Copy

Aan:Vrienden van Duurzaam Wierden-Enter

Duurzaam Wierden -Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Nieuwsbrief februari 2021
Word klant van Energie VanOns en ontvang 150 euro korting
Met ingang van 1 maart verkopen wij de elektriciteit van ons zonnepark aan energiebedrijf Energie VanOns. U kunt daar ook klant worden.
Inwoners van Wierden ontvangen dan een welkomstkorting van 150 euro!
Wij willen het gebruik van groene energie promoten. Zeker als deze ook nog eens wordt geproduceerd door ons eigen zonnepark. Daarom krijgt u als inwoner van de gemeente Wierden van ons een welkomstkorting van 150 euro.
De stichting ontvangt van Energie vanOns 75 euro als u klant wordt. Dit bedrag wordt door ons verhoogd met 75 euro die wordt betaald uit de opbrengst van het zonnepark. Zo kunt u ook meeprofiteren van ons zonnepark.
Wilt u ook Wierdense groene stroom? Ga dan naar onze website.
Hoe concurrerend is Wierdense groene stroom?
De tarieven van de meeste groene energieleveranciers liggen dicht bij elkaar. Sommige bieden ook een welkomstpremie als u daar klant wordt via een vergelijkingssite. Dit zijn momentopnames. Op dit moment bieden een paar leveranciers een hogere welkomstkorting. Daar bent u het eerste jaar wat goedkoper mee uit. Na dat jaar bent u dan weer duurder uit.
Trouwe klanten gaan we belonen met een jaarlijkse korting van 75 euro.
Lees meer
Fotowedstrijd voor jongeren van acht tot achttien jaar
Vind je het leuk om te fotograferen?
Woon je in de gemeente Wierden?
Dan is dit je kans om weer naar buiten te gaan en een mooie prijs te winnen!
Ter gelegenheid van de uitbreiding van zonnepark De Groene Weuste stelt SDEWE een participatie van 1 zonnepaneel ter waarde van 250 euro beschikbaar. Ook wordt je foto afgedrukt op canvas en krijgt hij een mooi plekje.
Lees meer
Schenk uw (klein)kind zonnepanelen met 3% rente
Wij starten een nieuwe actie. We willen jongeren meer bewust maken van de klimaatverandering en hoe we Wierden duurzamer kunnen maken.
Daarom bieden we ouders en grootouders de mogelijkheid om hun (klein)kinderen te laten participeren in zonnepark De Groene Weuste. Aanleiding is de uitbreiding van het zonnepark dat we dit voorjaar willen realiseren.
Deelnemen kan al met een inleg van 250 euro. Hiermee verkrijgt het kind een participatie van 1 zonnepaneel. De maximale participatie is 20 zonnepanelen, waarvoor 5.000 euro moet worden ingelegd.
Kinderen kunnen deelnemen vanaf het moment dat ze acht jaar zijn.
Wat een leuk verjaardagscadeau!
Lees meer
Omwonenden denken mee over zonnepark Wierdensche Aa
Voor de ontwikkeling van het zonnepark langs de A35 is een werkgroep gevormd. 6 omwonenden hebben zich hiervoor aangemeld. De werkgroep heeft al enkele malen online vergaderd over de landschappelijke inpassing en over financiële participatie.
Inwoners van Wierden kunnen na de bouw participeren via crowdfunding. Als u daar belangstelling voor heeft kunt u zich hier vrijblijvend inschrijven.
De verslagen van de bijeenkomsten kunt u hier lezen
Liever participeren in een coöperatie? Dat kan ook
Ook bieden we de mogelijkheid om met een lokale coöperatie financieel deel te nemen. Dit levert een grotere betrokkenheid en een groter rendement voor de leden. Wel nemen leden dan een groter financieel risico.
Onze stichting wil lokale initiatiefnemers graag op weg helpen en waar nodig ondersteunen. Deze bal kunnen bewoners zelf oppakken.
Als u geïnteresseerd bent om samen met andere inwoners een lokale coöperatie op te richten dan kunt dat hier kenbaar maken. Wij zullen u dan met elkaar in contact brengen. 
Gratis warmtescans
En toen was het ineens winter en vroor het dat het kraakte. De ideale omstandigheid om een warmtescan van de woning te maken. 35 inwoners hadden zich hiervoor aangemeld.
Dus gingen onze Energiecoaches in alle vroegte op pad om te laten zien waar de energielekken zitten. Wat een service! Coronaproof en nog gratis ook.
Als u ook een warmtescan wil laten maken dan zult u waarschijnlijk tot de volgende winter moeten wachten. U kunt zich er nu al voor opgeven.

Nieuwe lampen voor Hervormde gemeente 
De Dorpskerk in het hart van Wierden heeft energiebesparende verlichting geïnstalleerd in de kerkzaal. Een investering van zo'n 2.700 euro, maar dankzij 1.800 euro subsidie van de Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft de kerk zelf slechts een klein deel hoeven bij te leggen. In combinatie met een lagere energierekening is deze investering derhalve binnen zes jaar weer terugverdiend.
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft onlangs 25.000 euro opzijgezet voor maatschappelijke organisaties die willen investeren in verduurzaming. Per project is maximaal vijfduizend euro beschikbaar. Een beoordelingscommissie bestaande uit enkele bestuursleden van de stichting en externe partners Henk Robben (oud-burgemeester van Wierden) en Willem Joosten (voorzitter Twentse Noabers) heeft inmiddels negen aanvragen beoordeeld en een voorstel tot toewijzing vastgesteld.
Lees meer

Uitbreiding van De Groene Weuste is begonnen
De uitbreiding van De Groene Weuste is van start gegaan. Op een modderig terrein hebben monteurs van Paauwe uit Wierden de kabels in de grond gelegd. Firma Weenk uit Almelo is nu bezig om de funderingen aan te brengen.
Medio maart hopen we de materialen voor de onderconstructie binnen te hebben. We gaan dan met ploegjes vrijwilligers en werkzoekenden van de gemeente aan de slag. Heeft u ook zin om de handen uit de mouwen te steken en een centje bij te verdienen dan kunt u zich hier aanmelden.
Hoe zit het met de biodiversiteit op het zonnepark?
Mensen denken vaak dat een zonnepark slecht is voor de natuur. Toch is het tegendeel het geval.
We hebben een kruidenrijk grasmengsel ingezaaid op de Groene Weuste, rondom een strook met meidoorns, sleedoors en andere bloeiende struiken en we maaien en onderhouden zeer extensief. Dus de distels staan welig te bloeien.
Daarnaast hebben we dit jaar een bloembollen inzameling om volgend jaar bloeiende bollen langs de rand te hebben.
Overigens is bij zonneparken verplicht 20% van de oppervlakte bestemd voor 'landschappelijke inpassing'. Hier wordt dus verplicht rekening gehouden met biodiversiteit.
Lees meer
Bollen inzamelen
Heeft u bloeiende bollen in huis? Gezellig. Zet ze als ze zijn uitgebloeid in de tuin, dan bloeien ze volgend jaar weer. De bijen en andere insecten zullen u dankbaar zijn als ze de nectar komen eten. Wilt u de bollen alstublieft niet weggooien?
Als u ze niet in eigen tuin zet kunt u ze inleveren bij het Energieloket aan de Gildenweg 8. Daar staat een ton waarin we ze verzamelen. Daarna zullen we de bollen op het zonnepark planten. De bijen uit een omgeving van 3 km komen er naartoe om de nectar te halen. We hebben deze actie opgezet in overleg met de bijenvereniging die het voorgaande jaren deed.
Als u de bollen brengt kunt u gelijk uw bonnetjes inleveren voor de 50 euro retour acties. Mooi meegenomen!
Mogen we een beetje trots zijn op onszelf?
Eigenlijk best wel. Onze stichting bestaat nu zes jaar. Een moment om eens even terug te kijken.
Een mooie aanleiding hiervoor was de mogelijkheid voor een verhaal in een magazine voor onze inwoners. Waarschijnlijk heeft u het al ontvangen. U kunt het artikel ook hier lezen
Over deze mailing
U ontvangt deze mailing samen met 968 andere geïnteresseerden in onze stichting.
Heeft u buren of vrienden die ook benieuwd zijn naar onze plannen, dan kunnen zij zich geheel vrijblijvend aanmelden op de website.Met duurzame groet van:

Kees, Tonnie, Wil, Helga, Heino, Gerhard, Herbert en Miranda,

de bestuursleden van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter.


 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Ons mailadres is:
info@duurzaamwierdenenter.nl

Wilt u ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan  hier . Klik op afmelden om onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen.

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Gildenweg 8a
7641 AZ Wierden
0546-723117


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter · Telgen 3 · Wierden, Overijssel 7641 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp