Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

December 16

KÅRLEDAREN HAR ORDET

Kära vänner,

Hur har ni det i stugorna? Har ni hunnit med att få upp ljusstakar och stjärnor, planera för lussebaket och köpa alla julklapparna? Om du är som jag så längtar du efter att få det fint och mysigt hemma inför julen, men vägen dit är så ofta fylld av stress och press och vi undrar ibland hur i all världen det blev så. Den Jesus vars ankomst vi firar i advent är ju trots allt Fridsfursten.

Jag tänker på berättelsen om när Jesus och lärjungarna sitter i en båt mitt på den stormande Genesarets sjö. Lärjungarna arbetar och sliter, ängsliga och rädda, Jesus ligger och lugnt och sover. Skillnaden i deras agerande och attityd ligger i att Jesus visste, i djupet av sitt inre, att Gud älskade honom och hade hans liv i sin hand. Den tryggheten och den friden är Guds stora julklapp till dig och mig. Ta några sekunders eller minuters paus då och då och kalibrera dig emot dessa sanningar. Gud är mäktig och kärleksfull och han är för dig. Upplev det när du sitter där i soffan med första glaset julmust för säsongen och uttryck din tacksamhet till Jesus för att han kom och gav oss ljus, liv och den frid som övergår allt förstånd.

Glad advent!

Veronica Wahlström
Kårledare

Något av det som händer på Frälsningsarmén i Halmstad under december månad:

Intresseanmälan till julfest och nyårsfest

För ett par veckor sedan skickade vi ute en liten förfrågan till alla medlemmar gällande intresset för att anordna en jul eller nyårsfest. Vi ber dig som fått denna fråga att ge svar senast lördag kväll, då kårnämnden kommer att mötas på söndag efter gudstjänsten för att fatta beslut i frågan. Beslutet kommer att meddelas i annonseringen i gudstjänsterna samt på vår hemsida och facebooksida.

Du kan lämna intresseanmälan här:
http://wp.fralsningsarmenhalmstad.se/form.php

Julgrytan

Årets viktigaste insamling är nu i full gång. Julgrytan, som i år firar 125 år, har redan varit ute på Ica Maxi Flygstaden och på Julskyltningen i Halmstad. Nästa vecka lägger vi till Hemköp, Ica Vallås och Willys Laholmsvägen. Vi kommer även att vara med på Julskyltningen i Oskarström och på julmarknaden på Slottet.

Bemanningsscheman finns på kåren. Vi behöver fortfarande grytvakter till ett tiotal pass, så kom och skriv upp dig. Vi gör detta tillsammans för att kunna stötta dem som behöver extra ekonomiskt stöd i jul och även under resten av året. Vårt mål är att få in 60.000 kr i årets insamling.

Julfest för barn och familjer den 15/12

Torsdagen den 15/12 kl 18.00 organiserar FAU tillsammans med kårens sociala arbete en fest för de barn och familjer vi på olika sätt kommer i kontakt med i vår verksamhet. Det blir fika, lekar, julberättelse och andra festligheter.

Anmälan görs till louise.tjornebrant@fralsningsarmen.se eller på telefon 0739-20 93 03.

Julvandring

Glädjande är att vi i år får möjlighet att anordna en julvandring för Nyhemsskolans ettor och tvåor. De kommer till oss på Frälsningsarmén på förmiddagarna den 15/12 och den 16/12. Var gärna med och be för dessa tillfällen då vi får berätta om Jesus för barn som bor i vårt närområde.

Satsning på Eurostop den 17/12

Lördagen den 17/12 mellan kl 10-16 kommer vi ännu en gång att finnas på Eurostop med vår julgryta. Vi vill få in pengar till insamlingen, men förstås även möta människor för samtal och inbjuda dem att komma till oss på Frälsningsarmén.

Detta är ett unikt tillfälle att tillsammans marknadsföra Jesus, därför ber vi alla som har möjlighet att komma dit under någon eller några timmar. Här får vi invadera ett helt köpcentrum med Guds rike – helt fantastiskt, missa inte det!

Grötfest den 18/12

Söndagen den 18/12 bjuder kårens sociala verksamhet återigen på grötfest efter gudstjänsten. Hjärtligt välkommen med då.
Välkommen till Frälsningsarmén –
A place to belong.
Copyright © 2016 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp