Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

November 18

Kårledaren har ordet

”Ära till Gud i höjden och frid på jorden bland människor som han älskar”
Luk 2:14Det är inte så konstigt att det var just en änglakör som kom med budskapet om Jesus till herdarna. Lovsången är en port mellan himmel och jord (Jes 60:18). När vi stämmer in i änglakören som ständigt prisar Herren inför tronen så öppnas himmelen och Hans rike är mitt ibland oss.

Därför har vi en längtan efter ännu mer tillbedjan, så att Guds rike kan breda ut sig ibland oss och vidare ut i vår stad. Vår kår vill fokusera på tillbedjan i alla dess former i alla våra samlingar och möten. Vi vill också ha barn och unga i fokus så den yngre generationen får en personlig relation med Jesus, det är framtiden.

Johanna och Emil Samuelsson
Kårledare

Tillbakablick


Under hösten har vi haft en mötesserie om våra grundpelare, alltså det vi gör som kyrka. Vi har haft undervisning om tjänstegåvorna, Apostel, Profet, Evangelist, Herde och Lärare. Med det synsättet kan vi alla få vara dom vi är skapade till och få göra det vi gillar och är bäst på.

”Söndagen veckans höjdpunkt” är något vi myntat under den termin som varit och kommer att fortsätta med under våren.

Vi har en Alpha-grupp som är igång, en grundkurs i kristen tro och även Celebrate Recovery, ett tolvstegsprogram för alla som har sår, ovanor eller beroende. Gud är god!
 

Julen


Nu står julen för dörren och även i år bjuder ICA Maxi Högskolan på tre julbord, ett till Öppen Kyrka, ett till FA-ung och ett till julafton.

”Håll grytan kokande!” Vi kommer stå med Julgrytan på ICA Maxi Högskolan torsdagar och fredagar 16-19 samt lördagar 10-14, 11 dec - 22 dec, samt på andra platser i staden vissa tider. Så häng på! Vi syns i vår stad och samlar in pengar till vårt sociala arbete.
Skriv upp dig på listan på kåren.

De pengar som vi samlat in via julgrytan och det vi fått från Maxi Högskolan går till vår julutdelning. Ansökan om detta finns på kåren. Julutdelningen kommer att ske 18 och 19 dec i år. Vi ber och hoppas att dessa pengar ska bli till välsignelse.
 

Barn & Unga

Förra helgen var ett gäng barn från olika delar av landet samlade i Nässjö för en Jätterolig Superhelg.

Den 12 december har vi Julspel för Nyhemsskolans elever åk 1-3.


Ekonomi

Tack för alla era gåvor! Utan ert tionde och era kollekter är det inte möjligt. Budgeten 2019 är lagd, tyvärr med ett underskott så därför ber vi er ta detta med Herren och se över era möjligheter. Halmstad för Kristus!
 

Socialt arbete

Har ni sett att just nu på ICA Maxi Högskolan kan man köpa ”En annan typ av kasse” som går direkt till vårt samarbete för ett annat typ av Halmstad?

Varje vecka kommer det mellan 30-60 gäster till Öppen Kyrka där det bjuds på mat för en liten peng och är en god gemenskap. De som är i behov av ekonomisk hjälp kan söka det och man kan också få en matkasse varannan vecka.


Personal

Just nu gör Patrik Holmvall praktik hos oss vilket är jättekul!

Louise kommer vara fortsatt mammaledig deltid och jobba deltid, Jenny kommer därmed jobba kvar på 75% som familjekonsulent.

Bo Vippentorp har börjat jobba hos oss som lokalvårdare på 20%, det är vi tacksamma över.


Bön

Var med i bön för vårt arbete. Bönen gör hela skillnaden.  Be att de vi möter ska få lära känna Jesus och bli förvandlade av honom!
 

Händer inom det närmsta på kåren

  Du hittar alltid senaste program här. Du kan också välja att prenumerera på kalendern i din smartphone genom att använda denna länk.

Här nedan följer saker som händer inom det närmsta på kåren.
  • 2 dec - 11.00 Familjegudstjänst - ”Vi firar att Jesus red på en åsna”
  • 9 dec - 11.00 Birgitta Sjöström Aasa - ”Inre helande och upprättelse”
  • 13 dec - 13.00-16.00 Julfest på Öppen Kyrka
  • 14 dec - 18.00-19.30 FA-ungs julfest
  • 16 dec - 11.00 Johanna Samuelsson - ”Varför firar vi jul?”
  • 23 dec - 11.00 Samling runt julkrubban med julsånger
  • 24 dec - 12.00-16.00 Julfirande med julbord, lekar, andakt och Kalle Anka
  • 30 dec - 11.00 Gudstjänst - bön inför det nya året
  • 6 jan - 11.00 Gudstjänst - Stefan Björnheimer predikar

Välkommen till
Frälsningsarmén Halmstad
"A place to belong"

Copyright © 2018 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp