Copy

Aan:Vrienden van Duurzaam Wierden-Enter

Duurzaam Wierden -Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Stichting Duurzame Energie Wierden Enter Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Zonnepark De Groene Weuste Zonnepark De Groene Weuste
Nieuwsbrief mei 2021
Laat uw (klein)kinderen participeren in het zonnepark met een aantrekkelijke rente
Op 1 juli gaat deze bijzondere crowdfunding van start!
Onze stichting wil de Wierdense gemeenschap laten meedelen in de opbrengst van het zonnepark. Daarom stellen wij inwoners opnieuw in de gelegenheid om te participeren met een aantrekkelijke rentevergoeding.
De eerste fase van de bouw van het zonnepark De Groene Weuste is gereedgekomen in maart 2018.  Daarvoor hebben we toen drie ton geleend van inwoners van Wierden.
Ditmaal bieden we een speciaal product aan voor (klein)kinderen van inwoners van de gemeente Wierden. Zo willen we ook jongeren meer bij ons zonnepark betrekken en bewust maken van de noodzaak om energie duurzaam op te wekken.
Lees meer
24 juni informatieavond over energiebesparing
Op 24 juni organiseren we samen met de gemeente een digitale informatieavond via Youtube. We geven in de uitzending van een uur uitleg over verschillende woningtypes en hoe die het beste verduurzaamd kunnen worden. En belangrijk daarbij: wat zijn de kosten van deze investering en wat levert het op?
Door slim te investeren kunnen de maandlasten naar beneden. Tijdens de avond kunt u vragen stellen die live in de uitzending beantwoord worden. Zet deze datum dus in je agenda! Alle informatie over de informatieavond en de link naar de uitzending vind je op  https://wierdengaatvoorduurzaam.nl/nieuws/24-juni-a-s-informatieavond-bespaar-energie-en-geld

Openingstijden Energieloket aangepast
U kunt nog steeds terecht op het spreekuur van het Energieloket. Heeft u vragen over energiebesparing of wilt u bonnetjes inleveren https://duurzaamwierdenenter.nl/e-50-cash-actie-op-isolatiemateriaal-en-ledlampen/ Dan kunt terecht op ons spreekuur aan de Gildenweg 8 A van 16.00 tot 18.00 uur.
In de maanden juli en augustus is er geen spreekuur.
We zijn ook altijd telefonisch bereikbaar op 0546-723117

Zonnepark Wierdensche Aa
Na een aantal werkgroepsavonden en een open informatiebijeenkomst zijn de plannen voor een zonnepark aan de Beverdamsweg ingediend bij de gemeente voor een omgevingsvergunning. De Stichting (SDEWE) doet dit samen met Pure Energie, de energieleverancier uit Enschede. Beiden hebben we een inbreng en eigendom van 50% in een project-bv ‘Zonnepark Wierdensche Aa BV’. De landschappelijke inpassing van het zonnepark is in overleg met de gemeente en Het Overstigt afgestemd op de omgeving naar de wensen van de werkgroep. Zo komt er langs de Beverdamsweg een talud met een meidoornhaag om de zonnepanelen aan het zicht te onttrekken en aan de noordkant een struweelrand. Mede hierdoor krijgen vogels en kleine zoogdieren nestelruimte en zullen insecten en bloemen zorgen voor een sterke verbetering van de biodiversiteit in de  omgeving. Zodra er weer nieuws is wordt dit geplaatst op de website

Uitbreiding zonnepark De Groene Weuste afgesloten met barbecue voor de medewerkers 
Met een zonovergoten barbecue is de uitbreiding van het zonnepark feestelijk afgesloten op vrijdag 4 juni. Iedereen die een rol heeft gespeeld bij de werkzaamheden was present op het zonnepark De Groene Weuste. Bestuurslid Tonnie Kroeze van Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter heeft zijn een bedankje uitgesproken voor iedereen die een steentje heeft bijgedragen. “Ik heb veel waardering voor jullie inzet, bijna dan 4500 panelen erbij is niet niks. Er waren verschillende hobbels op de weg, maar uiteindelijk is het goed gekomen. Daarnaast wil ik Kees van Dorth heel hartelijk bedanken: hij is bedenker, spil en motivator van jullie allemaal. Zonder hem en jullie was dit nooit iets geworden.” 
Lees meer

Yadem en Sanne winnen fotowedstrijd
Met hun prachtige foto's zijn Yadem Yertutan en Sanne ter Stege in de prijzen gevallen bij onze fotowedstrijd. Zij krijgen een participatie in de uitbreiding van zonneparak De Groene Weuste ter waarde van 250 euro. De onafhankelijke jury, bestaande uit Simon Dirks van De Wiezer, Jolien van Galen voormalig eindredacteur van De Driehoek en Helga Sasbrink secretaris van de stichting, hebben hiertoe unaniem,  besloten. Het was voor de jury moeilijk om te kiezen tussen de ingezonden foto's, want ze hadden allemaal een duurzaam onderwerp en trokken de aandacht.
Lees meer
v.l.n.r prijswinnaars Sanne ter Stege en Yadem Yertutan en secretaris Helga Sasbrink 
Maatschappelijke organisaties profiteren van ons zonnepark
Dankzij de opbrengsten van De Groene Weuste kunnen we maatschappelijke organisaties donaties geven als zij duurzame maatregelen treffen. Onlangs heeft de Generatietuin een eigen energievoorziening kunnen realiseren met zonnepanelen, een kleine windmolen en een accu.
De Wiezer heeft hier al eerder aandacht aan geschonken. Lees hier het bericht van de Generatietuin.
Zonnepanelen op de schaftwagen in de Generatietuin
Mevrouw Langenhof wint prijsvraag gemeente
Jolanda Langenhof is de winnares van de actie ‘Win €400,- gratis stroom’. Deze actie werd eind 2020 gehouden ter gelegenheid van de lancering van wierdengaatvoorduurzaam.nl. Jolanda Langenhof stuurde een goed idee voor energiebesparing in: zorg voor een inleveractie voor oude gloeilampen. “Iedereen heeft vast nog een doosje oude lampen liggen: als we die nu gratis om kunnen ruilen voor ledlampen of spaarlampen, dan kunnen we een grote stap maken”, zegt Jolanda.
Lees meer
Over deze mailing
U ontvangt deze mailing samen met 1005 andere geïnteresseerden in onze stichting.
Heeft u buren of vrienden die ook benieuwd zijn naar onze plannen, dan kunnen zij zich geheel vrijblijvend aanmelden op de website.Met duurzame groet van:

Kees, Tonnie, Wil, Helga, Heino, Gerhard, Herbert en Miranda,

de bestuursleden van de Stichting Duurzame Energie Wierden Enter.


 
Facebook
Instagram
Website
Copyright © Stichting Duurzame Energie Wierden Enter

Ons mailadres is:
info@duurzaamwierdenenter.nl

Wilt u ontvangst van deze nieuwsbrief wijzigen?
Klik dan  hier . Klik op afmelden om onze nieuwsbrief niet meer te ontvangen.

Stichting Duurzame Energie Wierden Enter
Gildenweg 8a
7641 AZ Wierden
0546-723117


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Stichting Duurzame Energie Wierden-Enter · Telgen 3 · Wierden, Overijssel 7641 HC · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp