Copy

Aan:Vrienden van Duurzaam Wierden-Enter

Duurzaam Wierden -Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Nieuwsbrief juni 2021
Laat uw (klein)kinderen participeren in het zonnepark met een aantrekkelijke rente
Op 1 juli gaat deze bijzondere crowdfunding van start!
Onze stichting wil de Wierdense gemeenschap laten meedelen in de opbrengst van het zonnepark. Daarom stellen wij inwoners opnieuw in de gelegenheid om te participeren met een aantrekkelijke rentevergoeding.
De eerste fase van de bouw van het zonnepark De Groene Weuste is gereedgekomen in maart 2018.  Daarvoor hebben we toen drie ton geleend van inwoners van Wierden.
Ditmaal bieden we een speciaal product aan voor (klein)kinderen van inwoners van de gemeente Wierden. Zo willen we ook jongeren meer bij ons zonnepark betrekken en bewust maken van de noodzaak om energie duurzaam op te wekken.
Lees meer
Informatieavond over energiebesparing
De gemeente Wierden had op donderdag 24 juni een informatieavond met als thema ‘Bespaar energie en geld.’ Hierbij kwamen meerdere gasten aan het woord om vanuit werk en ervaring te vertellen wat er gedaan kan worden om energie en geld te besparen. Medewerkers van de gemeente, Reggewoon, Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter en een inwoner hebben hun informatie, ervaringen en tips gedeeld. Heeft u de uitzending gemist? Kijk deze dan terug via YouTube

Heeft u al gebruikgemaakt van onze acties?
Momenteel zijn er twee lopende acties, waarvan veel mensen al gebruik hebben gemaakt. Daar zijn we natuurlijk heel blij, want alleen samen maken we Wierden duurzamer. Ongetwijfeld zijn er nog inwoners die deze acties gemist hebben of er nog niet aan zijn toegekomen. Daarom hier nog een handig overzicht met alle informatie!
Lees meer

Duurzame inwoner Richard Kuipers
"Je moet niet bang zijn en verder kijken dan je neus lang is"
“Ruim vier jaar geleden hebben we onze huidige woning in Wierden gekocht, een vrijstaand huis uit 1972. Een belangrijke reden voor de aankoop was dat alles gelijkvloers is. We wisten dat er wat energiebesparende maatregelen betreft nooit iets aan gedaan was en we realiseerden ons dus terdege wat ons te doen stond. Toen we er in trokken lagen de plannen klaar.” Aldus Richard Kuipers, die sinds 2013, samen met zijn vrouw Ans, van zijn pensioen geniet.“Na een reeks van maatregelen de afgelopen jaren is ons gasverbruik teruggebracht van ongeveer 2.000 tot 1.100 kuub, dus bijna een halvering, en het elektriciteitsverbruik is omlaag gegaan tot nagenoeg een zesde van de beginstand, van zo’n 4.000 tot 650 kwh. Ofwel een aanzienlijke besparing.”
Lees meer
Richard Kuipers

Zonnepanelen uit China slecht in het nieuws
Recentelijk zijn er berichten verschenen dat zonnepanelen in China waarschijnlijk worden gemaakt met dwangarbeid door Oeigoeren. Het betreft een volk dat met name in een provincie in China woont, maar ook in andere landen in die omgeving. Omdat ze moslims zijn worden ze onderdrukt door de Chinese overheid. Wij zijn hiervan geschrokken, omdat onze panelen voor de uitbreiding van de Groene Weuste ook uit China komen. Temeer daar een van de enthousiaste medewerkers bij de bouw een Oeigoerse vluchteling was. Toen wij deze panelen bestelden, was het nieuws over de Oeigoeren nog niet bekend. Als onze zonnepanelen inderdaad met dwangarbeid zijn geproduceerd spijt ons dat.
Het is jammer dat ‘China’ de Europese producenten van zonnepanelen kapot heeft geconcurreerd, mede door deze werkwijze, waardoor we nu grotendeels afhankelijk van ze zijn.

Vakantie
Wij wensen u een mooie zonnige vakantie!
Na de vakantie kunt u onze volgende nieuwsbrief tegemoet zien.
Over deze mailing
U ontvangt deze mailing samen met 1011 andere geïnteresseerden in onze stichting.
Heeft u buren of vrienden die ook benieuwd zijn naar onze plannen, dan kunnen zij zich geheel vrijblijvend aanmelden op de website.Met duurzame groet van:

Kees, Tonnie, Wil, Helga, Heino, Gerhard, Herbert en Miranda,

de bestuursleden van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter.


 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Ons mailadres is:
info@duurzaamwierdenenter.nl

Wilt u ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan  hier . Klik op afmelden om onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen.

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Gildenweg 8a
7641 AZ Wierden
0546-723117


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter · Telgen 3 · Wierden, Overijssel 7641 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp