Copy

Aan:Vrienden van Zonnepark De Groene Weuste

Locatie Zonnepark De Groene Weuste

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Stichting Duurzame Energie Wieren Enter
Zonnepark De Groene Weuste
Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste

Bekendmaking hoofdaannemer van ons Zonnepark De Groene Weuste bv

12 maart 2017

Er is de afgelopen week veel gebeurd. Dus willen wij u graag bijpraten.
Op 6 maart heeft Wim Boom afscheid genomen als voorzitter van onze stichting.
Wim is een van de initiatiefnemers die de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter begin 2015 hebben opgericht. Dankzij zijn stimulerend voorzitterschap heeft de stichting zich ontwikkeld tot een actieve club die in korte tijd al veel bereikt heeft.
De oprichting van de De Groene Weuste BV is een mooie mijlpaal waarmee Wim zijn activiteiten voor de stichting heeft kunnen afsluiten. Wij danken Wim voor zijn inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst.
Jan Idema heeft het voorzitterschap van hem overgenomen.                                                                                                   Maarten Hendriksen, projectleider B&W
Hoofdaannemer bekend
Na verschillende intensieve gesprekken met twee gegadigden hebben we besloten om in zee te gaan met B&W Energy. Het is een belangrijke keuze; Het gaat per slot om een opdracht van meer dan 3 miljoen. Ook willen wij de zekerheid hebben dat de bouw van ons zonnepark in goede handen is. B&W Energy is een Duits bedrijf, gevestigd in Heiden met een kantoor in Ulft. Zij hebben veel ervaring met het realiseren van  duurzame projecten, vooral in Duitsland. Op hun website http://nl.bw-energy.de/nl/  kunt u lezen dat zij o.a. solarpark de Kwekerij in Hengelo Gelderland hebben gebouwd (zie ook het filmpje van de Kwekerij).
Onze investeerder Willem de Lint heeft B&W in dit project leren kennen. Zijn positieve ervaringen hebben wij natuurlijk mee laten wegen.
Een belangrijke reden om voor B&W te kiezen was dat zij aantrekkelijk geprijsde zogenaamde 300Wp panelen konden aanbieden, waarmee wij een optimaal rendement kunnen realiseren. Ook hebben zij zich positief en flexibel opgesteld bij het inschakelen van lokale onderaannemers.
In een volgende nieuwsbrief zullen wij B&W nader aan u voorstellen en meer vertellen over de (technische) inrichting van het park. Voor dit moment willen wij u al vast een impressie geven van hoe ons park er uit gaat zien. Ook hebben wij gekozen voor een opstelling met 6 rijen in landscape omdat dit bedrijfseconomisch het gunstigst is.

Lokale onderaannemers profiteren mee
Onze inzet is steeds om lokale ondernemers bij het project te betrekken. Wij vinden het dan ook erg leuk (zeg maar super) dat het bedrijf van een van onze inwoners zo’n groot aandeel krijgt. Namelijk Norman Weenk van Weenk Schroeffundering (WSF) uit Nijverdal.
De zonnepanelen worden gemonteerd op stalen tafels die worden geplaatst op een schroeffundering. Wij hebben gekozen voor een schroeffundering in plaats van stalen heipalen omdat ze later ook weer gemakkelijk te verwijderen zijn. Bent u benieuwd hoe dat er uit ziet? Bekijk dan het filmpje op de site van WSF. http://www.schroeffundering.nl/
Wij feliciteren Norman Weenk met deze mooie order.3 plaatselijke installateurs trekken samen op!
Ook gunnen wij de plaatselijke installateurs een aandeel in het park. Wij hebben vertegenwoordigers van Paauwe, Lammertink en Energie Control uitgenodigd om dit samen met B&W te bespreken. In een eerste overleg hebben zij enthousiast gereageerd en besloten om gezamenlijk het installatiewerk uit te gaan voeren. Het is mooi om te zien dat drie plaatselijke “concurrenten” elkaar weten te vinden en samen op gaan trekken.


Eerste samenwerkingsoverleg installateurs

Crowdfunding

Wij krijgen veel vragen hoe het zit met de crowdfunding. Er is kennelijk veel belangstelling om in het park te gaan participeren. Begrijpelijk als je op de bank bijna geen rente meer krijgt.
We hebben er voor gekozen om de crowdfunding te starten als het park gereed is om eventuele risico’s bij de bouw uit te sluiten. Het ziet er naar uit dat dit oktober wordt. Voor die tijd moet er nog veel geregeld worden; dus daar hebben we ook tijd voor nodig. 
Natuurlijk zijn we ons aan het oriënteren hoe we het gaan organiseren. We hebben besloten om gebruik te gaan maken van de diensten van Greencrowd. Dit is een organisatie die de crowdfunding voor duurzame projecten faciliteert. De komende tijd gaan we met hen afspraken maken hoe we dat voor De Groene Weuste gaan regelen. We vragen dus nog even uw geduld.
 
De Energieleverancier
Een belangrijke keuze die we ook hebben gemaakt is dat we de stroom gaan verkopen aan Qurrent. We hebben met een aantal groene energieleveranciers gesproken en konden met Qurrent de beste “deal” sluiten. Op een later moment zullen wij u informeren hoe u bij Qurrent klant kunt worden en stroom kunt betrekken van ons zonnepark.
 
Welke bank gaat ons park financieren?
Naast het eigen vermogen dat Sunwatt inbrengt hebben we nog een bancair krediet nodig. De keuze welke bank ons gaat financieren wordt komende week gemaakt. De 2 “groene” banken, te weten ASN en Triodos, willen ons in principe een krediet verstrekken. Toch zal het nog enkele maanden duren voordat alles rond is en het krediet verstrekt kan worden. Banken willen maximale zekerheid dat zij geen risico lopen. Teleurstellend was de reactie van de regionale RABO bank. Zij zijn kennelijk nog niet goed ingespeeld op het financieren van lokale duurzame energie projecten.
 
Werkzoekenden en vrijwilligers
Wij willen mensen de gelegenheid bieden om werkervaring op te doen. Ook vrijwilligers zijn (tegen een geringe vergoeding) welkom om mee te helpen. Het gaat om (de hulp bij) licht montagewerk. Hoe leuk is het om zelf mee te werken aan dit unieke project van, voor en door Wierden!
Binnenkort kunnen we meer informatie verstrekken over de verschillende werkzaamheden en wanneer deze gepland zijn. Als u belangstelling heeft kunt u nu al contact opnemen met Miranda Scheffer tel. 06-54341621.
 
Wat is de planning?
Binnenkort wordt er met de voorbereidende activiteiten gestart. Zo zal loonbedrijf Ten Cate het land gaan voorbewerken en wordt er over enkele weken een hek geplaatst. Ook zal de gemeente binnen enkele weken de groenstrook aan de rand inplanten. En voor de bouwvak gaat Weenk aan de slag met de schroeffundering. Het plaatsen van de zonnepanelen en het elektrisch installatiewerk vindt na de bouwvak plaats. Eerder is helaas niet mogelijk i.v.m. levertijden. Wij verwachten dat het park medio oktober gereed zal zijn.Uiteraard blijven wij u op de hoogte houden. Mochten er vragen zijn schroom niet ons te contacten!

Al 570 vrienden van ons zonnepark ontvangen de nieuwsbrief. Heeft uw buren of vrienden die ook benieuwd zijn naar onze plannen, dan kunnen zij zich geheel belangeloos aanmelden op de website www.zonneparkwierden.nl.
Met duurzame groeten van,

Jan, Kees, Renko, Tonnie, Wil, Helga, Johan en Miranda

de bestuursleden van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter


Het Zonnepark De Groene Weuste bv wordt mede mogelijk gemaakt door:


 
Copyright © Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Ons mailadres is:
duurzaamwierdenenter@gmail.com

Wilt u ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Dat kan hier of afmelden uit de verzendlijst.

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Gildenweg 8a
7641 AZ Wierden
0546-723117


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Duurzame Energie Wierden Enter · Gildenweg 8a · Wierden, Ov 7641 AZ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp