time och fortsätter samtalet. Gud sa då till mitt inre; precis så vill jag göra med dig. Jag vill ”face-timea” dig hela tiden.

Nu är hösten igång. Vi längtar efter fler tillfällen då vi tillsammans kan face-timea med Gud och inspireras till face-time med Honom i vardagen.

Johanna och Emil Samuelsson
Kårledare

Kårläger i Åsljunga


Vi inledde denna termin med en Kårhelg på Åsljungagården. Jennie och Alejandro Gallardo undervisade då om nådegåvorna och att vi behöver varandra för att vara Jesu kropp som församling och i världen idag.


Visionsdag och fokus i höst


Lördagen 1 sep hade Kårnämnden, NAV och personalgruppen en Visionsdag då vi skapade en gemensam historia över den tid som varit och la den i Guds hand. Därefter talade vi om vad Gud har sagt till kåren, om hur de tilltalen vi fått kan bli konkreta och fick ännu mer tro för framtiden. Lasse Björk avsade sig fanjunkarskapet och Richard Jonasson kliver in i det uppdraget. Tack Lasse för en välsignad tid med dig som fanjunkare och all välsignelse i dina fortsatta roll i NAV samt profetisk tjänst och bönetjänst. Välkommen Richard in i detta nya uppdrag, all välsignelse och kraft in i den uppgiften.
 

Framåt vill vi fortsätta söka Guds ansikte för framtiden och tillbringa mycket tid i tillbedjan. Där trivs Guds Ande. Det är platsen för, helande, tilltal och framtidstro.
 

Barn & Unga

Barn och unga är vår fokus-målgrupp och det vill vi ska genomsyra allt vi gör. Vi vill att barn och unga ska fortsätta trivas i vår gemenskap och bli utrustade med en tro på Jesus och kraften i den helige Ande. Vår ungdomsledare Alexandra Persson är nu mammaledig och Jakob Högberg och Vanessa Cherven vikarierar nu 50% var, vilket vi är väldigt glada över! Tillsammans med våra familjekonsulenter Jenny Carlsson och Louise Tjörnebrant (som nu är tillbaka på 20%) jobbar de bland annat med rastaktiviteter på Nyhemsskolan, Furulundsskolan och Östergårdsskolan.
 

Samarbetet med Ica Maxi Högskolan

Vi fortsätter vårt samarbete med ICA Maxi Högskolan. Under sommaren har vi kört kampanjen ”En annan typ av sommar” vilket under perioden maj-juli 2018 inbringade 26 242 kr. Ica Maxi skänkte också 1% av omsättningen den 25 juli till Frälsningsarméns sociala arbete. De har även andra löpande insatser som att vi hämtar matsvinn, får pantpengar skänkta till oss och ”en annan typ av vara”, då viss procent av inkomsten på en viss vara går till vårt arbete. Gåvor i form av pantpengar har hittills inbringat 26 658 kr till det sociala arbetet.

Totalt har samarbetet (exklusive gåvan den 25 juli) inneburit 48 343 kr till det sociala arbetet sedan december 2017. Det är vi så glada för! Dessa pengar sparas nu till årets julutdelning som går till hjälpsökande vi har haft kontakt med under året. Vi siktar även i år på en stor julgryteinsamling och en stor julfest på julafton klockan 12-16.  


 

Händer inom det närmsta på kåren

  Du hittar alltid senaste program här. Du kan också välja att prenumerera på kalendern i din smartphone genom att använda denna länk.

Här nedan följer saker som händer inom det närmsta på kåren.
 

Ledarfrukost 15 september

Anmälan till johanna.samuelsson@fralsningsarmen.se
 

Smågruppsledardag 29 september

Anmälan till johanna.samuelsson@fralsningsarmen.se
 

Familjekvällar - för hela kårfamiljen onsdagar jämna veckorAlphakurs - med start 19 september


Anmälan till johanna.samuelsson@fralsningsarmen.se BE, BERÄTTA OM OCH BJUD IN din granne, arbetskamrat eller familjemedlem!
Läs mer om Alphakursen här.
 

Händer i höst

Välkommen till
Frälsningsarmén Halmstad
"A place to belong"

Copyright © 2018 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp