Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

Maj 17

KÅRLEDAREN HAR ORDET

Idag den 2 maj infaller nationell fothälsodagen. Dagen är utlyst av Förbundet Sveriges Fotterapeuter som på så vis vill uppmuntra svenska folket att ta lite extra hand om sina fötter. ”Fötterna ska bära dig hela livet. Vårda dem väl och de blir din bästa vän!” Skriver tidningen Hälsa. Och det är så sant som det är sagt. Ett sätt att vara rädd om sina fötter är att ha på sig bra skor. Det gäller även på ett andligt plan. Aposteln Paulus skriver i Efesierbrevet kapitel 6:”Sätt som skor på era fötter villigheten att gå ut med budskapet om fred” Det är intressant att villighetens skor är en del av den andliga vapenrustningen. Att förmedla evangeliet är tydligen en del av vårt försvar. Hur kan det vara så? Vi upplever det snarare lite som att ”sticka huvudet i skottgluggen” de gånger vi öppet och tydligt får möjlighet att vittna för människor om vår tro... De romerska soldaterna, som troligen fanns i rummet när Paulus skrev efesierbrevet, hade skor med spikar i, för att få ett riktigt bra grepp när de var ute i strid. När du och jag berättar om vår tro för andra, får vi själva bättre grepp om den. Det blir tydligt både för andra och för oss själva vad vi tror på och bygger våra liv på. Vi står stadigare och det blir svårare för fienden att slå omkull oss.

I Jesaja 57:2 läser vi: ”Härligt är att höra budbärarens steg när han kommer över bergen, han som bär bud om seger, som ropar ut goda nyheter, bär bud om räddning och säger till Sion: ”Din Gud är konung!”"

Vid dagens personalsamling på Frälsningsarmén fick vi höra ungdomskonsulenterna berätta om fredagens tonårssamling. Man hade samlats på kåren bett och förberett fika som sedan delades ut till folk som var ute på stan under kvällen. Fikabjudningarna gav upphov till flera goda samtal om liv och tro, och till en hel del förbön för människor som hade problem av olika slag. Lördagen den 20:e maj kan du få vara med och styra dina steg till Stora Torg för att göra samma upplevelse. Håll utkik efter vidare information om detta.

I söndags fick vi vara med om några glädjefyllda ögonblick då den yngste av våra gudstjänstbesökare tog flera steg i följd och började gå! Vilken grej! Gud har skapat oss med ben, fötter, tår och ett nervsystem som gör att vi kan förflytta oss igenom livet. Och där vi går, där går Jesus eftersom han bor i oss! Det gäller oavsett plats eller tid på dygnet. Vi får ta steg för steg och där vi går, på olika sätt ropa ut de goda nyheterna om liv och hopp.

Guds välsignelser!

Veronica Wahlström
Kårledare

INFORMATION

Nya medlemmar
 
Under april månad har vi fått välkomna tre nya civilmedlemmar: Alfred och Elias Carlsson och Maja Möller. Det är härligt att få vara med när tonåringar tar steg i sin kristna tro. Genom att bli medlemmar i kåren ställer de sig tydligt med i församlingsgemenskapen och i uppdraget. Vi välsignar deras beslut och ber fortsatt om Herrens ledning och beskydd för dem.
 
 
Kommande program
 
”Supernajs”
 
Kommande helg 5-7 maj välkomnar vi c:a 60 tonåringar från hela Sverige till en helg av undervisning, gemenskap, mat, häng, lovsång och fest. Våra ungdomsledare Caroline och Alexandra står i spetsen för eventet. Inbjudna talare är Birgitta Sjöström Aasa, Kenny Widén och Hanna Smedjegård. Gudstjänster fredag och lördag kväll kl 20.00 och söndag kl 11.00 är öppna tillfällen då vi alla får vara med. Lovsången leds av Louise Tjörnebrant med band. Matserveringen leds av Alexandra Glimbeck och Anne Vippentorp. Vill du hjälpa till under helgen, tala med Anne eller bara dyk upp.


 
Halmstad för Kristus – 20 maj på Stora Torg
 
Lördagen den 20:e maj mobiliserar vi för att gå ut på stan och sprida Guds välsignelser och information om Frälsningsarmén i Halmstad. Vi möts på kåren kl 10.00 för att förbereda fikat och be tillsammans. Sedan tar vi oss ner till torget där vi uppehåller oss mellan 11.00-13.00. Det blir möjlighet till att samtala med människor, dela ut biblar och informationsmaterial. ALLA är välkomna med, stora som små.
 
Familjeutflykt 25 maj
 
FAU inbjuder till utflykt för alla som vill, stora som små, på Kristi Himmelsfärdsdagen. Vi samlas på kåren kl 10.00 och åker en liten bit till ett utflyktsmål där vi ägnar dagen åt lekar, kubb, korvgrillning som FAU bjuder på, en andakt och annat skoj. Vi räknar med att vara tillbaka på kåren kl 14.00.  Du anmäler dig till Jenny Carlsson 076-227 55 22 clownenhenny@gmail.com, eller till Anne Vippentorp 0739-20 64 42 ksa.halmstad@fralsningsarmen.se senast söndagen den 21/5. Har du bil och har möjlighet köra är vi tacksamma om du meddelar hur många du kan ta med dig i din bil (som en extra bonus får du veta resmålet på förhand J) 
VÄLKOMMEN MED!!

 Farväl- och välkomstgudstjänster
 
Den 11 juni kl 11.00 är det avskedsgudstjänst för Veronica Wahlström som i veckan efter flyttar vidare till Jönköping.
 
Den 18 juni kl 18.00 blir det välkomstgudstjänst för halmstadkårens nya kårledare Emil och Johanna Samuelsson och deras son Malte.
 
Sommarens program
 
The Tall Ship races
 
Under dessa dagar har kyrkorna i Halmstad ett gemensamt fikatält på festivalområdet. De olika kyrkorna har fått var sitt pass att ansvara för. Frälsningsarmén har tilldelats lördag eftermiddag 16.00-19.00. Vi har då ansvar för att ordna fikat, bjuda på det och samtala med människor. Till detta behövs c:a 500 bullar. Vill du hjälpa till att baka några av dem? Berätta gärna detta för Jörgen Sörensen som samordnar det hela.
 
 Gudstjänster
 
Kårnämnden har beslutat att vi under juli månad inte kommer att hålla några gudstjänster på söndagarna. Vi satsar istället på lördagskvällarna då vi kl 18.00 möts till grillkväll med någon form av program och andakt. Detta blir alltså veckans höjdpunkt under sommaren, som ingen vill missa! Ta med eget att grilla eller köp en korv med bröd på plats. Ta med dina vänner så många du kan!
 
Sommaraktiviteter
 
Vi håller i personalgruppen på att se över vilka aktiviteter vi kan ha under sommaren, speciellt för våra barn och tonåringar. Det är ännu inte helt färdigt, men någon av veckorna kan till exempel komma att innehålla gemensamma utflykter till stranden. Vi vill också anordna en gemensam resa till Liseberg. Intresseanmälan kommer att tas upp lite längre fram.
 
Vi återkommer med mer information om detta i nästa nyhetsbrev.
 
Aktiv sommar
 
Under vecka 30 inbjuder vi, i samarbete med Halmstad kommun, till ”Wildkids”, en friluftsvecka för barn. Det blir ett dagläger utomhus. Anmälan har kunnat göras via Halmstad kommuns hemsida och vi är glada att kunna välkomna 16 barn till denna härliga vecka. Var gärna med och be för veckan som kommer att ledas av Louise Tjörnebrant och Jörgen Sörensen.

 Drömlägret
 
Du har väl inte missat att Frälsningsarméns nationella läger för barn kommer att hållas i Halmstad? Den 7-10 augusti invaderas Strandgården av härliga 7-12 åringar från hela landet. Ett gäng barn och ledare från kåren kommer att delta. Känner du något barn som vil vara med? Prata med Louise Tjörnebrant.
 
Kårläger
 
Som ni vet så tar Bygget en paus i år. Istället planeras nu ett kårläger på Åsljungagården den 19-20 augusti. Boende i gården Solvik eller i egen husvagn/tält. Helgen är för alla i kåren. Mer information kommer.
 
Ekonomi
 
I veckan som gått har vi haft besök av Frälsningsarméns revisor Bibbi Karlsson som konstaterar att både kårens och det sociala arbetets ekonomi sköts väl och är i god ordning. Vi tackar Kristian Tjörnebrant för gott arbete med detta!
 
Kårnämnden har beslutat att vi under resten av året ska koncentrera vårt givande kring anskaffandet av en ny värmeväxlare. Vi tror att det är lättare för oss att ge om vi ser det konkreta målet framför våra ögon. Växlaren kostar c:a 60 000 kr. Du kan ge din gåva i kollektboxen, via swish nummer 123 568 62 90 eller direkt in på kårens plusgiro
PG 69 41 01-7. Vi bygger tillsammans, på många olika sätt. Tack för att du också är med!!
 
Välkommen till Frälsningsarmén –
A place to belong.
Copyright © 2017 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp