Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Februari 17

KÅRLEDAREN HAR ORDET

”Sparven har funnit sig ett hem och svalan ett bo där hon kan lägga sina ungar: dina altaren, Herre Sebaot, min kung och min Gud. Saliga är de som bor i ditt hus, de lovar dig ständigt.” Psalm 84:4-5

Idag såg jag något kul på vägen mellan mitt hus och kåren. Det var en skata som vinglade fram i luften med en på gränsen för lång och tung pinne. Jag stannade och kollade vart den var på väg. Skulle den komma i mål med sitt fynd eller tappa det? Fågeln lyckades ta sig till sitt utvalda träd och placerade sin pinne mellan två grenar högt där uppe. Den tunga pinnen blev förmodligen den första av många i bygget av ett nytt bo. I Bibeln påminns vi ofta om den omsorg som Gud har om sin skapelse. Han tar hand om allt det han gjort, ser till att solen går upp, att regnet och snön faller och att djuren finner mat och skydd. Och han tar extra väl hand om dig och mig. För som det står i Matteus10:31 ”Vi är värda mer än många sparvar”. Gud är den som ser till att vi har allt det vi behöver för att leva. Han är också den som ger oss ett hem, i hans närvaro.

Herren är med oss ständigt och överallt och närhelst vi söker honom möter han oss. Ändå verkar det vara så att hans härlighet ofta är ännu mer påtaglig när vi söker honom tillsammans med andra. Matteus 16:18 talar om för oss att det är Jesus som själv bygger sin församling, den gemenskap där du och jag får hitta ett hem för oss själva och våra barn. Vilken gåva till oss att förvalta och fylla med liv, kärlek och glädje. Frälsningsarmén i Halmstad – a place  to belong – här vill vi trivas och möta både Gud och varandra.

Helgen 21-22 januari hade vi glädjen att få besök av Frälsningsarméns ledare Johnny och Eva Kleman. De delade med sig av god och inspirerande undervisning som handlade en hel del om församlingens mål och syfte. Eva lyfte fram fyra grundingredienser som bör finnas med i varje samling vi har i Frälsningsarmén: När vi möts ska vi få uppleva andlig tillväxt, god gemenskap, ha möjlighet att bidra med våra gåvor och på något sätt tjäna andra och vi ska ha lärt oss något nytt. Detta tar vi med oss och bygger vidare på. Under gudstjänsten samma helg fick vi välkomna två nya civilmedlemmar, José (Pepe) och Mirian Orellana. De har funnits i vår gemenskap länge och vi gläds med dem över att de nu ville ta steget in i kåren som medlemmar.

Med önskan om Guds glädje till er alla,

Veronica Wahlström
Kårledare

Något av det som händer på Frälsningsarmén i Halmstad framöver:

Familjekvällar i vår

Vi har en hel del att se fram emot den närmaste tiden. Under våren kommer vi under tre torsdagar mötas till Familjekväll på Frälsningsarmén. Kl 17:30 blir det middag som följs av någon form av program. Kvällarna avslutas kl 19:30. Se programmet för mer information.

Nationell bönedag för Frälsningsarméns Officersskola

Söndagen den 12/2 är det nationell bönedag för Frälsningsarméns Officersskola. Vi kommer då att be särskilt för de elever och den personal som finns där, de som ska bli officerare (pastorer), de officerare som är under fortbildning och de som går på Distansbibelskolan. Det blir även möjlighet att ge en särskild kollekt till Officersskolan.

Mer information finner du i följande länkar:
http://www.fralsningsarmen.se/officersskolan
http://www.facebook.com/fralsningsarmensofficersskola
Besök av Major Mattias Nordenberg
Söndagen den 26/2 får vi besök av Major Mattias Nordenberg som är distriktschef för Frälsningsarmén i vår region. Välkommen att vara med vid detta och alla andra mötestillfällen angivna i programmet, såväl under veckorna som på helgerna.
Välkommen till Frälsningsarmén –
A place to belong.
Copyright © 2017 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp