Copy
View this email in your browser

Gudstjänster - Jul - Julgryta 
GLAD FÖRSTA ADVENT
Gud är nära!

”Närma er Gud så ska han närma sig er”
Jak 4:8

Vi lever i en konstig tid men Gud är den samme. Han är nära dig. Den här tiden bjuder in till mer stillhet, avskildhet och kanske att det vanliga ekorrhjulet stannar upp något. Kanske är det ett guldläge att fördjupa relationen med Gud? Han är dig nära. Han längtar efter dig. Kanske är bönepromenader något för dig och Gud eller en lovsångskväll? Eller en predikan via podcast? Gud är nära dig och längtar efter att få umgås med dig, höra dina tankar och önskningar. Gud älskar dig!

Gudstjänster


En gudstjänst är ju till för att mötas. Mötas med Jesus, och mötas med varandra. Därför ska vi prova på gudstjänst via Zoom. Zoom är inte krångligt. Till varje tillfälle skickar vi ut en länk, via nyhetsbrev och sociala medier. Du klickar på länken och godkänner två till förfrågningar och sen är du inne. Du behöver inte ladda ner något eller förbereda något. Du behöver bara en dator eller telefon, med eller utan kamera.

Gudstjänster via Zoom hjälper oss att kunna interagera, be ihop, dela vittnesbörd m.m. Vi kan mötas!

De närmsta veckorna ser Gudstjänsterna ut såhär:


1 advent - Inspelad gudstjänst som sänds på vår Youtube-kanal kl. 11.00 och därefter kyrkkaffe via Zoom kl. 12.30 – LÄNK: https://zoom.us/j/98082804933
2 advent & 3 advent – Zoomgudstjänst, länk kommer.
4 advent - Beror på hur vi utvärderar zoomgudstjänsterna men antingen Zoom eller LIVE via vår Youtube-kanal.
Julafton - Inspelad gudstjänst som sänds via vår Youtube-kanal.

Barnens samlingar

1 advent – Barnruta i gudstjänsten
2 & 3 advent – Första delen är riktad till barnen och de får då en en utmaning och tips på pyssel.
4 advent - Zoom-söndagsskola
 

Julfirande


22 och 23 december har vi julutdelning till de som ansökt om julgåva. Dessutom skänker ICA Maxi Högskolan ca 100 kassar med julmat som delas ut till de som ansökt samt andra vi varit i kontakt med under året som har ekonomiska behov. Barnens julklappskort, som ICA Maxi Högskolan just nu samlar in pengar till, kommer också delas ut till de som ansökt samt till barnfamiljer som varit hos oss under året.
 
Vi hoppas och planerar för att kunna ha något typ av julfirande. Kanske kan vi ha öppet i dörren, kanske en kort fika för några stycken åt gången, kanske kan vi dela ut en julklapp? Vi vet inte hur men ingen ska behöva vara ensam på julafton! Du eller någon du känner kan skriva upp sig på en lista på kåren under vår öppning på torsdagar eller via mail till Johanna (johanna.samuelsson@fralsningsarmen.se) så hör vi av oss när vi vet hur det blir.


 

Julgrytan


Vi kommer i år att stå med julgrytan utanför ICA Maxi Högskolan och Willys Flygstaden. Vi står på båda platserna utomhus vid julgransförsäljningen med grytan, eldkorg och höbalar. Vi står naturligtvis med avstånd och enbart om man är fullt frisk. Det är lite extra viktigt i år, dels ekonomiskt för oss, men även att få sprida hopp i dessa tider. Vi kommer även stå inomhus på ICA Vallås, men där enbart en och en för att inte ta upp plats i foajén. Här kan du skriva upp dig på en tid: http://julgrytan.fralsningsarmenhalmstad.se
 
Vi kommer också att ha en digital insamling. Där kan du på ett smidigt sätt ge DIN GÅVA men också vara med och sprida vår julinsamling på dina sociala medier och på så sätt samla in pengar! Detta sätt blir ju extra viktigt i år när vi inte bör vara ute och handla m.m. Se insamlingen här, läs mer i denna pdf och kontakta Lina om du vill ha hjälp med att starta en egen insamling (lina.melkersson@fralsningsarmen.se)


Restriktioner


Vi som kyrka vill vara en del av att minska smittspridningen. Vi är därför noga med att inte ha några sociala sammankomster nu fram till 21 december, och längre om det behövs. Personalen jobbar delvis hemifrån och vi alla tänker på att bara vara på kåren om man har en uppgift, inte för att umgås.
  • Våra cellgrupper möts inte fysiskt men vi uppmuntrar er att håla kontakten med varann via telefon, sociala medier eller Zoom.
  • Våra barngrupper är helt pausade. Tonår möts via Zoom varje fredag. Tyvärr blir även det nyårsfirande som var planerat för tonår inställt. På nyårsdagen körs en digital variant.
  • Öppen Kyrka har fortsatt öppet i dörren på torsdagar kl. 13.00-16.00 för kort samtal, kaffe, smörgås och matkasse (för de som beviljats).
  • Om du behöver samtal finns det möjlighet! Kontakta gärna oss!
 
Med önskan om Herrens frid!
//Johanna & Emil Samuelsson, kårledare
 

Välkommen till
Frälsningsarmén Halmstad
"A place to belong"

Copyright © 2020 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp