Copy
Nieuwsbrief maart 2022
Laat deze e-mail zien in browser
Nieuwsbrief maart
nieuws van en voor de leden

Ontwikkelingen in het centrum

Waar is ruimte voor winkels?

We zien al bouwhekken in het centrum. De werkzaamheden voor de sporthal en de Brede School beginnen. Allemaal mooi! Maar we kregen zorgwekkende berichten over de ruimte die er voor winkels zou overblijven. Er zijn concrete initiatieven, maar als je nu als ondernemer een winkel of voorziening in het centrum wilt beginnen, is daar helemaal geen mogelijkheid voor. Op 8 maart hebben we als bestuur, aangevuld met enkele leden, onze zorgen gedeeld met wethouder René van der Weide en projectcoördinator Rik Zinnemers. Er zijn afspraken gemaakt over acties die de gemeente en wij zullen nemen.

Marktplein
Martine heeft vaak contact gezocht met de makelaar van de leegstaande ruimtes rond het marktplein. Sinds enkele maanden zegt hij dat de drie ruimtes niet meer beschikbaar zijn, omdat er al een partij is gevonden die ze gaat huren. Het gaat om een winkel of winkels. Van de gemeente hoorden we nu dat de initiatiefnemer zich heeft gemeld. Rik Zinnemers heeft binnenkort een gesprek. De gemeente stelt vraagtekens bij het laden, lossen en parkeren voor deze winkel. Afgesproken is dat Rik zal nagaan hoe serieus het plan is en in hoeverre er ruimte is voor andere of aanvullende initiatieven. Heeft het zin als wij als ondernemersvereniging met een concreet plan komen? Onteigening vindt de gemeente nog een te zwaar middel.

Panden kanaalzijde sporthal
Volgens het bestemmingsplan moet de begane grond van de panden aan de kanaalzijde van de sporthal zo gebouwd worden dat deze ook geschikt is als winkelruimte. De bouwer zou in overleg met de ondernemersvereniging gaan. Maar enkele weken geleden hoorden we dat al besloten is om de begane grond in te vullen met appartementen, net als de bovenverdiepingen. Daar waren we al bang voor. We vroegen het na bij Jansman, die het besluit bevestigde. Van de wethouder kregen we nu de suggestie om contact op te nemen met de projectontwikkelaar, Peter van Dijk. De invulling met winkels is een risico, daarom zal hij misschien wel willen verkopen. We hebben contact opgenomen met Peter van Dijk en de vraag gesteld. Hij heeft gezegd dat hij open staat voor de mogelijkheid van verkoop voor bedrijfsruimte. 

Bakker Blom
Ook over deze locatie hebben we informatie gekregen waaruit blijkt dat er mogelijkheden zijn.

Informatiebespreking
We willen op woensdagavond 6 april een bijeenkomst organiseren voor geïnteresseerden die een ruimte willen huren of kopen voor winkel, horeca of andere voorziening. Dan weten we inmiddels meer over de mogelijkheden in de leegstaande ruimtes langs het marktplein. We zullen ook de informatie delen die we op dat moment hebben over de beschikbaarheid van ruimtes langs het Hoofdkanaal.


Wil je bij de bespreking zijn? Meld je even aan via mail. Ken je iemand die geen lid is, die een winkel of iets anders zou willen beginnen in het centrum? Nodig die persoon dan s.v.p. uit om zich aan te melden. De locatie hangt af van het aantal personen, die laten we na aanmelding weten.

Van Goghjaar 2023

In het najaar van 2023 is het 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh aankwam in Drenthe. De gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, Provincie Drenthe, Drents Museum, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe willen samen met initiatiefnemers hiermee aan de gang. Zij hebben een projectplan ‘Van Gogh in Drenthe’ geschreven. De plannen zijn allemaal nog in ontwikkeling.

Ze willen graag samen met lokale verenigingen, instellingen en ondernemers het verhaal van Van Gogh gaan vertellen. In het voorjaar van 2022 komt een subsidieregeling beschikbaar voor lokale initiatieven. Heb je een idee? Of wil je het projectplan ontvangen? Je kunt contact opnemen met Elizabeth Stoit, projectleider Van Gogh Drenthe bij Marketing Drenthe: elizabeth.stoit@marketingdrenthe.nl.

Klik hier als je meer wilt weten over 'Van Gogh in Drenthe'.

Markten in Emmer-Compascuum


Op zaterdag 23 april wordt de markt aan het Westerdiep weer georganiseerd, van 9.00 tot 17.00 uur. Braderie, rommelmarkt en gezellige activiteiten erbij, zoals een wedstrijd Heel Emmercompas bakt. Wil je een kraam huren? kijk op sjsw.nl.

Op woensdag 27 april organiseert Artiestengala een Koningsmarkt op het marktplein. Voor een kraam kun je bij Artiestengala terecht. www.artiestengala.com.

Op zaterdag 9 juli zal er ook weer een markt zijn bij Muziek aan 't Waoter. Wil je een kraam huren? kijk op sjsw.nl.

Koken met Henriette!

 

Neem even de tijd en maak dit heerlijke en gezonde gerecht volgens het recept van Henriëtte Kwant

Ovenschotel broccoli, kip, champignons en krieltjes

Een recept voor:                                                 
4 personen
30+ minuten + 20 minuten oventijd
Hoofdgerecht
Ingrediënten
 • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
 • 400 g voorgekookte krieltjes, gehalveerd
 • 400 g champignons, in kwarten gesneden
 • 1 broccoli – in kleine roosjes gesneden, stronk geschild en in plakjes
 • 1 oranje paprika, in repen gesneden
 • Paprikapoeder
 • Boter of olie om in te bakken
 • Zout en peper uit de molen
Voor de saus
 • 30 g boter
 • 1/2 ui, gesnipperd
 • 30 g bloem
 • 1 kippenbouillontablet
 • 500 ml kookvocht van de broccoli
 • 130 g geraspte kaas
Bereiden
 1. Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook de broccoli beetgaar. Giet af, vang 500 ml kookvocht op en laat de broccoli uitlekken in een zeef.
 2. Bestrooi de kipfilet met wat paprikapoeder, zout en peper. Verhit een koekenpan met wat boter en bak de kipfilet rondom goudbruin. 
 3. Schep uit de pan op een bord en zet opzij (de kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn, hij gaat straks nog in de oven). Voeg indien nodig nog wat extra boter toe in de koekenpan en bak de krieltjes goudbruin. Breng de aardappels op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Voeg als de aardappels halverwege zijn, de champignons toe en bak even mee. 
 4. Voeg dan de paprika toe en bak nog een minuut verder. Voeg tot slot de broccoli en kip toe, roer even door en zet het vuur uit. 
 5. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de ovenschaal in. Smelt ondertussen de boter in een pan en fruit de ui hierin totdat hij zacht is. Zet het vuur laag zodat de boter en ui niet kleuren. Voeg de bloem toe en bak even mee om te laten garen. 
 6. Verkruimel het bouillontablet erover en voeg al roerend zoveel kookvocht toe, totdat je een gladde en dikke saus hebt (je hoeft dus niet perse al het kookvocht te gebruiken). Laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Roer de geraspte kaas erdoor en verwarm tot de kaas gesmolten is. 
 7. Vet de ovenschaal in en schep de aardappels, kip en groenten erin. Schenk de saus eroverheen. 
 8. Bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de bovenkant licht begint te kleuren en de saus iets is ingedikt. Laat voor serveren zeker 10 minuten afkoelen.
Eet smakelijk!

Hier kan jouw bericht staan

En verder:

 • Henriëtte Kwant en Fred Bloemendaal gaan zich samen inzetten voor ledengroei.
 • De ALV is gepland voor juni.
 • Van 6 april t/m 18 mei wordt er een inzamelingscampagne via Samen voor de buurt gehouden voor het opknappen van de muziekkoepel en het maken van een nieuwe muurschildering. Dit is een activiteit van Angela Wolbers (Stichting Beeldbrengers) en Barry Herder (Herder Verzekeringen, Zelfstandig Adviseur RegioBank.  Van der Ploeg Bouwgroep is al begonnen met het weghalen van losse stenen en tegels.
Samenwerken biedt meer kansen 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum · Kloosterweg 30 · Emmer-Compascuum, Drenthe 7881 LG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp