Jaargang 42 | Nummer 3 | Herfst 2022 | COC Noordoost-Brabant
Beste <<Voornaam>>,
Hier is jouw digitale BosschRoze. Een samenstelling van nieuws, artikelen en activiteiten uit onze regio, maar ook van daarbuiten. In deze editie speciale aandacht voor Coming-Out Dag op dinsdag 11 oktober.

11 oktober | Coming-Out Dag

Talkshow 10 jaar Regenboogstad Oss

Regenboogstad Oss bestaat 10 jaar en dat vieren we in theater De Lievekamp tijdens Coming Out Dag. Het wordt een show met verschillende gasten, zoals (oud) wethouders en mensen, die door de jaren heen betrokken zijn bij Regenboogstad Oss.
 

Opening Regenboogzebrapaden Vught

Om 10.00 uur begint wethouder Toine van de Ven met een openingswoord bij het gemeentekantoor. We willen laten zien dat Vught een gemeente is waar geen plaats is voor discriminatie en dat iedereen erbij hoort en ertoe doet.

Film in Verkadefabriek: El Houb

El Houb is de eerste speelfilm die de gevoeligheid rond coming-out in de Nederlands-Marokkaanse gemeenschap bespreekbaar maakt.
 

Roze in Blauw: Politiebureau ‘s-Hertogenbosch verlicht in regenboogkleuren

In de avond zal het politiebureau worden verlicht in de kleuren van de regenboogvlag.

Evenementen

15 oktober | Evenement: Regenboogviering

Het Beraad van Kerken organiseert een Regenboogviering in de Grote Kerk te ’s-Hertogenbosch. Het thema van de viering is “Samen Sterk!”. Tijdens de viering zullen diverse voorgangers van verschillende geloofsgemeenschappen een bijdrage leveren. Ook vertegenwoordigers uit de Regenbooggemeenschap nemen tijdens de viering een bijzondere plaats in. Door verhalen, liederen, dans, gebed en stilte vieren we de veelkleurigheid van vrijheid. 

28 oktober | Evenement: Wij zijn Lief 

Na een pauze van bijna 3 jaar zijn we eindelijk weer terug met het warmste en meest inclusieve feestje van Den Bosch! Wij zijn lief is een openminded dansfeest waar iedereen welkom is en zichzelf moet kunnen zijn. Verwacht een warme sfeer, heerlijke muziek en heel veel lieve mensen.

6 november | Dansfeest irisLOVESiris

Na de succesvolle 1e editie tijdens de laatste EuroGames wordt irisLOVESiris nog eens goed overgedaan! De 2e editie vindt plaats van 15:00 tot 19:00 uur in de Bossche Kelders.

30 November | Theater: Queer Planet [Winactie!]

Wat moet je doen als je verliefd bent op je macho vriend? Als je je niet langer als meisje wilt gedragen? Hoe ga je om met ‘in between’ en in de war zijn? Confetti-voorstelling Queer Planet laat geen vraag onbesproken en rekent af met ieder hokje. Een knallende performance met acts, songs én DJ.
Post tijdens coming-out dag (11 oktober) op Instagram of Facebook en vermeld #cocnoordoostbrabant en maak kans op kaarten! 

Inloopavonden in het Ketelhuis

Om de twee weken is er een inloopavond in het Ketelhuis op de Tramkade in Den Bosch. Kom gezellig langs!

Nieuws

Interview: Jong & Out, Buddy’s en een festival in aantocht, het COC is er voor iedereen!

Discriminatie, sociale uitsluiting en seksuele intimidatie zijn drie begrippen waar bijna iedereen van de LHBTQIA+ community wel eens mee te maken heeft gehad. Het COC staat hiertegen op, zij komen op voor de belangen van deze gemeenschap. Dit door verschillende activiteiten te organiseren waarbij iedereen erbij hoort. Lees meer...

Aandacht voor LHBTI’s op scholen in Noordoost Brabant

In Noordoost Brabant wordt het startsein gegeven voor een uitgebreide campagne op scholen in het voortgezet onderwijs en in het MBO waarbij najaar extra wordt ingezet op het helpen creëren van een veilig schoolklimaat door met alle leerlingen en studenten in gesprek te gaan over seksuele diversiteit en genderdiversiteit.

Humanitas en COC Noordoost Brabant starten met ‘Maatjes voor Mekaar’

Omstandigheden in een AZC zijn meestal al zwaar, laat staan als je niet jezelf kunt zijn. Met Maatjes voor Mekaar slaan verschillende organisaties de handen ineen om LHBTI’ers in deze situatie te helpen. Dit doen we door een vrijwilliger te koppelen die een luisterend oor kan bieden.

Brabantse Potcast over queer muziek

De Brabantse potten gaan het deze keer hebben over queer muziek. Uiteraard komen wij niet veel verder dan: 'Ich bin wie du' en 'YMCA', dus schakelen we in deze podcast een hulplijn in en praten over queer muziek met Babs op de Beat. Babs is rapper, producer en songwriter met een missie. Luister je weer met ons mee?

KringenDenBosch start met een tweede mannengroep

De Bossche mannenkring is in 2011 opgericht. De kring is bedoeld voor mannen die op mannen vallen. De groep is een manier om homoseksuele of biseksuele mannen te ontmoeten. 

Vanaf september 2022 wordt een tweede mannengroep opgezet. En in deze groep is zeker nog plaats voor jou!

Bekijk deze mail in je browser
Twitter
Facebook
Instagram
Website
Copyright © 2022 COC Noordoostbrabant, Alle rechten voorbehouden.

Je ontvangt deze mail omdat je lid bent van COC Noordoost-Brabant, of omdat je hebt aangegeven mails van ons te willen ontvangen. Afmelden voor toekomstige mails? Werk instellingen bij of schrijf je uit voor toekomstige mails.

Email Marketing Powered by Mailchimp