Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Juni 17

KÅRLEDAREN HAR ORDET

Mose var död. Ingenting skulle någonsin bli detsamma igen. Hur skulle det nu gå att hålla ordning bland folket? Hur skulle de nu få del av Guds ord? Och hur skulle de våga inta landet, nu när deras ledare var borta? Massor av frågor surrade runt i lägret. Förvirring. Oro. Rädsla. Och mitt i alltsammans stod den unge Josua. Han som varit lärjungen var nu ledaren. Mose hade lagt sina händer på honom. Folket hade sett det. Han hade mandatet, men skulle han ha kraften? Då kom det. Tilltalet från Herren. Josua hörde orden tydligt:  

"Min tjänare Mose är död. Stå nu upp och gå över Jordan, du och allt detta folk, in i det land som jag skall ge åt Israels barn. Varje plats där ni sätter er fot har jag givit er, som jag lovade Mose. Från öknen till Libanon och ända till den stora floden Eufrat, över hela hetiternas land och till Stora havet västerut, skall ert område sträcka sig. Ingen skall kunna stå dig emot i alla dina livsdagar. Så som jag har varit med Mose, så skall jag också vara med dig. Jag skall inte lämna dig eller överge dig.” (Josua 1:1-5)

Hoppet återvände. Kraften och glädjen var tillbaka. Allt var annorlunda, ändå hade ingenting förändrats. Landet låg där framför dem. Uppdraget att gå in i det stod kvar och löftet om seger gällde fortfarande.

”Josua befallde folkets tillsyningsmän och sade: "Gå igenom lägret och säg till folket: Gör i ordning färdkost åt er. Ty om tre dagar skall ni gå över Jordan för att komma in i och inta det land som Herren, er Gud, har gett er till besittning."  

Och folket kom i rörelse.

Då och då sker det stafettväxlingar bland Guds folk. Det är liksom så det är och det är nödvändigt för att uppdraget ska kunna fullföljas. För alla som på något sätt är ledare är det så viktigt att alltid ha någon i sikte som kan ta över en dag. Någon som man investerar tid i och utrustar. Och när vi tänker efter så har vi var och en haft de där människorna omkring oss som hjälpt oss att växa och komma vidare på olika områden i livet. Lärjungaskap, att växa tillsammans till Kristuslikhet, handlar om relationer. Det kan vara bra att ta sig tid att tänka en stund på detta: Vem följer jag och vem följer mig?

Nu är det snart dags för mig att lämna stafettpinnen vidare. Jag vill ta tillfället i akt att uttrycka min tacksamhet till Gud och till er alla, för att jag under tre och ett halvt år fått förmånen att vara er kårledare och vandra med er en bit på vägen. Och visst har det varit händelserikt! Både svårt och roligt, i allt mycket välsignat!! Tack för att ni bemött mig med så mycket kärlek och omtanke och tack för att ni burit mig i era böner.

Jag kommer att sakna er alla ”placetobelongare” och det vackra Halmstad! Jag kommer att följa er med intresse när ni nu tillsammans med Emil och Johanna går vidare och intar ännu mer av landet som Gud har lovat – ett Halmstad fyllt av Guds Härlighet!

Gud välsigne er alla!

Veronica

HÄLSNING FRÅN EMIL, JOHANNA OCH MALTE SAMUELSSON

Hej Halmstad kår,

Vi är så glada över att få komma till Halmstad och bygga Guds rike tillsammans med er! 

Vår lilla familj består av Emil, 34 år, uppvuxen i Taberg, gillar sport, naturen och djupa samtal. Johanna, 29 år, också uppvuxen i Taberg, gillar sång, drama och fest. Malte, 7 månader, som är allmänt glad i livet. 

Vi älskar Jesus, i hans kraft är allting möjligt och vi längtar efter att få se den bryta fram med all dess kärlek och frihet! Vi brinner för att få vara en bro mellan himmel och jord, att förkunna Guds nåd och sanning, att möta människor med Guds kärlek och se Gud sätta människor fria och i funktion. 

Med önskan om Guds välsignelse! 

/Emil, Johanna och Malte

Farväl- och välkomstmöten

Farvälmöte för Veronica Wahlström hålls den 11 juni klockan 11:00.
Välkomstmöte för de nya kårledarna Johanna och Emil Samuelsson hålls
den 18 juni klockan 18:00. Observera tiden.

Välkommen att närvara vid dessa dagar och välsigna utgång och ingång!

INFORMATION

Sommarens program

Som vi tidigare nämnt kommer programmet att vara något ”luftigare” i år än tidigare somrar. Vi kommer inte att ha gudstjänster på söndagarna under juli månad utan satsar på att träffas till ”Grillkvällar” lördagar kl 18.00 på kåren. Vi träffas oberoende av väderleken, då vi har möjlighet att sitta inne i cafét om det skulle regna. Så kom, ta med dig dina vänner och något att grilla eller köp en korv på kåren.

Eftersom vi inte har gudstjänster och möjlighet att ge kollekt under sommaren ber vi dig istället att sätta in en sommargåva på kårens plusgiro 694101-7 eller swishnummer 123 568 62 90. Tack för din gåva!

Juni månads programblad hittar du här i pdf-format.
 

Öppet på kåren i sommar

I semestertider är vi inte så många på plats på Frälsningsarmén dagtid som under resten av året. Därför har vi satt ihop ett schema med tider då det kommer att vara bemannat och öppet för besök. Det ser ut som följer:
v. 23    onsdag – fredag 10-12
v. 24    måndag – fredag 10-12
v. 25    måndag – torsdag 10-12
v. 26    måndag – fredag 13-15
v. 27    måndag – fredag 10-12
v. 28    måndag – fredag 10-12
v. 29    Stängt
v. 30    Stängt
v. 31    måndag – fredag 13-15
v. 32    måndag – fredag 10-12, 13-15
 

Övriga aktiviteter i sommar

 

Nationaldagsbön 6/6På nationaldagen möts vi tillsammans med de övriga kyrkorna i vår stad till bön för vårt land. Samlingen anordnas av Halmstads bönenätverk och hålls kl 18.00 i St. Nikolai Kyrka. Välkommen!
 

Tall Ships racesFoto: Destination Halmstad
Under dessa dagar har kyrkorna i Halmstad ett gemensamt fikatält på festivalområdet. De olika kyrkorna har fått var sitt pass att ansvara för. Frälsningsarmén har tilldelats lördag eftermiddag 16.00-19.00. Vi har då ansvar för att ordna fikat, bjuda på det och samtala med människor. Till detta behövs c:a 500 bullar. Vill du hjälpa till att baka några av dem? Berätta gärna detta för Jörgen Sörensen som samordnar det hela.
 

Sommaraktiviteter

Förutom de läger och aktiviteter som vi berättade om i maj månads nyhetsbrev kommer vi att anordna följande:


18 juni - Karlkväll på Frälsis

Nu är det återigen dags för en Karlkväll på Frälsis!
Det var lyckat sist, men alltför länge sedan, så nu kör vi igen!

Välkommen på Karlkväll med grillning till självkostnadspris.Ungefärligt upplägg (kan komma att ändras):
 • Vi grillar och delar gemenskapen runt borden.
 • Rolig aktivitet
 • Vi har en andakt, ber och lovsjunger Herren tillsammans.
 • Thomas Andersson från Sjukhuskyrkan delar något intressant ämne för oss män.
Vill du att någon ska be för dig kommer det att finnas möjlighet till det också.

Välkommen, du man, med din anmälan i eventet på Facebook eller per mail till halmstad@fralsningsarmen.se.

Då vi utgår från antal anmälda för att planera maten är anmälan bindande.

För män
Åldersgräns 18 år
Föranmälan krävs
Kostnad: Så att det går jämnt upp, ca 50 kr/person

Välkommen!


19-22 juni

Musikvecka för barn och ungdom, från 10 år.
Måndag – torsdag 10-15.
Kostnad: 150 kr (gratis för medlem i FAU)
Anmälan skickas till louise.tjornebrant@fralsningsarmen.se
 

Hela juli

Tonårsaktiviteter med Alexandra Cherven måndag-torsdag.
Information kommer på Tonårs Facebookgrupp.
Vill du veta mer kan du också maila till alexandra.cherven@fralsningsarmen.se
 

15-17 augusti

Äldrekollo på Tallnäs stiftsgård i Skillingaryd.
Det blir en härlig vecka med utflykter, andakter, god mat och trevlig samvaro tillsammans med äldre och pensionerade vänner från Örebro, Linköping och Höganäs. Är du äldre eller pensionär, hör av dig till Anne Vippentorp för mer information och anmälan.
 

Var med och BE för

 • Kårledarbytet. Om välsignade utgångar och ingångar för Emil och Johanna och för Veronica. Om fortsatt glädje och kraft för kåren.
   
 • Into The Wild Ett dagläger för barn i samarbete med Halmstad kommun. Det hålls den 24-28 juli.
   
 • Drömlägret Ett läger för barn 7-12 år på Strandgården den 7-10 augusti.
   
 • Konfa 2 Ett bibelläger för de av våra tonåringar som konfirmerades förra året. Det hålls den 14-21 juli i Västerås.
Välkommen till Frälsningsarmén –
A place to belong.
Copyright © 2017 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp