Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Oktober 17

Kårledaren har ordetDet var en liten kille på förskolan, han hade lekt i lera hela dagen. Han var jättenöjd, smutsig och glad. Nu kom hans pappa för att hämta honom. Han jobbar på kontor och har på sig en fin, dyr kostym, vit skjorta och blanka skor. Han öppnar grinden in till förskolan och pojken ser sin pappa. Pojken blir jätteglad och springer mot sin pappa med sina leriga stövlar och kladdiga regnkläder. När de väl möts så lyfter pappan upp honom, kramar honom, bär honom och är glad över att äntligen träffa sin älskade son igen.

Vilken kärlek har inte Fadern skänkt oss när vi får heta Guds barn. Det är vi. (1 Joh 3:1)

Du är Guds barn. Han vill lyfta upp dig, krama dig och bära dig. Han är glad över att du är hans barn. Även om du kan känna dig ovärdig, skämmas eller som pojken, smutsig, så längtar han efter att få hålla om dig, han längtar efter dig.

Guds kärlek är vår drivkraft. Den är grunden för allt vi gör. Utifrån den föds vår identitet och uppdrag. Jesus tjänst började i att han hörde Gud säga, “Du är min älskade son, du är min utvalde.” (Mark 1:9) Därefter började Jesus sitt uppdrag att förkunna Guds rike, göra de sjuka friska och befria människor.
“Sannerligen, jag säger er: den som tror på mig, han skall utföra gärningar som jag, och ännu större.” (Joh 14:12)

Kårledarna

Personal

 • Just nu håller vi på att rekrytera en vikarie för Louise och en lokalvårdare då Jörgen ska jobba 25% med barn och unga i kåren istället för med städ. Be att det ska bli rätta personer vi anställer.
   
 • Personalen behöver ny teknisk utrustning. Kårledarens mobil har varit ur funktion sedan ett tag tillbaka, detta beklagas, men nu har nya mobiler införskaffats.
 

Sociala arbetet

 • Planering inför Julgrytan är i full gång. Snart kommer det komma upp listor som du kan skriva upp dig på. Julgrytan är ett fantastiskt tillfälle att nå vår stad, dels för att vi får prata med många och berätta om Jesus och vårt arbete när vi står och skramlar och dessutom så går alla julgrytepengarna till socialt behövande i Halmstad som vi då har större chans att berätta om Jesus för.
 • Vi har fått ett samarbete med ICA Maxi Högskolan. De vill sponsra oss på olika sätt ekonomiskt. Gud välsigne ICA Maxi!

Vad händer framöver?

 • Ekumeniska bön- och lovsångskvällar i St. Nikolai kyrka den 15 oktober och 12 november kl. 19.00. Den 12 november är det vår kår som ansvarar, därför har vi ingen egen gudstjänst på förmiddagen kl. 11.00 utan välkomnar alla till kvällen.
   
 • På temagudstjänsten den 5 nov har vi Himlafest. Det innebär en gudstjänst på tema himlen och därefter mat, lekar och gemenskap. Vill du vara med och planera för denna fest så kom onsdagen 1 november från kl. 15.00 då vi ska förbereda.
   
 • Kårsamlingen blir den 19 november. Efter gudstjänsten så äter vi lunch tillsammans och sen ska vi prata om vad Gud kallar oss att göra i framtiden, ca kl. 13-15.

En ny tanke


Det är många som väljer att använda ingången till serveringslokalen när de kommer på söndagens gudstjänster. Och det blir lätt så att många passerar ut till serveringslokalen under pågående gudstjänst. Detta är några orsaker som gjort att Kårnämnden just nu samtalar kring om vi ska vända gudstjänstlokalen så att scenen blir där ljudbåset finns idag och huvudentrén blir via serveringslokalen.

Jörgen Ring tillsammans med kårnämnd och ljud och bild-teamet håller på att utforma en skiss, ett kostnadsförslag och vilka praktiska konsekvenser som skulle medfölja ang. bildsättning, entré, utemiljö m.m. Om du har frågor eller tankar kring detta så prata med någon i kårnämnden.
 

Vilka ingår i Kårnämnden?

Johanna Samuelsson - Kårledare, Lasse Björk - Fanjunkare, Nina Alfredsson - Sekreterare, Kristian Tjörnebrant - kassör, Jenny Carlsson - representant från FA-ung, Maj-Inger Sunesson - representant från HKR, Cecilia Garell, Catarina Påhlman, Richard Jonasson (fr.o.m.) 26 sep.
 

Cellgrupperna


Vår önskan är att alla i kåren ska ingå i en cellgrupp. Det är där omsorgen om varann fördjupas, tron fördjupas och vår tjänst för Guds rike fördjupas. Om du inte tillhör en cellgrupp så kontakta någon i NAV (Nämnden för Andlig vård). NAVs uppgift är att ha omsorg om kårens medlemmar, lyssna in vad Herren säger och därmed vara en spjutspets för vår kår. Be gärna för NAV.

Vilka ingår i NAV?

Lasse Björk, Maj Svensson, Bo Carlsson, Emil och Johanna Samuelsson.

Med önskan om allt gott i från Herren!

Välkommen till
Frälsningsarmén Halmstad
"A place to belong"

Copyright © 2017 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp