Copy
View this email in your browser

Nyhetsbrev

september 17

Kårledaren har ordetVidare sade han (Jesus): ”Vad skall jag jämföra Guds rike med? Det är som en surdeg som en kvinna arbetar in i tre mått mjöl; till slut blir alltsammans syrat.” (Luk 13:20-21)

Halmstad för Kristus. Vårt arbete är att tillsammans bygga Guds rike i Halmstad. Det arbetet börjar i oss. När Guds kärlek drabbar oss och förvandlar oss så blir vi kulturbärare av Guds rike. Där vi går fram kommer en ny kultur, en kultur präglad av kärlek. Liksom en surdeg arbetas in i en deg och allt blir syrat så sprids Jesu kärlek vidare i fler delar i våra liv och ut i andras liv. Det skapas ringar på vattnet så att Jesu kärlek kan förvandla en hel stad. Halmstad för Kristus.

Hur jobbar kårledarna?
Först så vill vi säga TACK! Tack till kårens medlemmar för ett varmt välkomnande och tack Gud för en härlig start här i Halmstad! Efter att ha landat lite grann så vill vi meddela att vi kommer att arbeta 50% var och vara föräldralediga 50% var nu till en början. Emil kommer arbeta in i det sociala, med bönearbetet och med administrativa uppgifter och Johanna med kåren, gudstjänsterna och personalgruppen. Tisdagar är Johannas heldag på kåren och torsdagar är Emils heldag på kåren. Onsdagar, fredagar och lördagar kommer vi att varva utefter vad som händer och söndagar kommer vi vara på plats båda två men en av oss medverkar. Måndagar är vår lediga dag.

På frågan hur vi jobbar så är svaret att vi tror på att jobba i team, team med Jesus och team med er! Vi är en kår, en kropp. Olika uppgifter men mot samma mål. Vi gör detta tillsammans!

Emil & Johanna Samuelsson

Kårlägret i Åsljunga

Vi var ett femtiotal som var i Åsljunga 19-20 augusti på Kårläger. Fokus var på gemenskap och på att se varandra. Vi ställde oss tre frågor under helgen; Var är vi nu? Vart ska vi? Hur ska vi gå dit? Svaren på frågorna samlades ihop och gavs till Visionsdagen som Kårnämnd, NAV (Nämnden för Andlig vård) och personalgrupp skulle ha veckan efteråt. På söndagen var det gudstjänst där alla medverkade på olika sätt på temat ”Drömmar”, för vi vill drömma Guds drömmar, vi vill drömma stort!
Det var en välsignad helg!


 

Visionsdag

Lördagen 26 augusti träffades Kårnämnd, NAV och personalgruppen för en visionsdag. Vi pratade om hur vi vill jobba och om vad som är fokus för oss just denna tid utifrån de frågor som vi ställde oss på Kårlägret. Dessutom ställde vi oss frågan: Varför? Det är en fråga vi behöver ställa oss ofta för att hålla rätt kurs.

Efter bön och samtal så landade vi i att många i kåren är trötta men att vår vision lever. Fokus för den närmaste tiden är kärleken till Gud och varandra, så att vi alla kan blomma ut i våra gåvor. Vi ska fortsätta odla vår kultur; ”A place to belong”. Det är främst genom kulturen vi tar oss framåt.
 

Bön

 • Varje torsdag kl. 18.00 (OBS tiden är ändrad) så ses vi för bön. Då vill vi både betjäna varandra i bön och be för ämnen som kommit in.
   
 • En lördag i månaden fortsätter vi med Krigarbön, bön för vår kår och stad, att Guds rike ska bryta fram. Första tillfället är 23 september klockan 10:00.
   
 • Varje söndag ses vi kl. 10.30 för bön inför gudstjänsten, för att bereda vägen för det Gud vill göra bland oss och med oss.

Vad är på gång?

 • Lördagen 9 sep kl. 9.00 - Ledarfrukost. Är du cellgruppsledare, lovsångsledare, barnledare eller någon annan typ av ledare i kåren, eller vill bli ledare, välkommen! Ladda ner affisch här.
   
 • Måndagen 25 sep startar vi ett 24/7-bönedygn - vill du vara med i bön? Skriv upp dig på listan på kåren eller hemsidan.

Barn & Ungdom


Söndagsskola

I höst kommer vi att ha en gemensam grupp för alla åldrar. Vi vill speciellt bjuda in 1-2 åringarna att var med en stund i början då vi äter frukt och inleder med någon som är anpassat för den åldern. De äldsta barnen kommer att ha sina egna samlingar cirka en gång/månad- Mer info kommer.
 

Frizon/Scout

Startar 1 sept med Frizon. 8-9 sept kör vi övernattningshajk i vindskydd! Nytt är att vi kommer att hålla till i Furulundsskolans gympasal några fredagkvällar i höst. Program kommer.  Håll gärna utkik efter aktuella happenings på  vår hemsida www.fralsningsarmenhalmstad.se eller Frizon/scout Facebookgrupp.
 

Medlemsavgift

Påminnelse till er som inte betalt in för 2017. Kostnaden är 200:-/barn och år från 7 år. Endast söndagsskola är ingen avgift.
 

JS-helg

Notera datumet- 11-12 november för då är det dags för ett nytt läger för alla 7-12-åringar, denna gången i Malmö. Mer info kommer.
 

Några rader från Familjekonsulent Louise Tjörnebrant

Passande nog har Frälsningsarmén kampanjat ”Sätt punkt för sorgliga sommarlov” under våren. Jag är glad konstatera att Frälsningsarmén i Halmstad kunnat erbjuda barn och ungdomar en meningsfull fritid juni, juli och augusti 2017.

I juni deltog 8 barn och ungdomar från 10 år och uppåt på musikvecka här på kåren, med mycket instrumentspel och sång. I juli var det premiär för ”Into the wild”, ett samarbete med Halmstads kommuns ”aktiv sommar”. Fjorton barn och ungdomar, samtliga nya kontakter för oss på Frälsningsarmén, deltog i ett utomhusdagläger i Vallåsskogen under fem dagar. Matlagning över öppen eld, att hantera eld, kniv och yxa, bygga kök och äventyrliga utmaningar som backklättring m.m. stod på schemat.


Foto: Sylvia Karlsson

Ett par veckor innan skolstart ägde Drömlägret rum på Strandgården utanför Halmstad. Ett 170-tal barn och ledare från vårt avlånga land samlades till dagar med bad, lek, marknad, samlingar med bibelundervisning, lovsång och bön. Johanna Samuelsson höll i lovsången med ett team från vår musikvecka tidigare i somras! Temat drömmar gick som en röd tråd genom hela lägret, vi uppmanades att våga drömma, be Gud att ge oss drömmar, och att överlämna dem till Gud i förväntan på att han vill använda dem.

Tack för dina förböner över denna lägersommar och våra fantastiska barn och ungdomar! Vi fortsätter att be om Guds ledning i vårt barn- och ungdomsarbete! Be gärna om fler barnledare. Har du en längtan att tjäna inom barnverksamhet så prata med Jenny Carlsson eller Louise Tjörnebrant.     
 

Några rader från ungdomsledare Alexandra Persson

På Frälsningsarmén i Halmstad har vi en ungdomsgrupp som brinner starkt för att sprida Jesus kärlek bland människor. Under sommaren brukar det vara uppehåll för tonårsverksamheten men det bestämdes i år att vi skulle ha öppet för alla ungdomar. Det var en strålande idé. Att ha dörren öppen på Frälsningsarmén gav en möjlighet för ungdomarna att träffas på en annan plats än sitt eget rum.

Vi lekte tillsammans, hade challenges(olika utmaningar) picknick, spelade in musikvideor, badade och ibland gick vi in på djupa samtalsämne. Ungdomarna har även varit delaktiga i "Into the wild" scoutvecka och musikveckan med yngre barn. Det blev en stark familjekänsla över gruppen under sommaren.


Foto: Isac Olsteg

Nu till hösten och vintern har vi massor planerat! Vi samlas både onsdagskvällar och även fredagskvällar. På onsdagar har vi vår cellgrupp. En cellgrupp består av människor som samlas och delar gemenskap och Guds ord. Vi brukar starta vår träff med att laga mat tillsammans och sedan har bibelstudium, life classes och gästtalare. Cellgruppen är onsdagar kl.16:30 till 19:00.

På fredagar har vi vår tonårskväll. På Tonår (som vi brukar kalla det) gör vi mycket olika saker. Vi brukar starta med en gemensam aktivitet och sedan en kortare andakt och avsluta med häng/spela och öppen kiosk. Vi samlas på fredagar 19.30- 22.30.

Nu under hösten och vintern ska vi ha Halloween party med mat och mys, Thanksgiving-måltid, filmkvällar, LAN / gamenight, tårttävlingar, och nyårsläger. Ni vill absolut inte missar något av detta. Kolla gärna in vår Facebook-grupp Tonår på Frälsis i Halmstad för att hänga med på vad som händer i veckan!

Om ni har frågor, funderingar eller förslag på andra aktiviteter kontakta gärna Alexandra:

E-post: alexandra.cherven@fralsnignsarmen.se

Telefon: 035-15 72 05

Välkommen till
Frälsningsarmén Halmstad
"A place to belong"

Copyright © 2017 Frälsningsarmén Halmstad, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp