Copy
Nieuwsbrief februari 2021
Laat deze e-mail zien in browser
Nieuwsbrief februari
nieuws van en voor de leden

Voorstelrondje


Ter kennismaking met de andere leden krijgt iedereen gelegenheid om zich hier voor te stellen. De vorige keer was er ruimte voor Barry Herder van Herder Verzekeringen. In deze nieuwsbrief vertelt Wilco Conijn van Bakker Wilco iets over zichzelf.
Goedendag,

Ik ben Wilco Conijn, 46 jaar, en sinds 1 november 2019 de nieuwe eigenaar van, toen nog, bakkerij Drenth. Ik ben bijna 16 jaar getrouwd met Marjan en we hebben een zoon, Sten van 11 jaar.

Ik ben bijna 30 jaar werkzaam als brood- en banketbakker. Voordat ik de eigenaar werd van deze bakkerij heb ik 27 jaar gewerkt bij Bakkerij Kolkman in Schoonebeek.

Het is altijd wel een droom geweest om voor mijzelf te beginnen en toen ik in augustus op facebook zag staan dat bakkerij Drenth te koop stond, was ik heel benieuwd naar de bakkerij en locatie. En eigenlijk was ik heel snel enthousiast over deze bakkerij en het dorp Emmer-Compascuum. Na een vlotte overname ben ik in november 2019 voor mijzelf begonnen. Het is mijn passie om zoveel mogelijk alles zelf te maken in de bakkerij en zodoende heb ik geïnvesteerd in nieuwe machines om zelf brood te maken. Door deze machines en een nieuwe oven kunnen wij nu volledig ons eigen brood maken.

Afgelopen september hebben wij een nieuwe naam aan de bakkerij gegeven. Sindsdien is het Bakker Wilco. Wij hadden toen ook graag een open dag willen houden in de bakkerij, maar door de corona was dit helaas niet mogelijk.

Nu bijna anderhalf jaar verder heb ik er eigenlijk geen moment spijt van dat ik deze stap heb genomen. Ik hoop nog vele jaren met veel bakplezier in Emmer-Compascuum te werken.
 
Runde NZ 97
Emmer-Compascuum
www.bakkerwilco.nl

Oproep aan burgemeester: open 3 maart


Namens de ondernemers in Emmer-Compascuum stuurden wij een brief naar de burgemeester. In de brief deden wij een dringende oproep om ons actief te steunen door, via de veiligheidsregio Drenthe of anderszins, het kabinet te bewegen om onze ondernemers toe te staan de deuren vanaf woensdag 3 maart weer te openen. Klik hier om de brief te lezen. De voorbeeldbrief was van brancheorganisatie InRetail.

Van de burgemeester kregen wij maandagochtend direct een reactie:
Dank voor je brief. Ik zal hem ook doorgeven aan de voorzitter van de Veiligheidsregio en de wethouder EZ. Het wordt de komende dagen spannend in welke mate het kabinet versoepelingen regelt. Ik ben altijd bereid tot nader overleg.
 
Hartelijke groet,
Eric van Oosterhout, burgemeester


Na de persconferentie van het kabinet, deze week, weten we inmiddels dat aan het verzoek niet voldaan is. De winkels mogen nu wel 'open op afspraak'. Het is iets, maar voor de meesten biedt dit weinig soelaas. InRetail en andere brancheorganisaties zijn ervan overtuigd dat er meer moet kunnen en zij blijven daarvoor campagne voeren.
 

Overleg met burgemeester?

De burgemeester heeft ons dus uitgenodigd voor een overleg. En de regioadviseur Drenthe van InRetail heeft aangeboden om ons te ondersteunen, bijvoorbeeld bij zo'n overleg. Zijn er leden die met de burgemeester willen spreken over de coronamaatregelen? Laat het ons even weten, dan kijken we of we een afspraak met hem kunnen maken.
 

Top!

Wij willen ook nog een compliment geven aan de ondernemers die zich telkens maar weer aanpassen aan nieuwe maatregelen en steeds weer creatief manieren zoeken om contact met de klanten te houden.

Hier kan jouw bericht staan!

Oude kranten

Zo leuk! We hebben een stapel oude publicaties van de 'Vereniging voor Handel en Industrie Hermes' gekregen, van een oud-lid (Rabobank). Als je daarin zit te snuffelen, stap je van de ene verrassing naar de andere. Hermes was de voorloper van onze vereniging, kun je zeggen.

Angela heeft de kranten op volgorde van tijd gelegd. Het begint met de statuten uit 1950.

Het eerst komt dan de Emmer Courant van 2 oktober 1953, 4 pagina's speciaal ter gelegenheid van de 'Hermes-zevendaagse'. In deze krant lees je over de activiteiten in die week. Om te beginnen was er een loterij waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de kersverse Handelsavondschool, die door de vereniging was opgericht! De winkeliers werden opgewekt om in die week  'de uiterste zorg aan verlichting en versiering te besteden'. In de etalages was er een verkeerstekenwedstrijd voor de jeugd. Ook voor de jeugd was er een 'knobbelrit' (wat is dat?). Bij feest hoort muziek en daarvoor kwamen DES en Prins Hendrik een muzikale rondgang door het dorp maken. Je ziet natuurlijk ook de aanbiedingen en advertenties van de leden in die winkelweek. Bekende en onbekende namen. Verder meld ik nog even wat koppen uit de krant: Hoe wordt het met de wegen, bruggen en kanalen? Worden Kanaal B en de Runde gedempt? E.-Compascuum krijgt een fraaie nieuwe bioscoop-concertzaal (Abeln, nu alweer jaren geleden afgebroken). Zuiveringsinstallatie werkt vrijwel geheel automatisch (is er ook niet meer). Vergadering Hermes (verslag van de vergadering van de afdeling Winkelweek van Hermes, gewoon in de krant).

Op onze website, fotoalbum Oude kranten, kun je deze 4 pagina's zien.

Steun je Beeldbrengers?


Samen met nog twee vrouwen die zelf schilderen en/of kunstdocent zijn, zit ik in het bestuur van Stichting Beeldbrengers. Mijn motivatie om een galerie op te richten was eigenlijk om het Marktplein aantrekkelijker en levendiger te maken. Maar de eigenaar van het voormalige pand van Henk ten Hoor had hier totaal geen belangstelling voor. Uiteindelijk kregen we het aanbod om dit pandje te huren, tussen Leico en Boud's Inn. Ook mooi, want ook op deze plek, tegen het centrum aan, biedt de galerie een verlevendiging van het straatbeeld.

Wij willen graag gelegenheid bieden aan iedereen om werkstukken te exposeren, ervan te genieten en werken te kopen. Elke 8 weken wordt er een nieuwe expositie ingericht met werk van andere kunstenaars. Met onze activiteiten willen we mensen stimuleren in het uitoefenen van een creatieve, kunstzinnige hobby en het ontwikkelen van hun talenten. We bieden daarvoor workshops aan en we verkopen boeken en spellen die iets met kunst en creatieve hobby's te maken hebben.

In mei 2019 heeft wethouder Kleine de galerie geopend. Onze bekendheid werd steeds groter, bezoekers kwamen uit de hele regio. Tot maart 2020. Door de coronamaatregelen missen we inkomsten, de vaste lasten gaan wel door. Er is geen steunmaatregel voor ons.

Kun je iets missen en wil je Stichting Beeldbrengers de coronatijd doorhelpen? Bedrijven die ons steunen, worden genoemd in onze nieuwsbrief. Bij een bedrag vanaf 100 euro wordt het logo van je bedrijf zichtbaar gemaakt op een winkelruit van de galerie. Denk je aan een andere tegenprestatie, laat het weten. Je kunt een mail sturen naar beeldbrengers@gmail.com. Ons rekeningnummer is NL30 RABO 0335 2845 74 t.n.v. Stichting Beeldbrengers. Namens Beeldbrengers hartelijk dank voor elke steun!

Angela Wolbers
Samenwerken biedt meer kansen 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum · Kloosterweg 30 · Emmer-Compascuum, Drenthe 7881 LG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp