Copy
Nieuwsbrief maart 2023
Laat deze e-mail zien in browser
Nieuwsbrief maart
nieuws van en voor de leden
In deze nieuwsbrief lees je meer over: 

Landelijke Opschoondag

18 maart 2023


Op initiatief van Boudewijn Erbé hebben we ons aangemeld voor de Landelijke Opschoondag! Het centrum van Emmer-Compascuum wordt ons doelgebied. Een winkelgebied zonder rommel op straat ziet er veel gezelliger uit, vinden wij.

Zie hier onze actie: https://www.nederlandschoon.nl/supporter-van-schoon/actie/?id=93951

Help je mee? Kom dan zaterdag 18 maart tussen 10.00 en 12.00 uur naar Boud’s Inn aan het Oosterdiep. Boudewijn en Angela doen in elk geval mee. We hebben een rolletje speciale groene afvalzakken en een paar werkhandschoenen voor je. Dan gaan we samen aan de slag en is het zo gepiept!

ALV maandag 27 maart

bij de brandweer

Op maandagavond  27 maart houden we onze jaarlijkse ledenvergadering. En we zijn daarvoor welkom bij de brandweer aan de Kijlweg! Jullie zullen nog een mail ontvangen met de uitnodiging en de stukken zoals Jaarverslag 2022 en Financieel verslag 2022.

Na het officiële deel van de vergadering zal Albert Smit, de chef van de brandweerpost in Emmer-Compascuum, over de activiteiten van de (vrijwilligers van de) brandweer vertellen en laten zien. 

Koningsdag 27 april


Artiestengala organiseert op Koningsdag een gezellige braderie en een vrijmarkt op het marktplein in Emmer-Compascuum. Ook voor de kinderen zijn diverse activiteiten gepland.

Als je belangstelling hebt om op de braderie te staan, dan kun je een mail sturen naar artiestengala.ec@gmail.com.

Schoonmaken gevels marktplein


De bekladde gevels langs het marktplein zijn een ergernis voor iedereen. We hebben het gemeld bij de gemeente. Daarop hoorden we dat er meer gesurveilleerd zal worden. Maar de gemeente maakt het niet schoon, want daarvoor is de eigenaar verantwoordelijk. We hebben de eigenaar gevraagd om het schoon te laten maken. Erbij verteld welk schoonmaakbedrijf in Emmer-Compascuum het wel wil schoonmaken. Maar de eigenaar vindt dat de daders het moeten schoonmaken. Daar komen we dus ook niet verder mee.

Als iemand een goed idee heeft om dit op te lossen, laat het ons weten.

Oldtimerdag 16 april

Garage De Jonge / De Kapschuur


De eerste oldtimerdag bij Autovakmeester De Jonge, Hoofdkanaal westzijde 113, Emmer-Compascuum. 

Schrijf je in, vol is vol. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Tevens:

Ook wordt op deze dag de tweede oldtimerrit georganiseerd door Barbershop De Kapschuur.

Voor info en inschrijven: info@barbershopdekapschuur.nl.
Deze toertocht eindigt bij Autovakmeester De Jonge.

Ginder in Emmer-Compascuum


Onderzoek Beschikbaarheid winkelruimte in centrum

Rien Romijn en Saskia Veenstra van Romijn hebben alle informatie verzameld, met iedereen gesproken. Er zijn ook schriftelijk nog een paar ingevulde vragenlijstjes gestuurd. Nu gaan ze de resultaten verwerken. We wachten benieuwd op het rapport.

En verder...

Kort nieuws

  • Benny Ploeg heeft morgen officieel zijn laatste werkdag in Rijwielcentrum Ploeg. Hij werd gevraagd voor een mooie baan in een grote fietsenzaak in Tolbert, waar hij met 5 collega's gaat werken. Hij heeft er veel zin in. Tot 1 april kun je hem nog wel eens in zijn zaak zien, om alles op te ruimen.
  • We hadden een evaluatie met de feestverlichtingscommissie. Vorig jaar hebben we geïnvesteerd in nieuwe led-lampjes en palen. Artiestengala heeft tegen betaling de feestverlichting geplaatst. In totaal zijn onze kosten voor feestverlichting hiermee verlaagd. In 2022 was het plaatsen wat vertraagd, maar voor 2023 is de afspraak is gemaakt dat de feestverlichting op de eerste zaterdag van november geplaatst wordt. We zullen stickers van de ondernemersvereniging op de palen plakken.
  • Weten jullie al dat Ons Compas Online alsmaar verder groeit? En dat je gratis kopij kan laten plaatsen? zie www.onscompas.nl. Het is een initiatief van Jeroen Leenderts.
Samenwerken biedt meer kansen 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum · Kloosterweg 30 · Emmer-Compascuum, Drenthe 7881 LG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp