Copy
Nieuwsbrief oktober 2022
Laat deze e-mail zien in browser
Nieuwsbrief oktober
nieuws van en voor de leden

Uitje met de leden

Het was een geslaagde middag en avond!

Door Klaas Bijl

De netwerkactiviteit op zaterdag 10 september 2022 was heel geslaagd. We hebben een mooie tocht gemaakt vanaf de tennisbaan via de Schuttingslaan naar het kartcentrum. Af en toe moesten we even stoppen, want het valt niet mee om 38 solexen bij elkaar te houden, omdat ze niet allemaal even snel lopen.

Vanaf de kartbaan richting Weerdinge om vanuit het centrum Weerdinge richting Emmerschans te toeren. In Emmerschans hebben we een stop gemaakt om een ijsje te eten. 

10 minuten later de gemotoriseerde fietsen weer aangelopen om vervolgens via Rondweg, fietsbrug Sint Gerardusstraat, naar Barger-Oosterveld te rijden, weer richting Emmer-Compascuum.

Al met al een mooi rondje van bijna 30 km, waarbij de weergoden ons natuurlijk zeer goed gestemd waren.

Aangekomen bij de tennisbanen had slagerij Veenhoven de BBQ reeds geïnstalleerd en de tafels opgemaakt, zodat we direct konden aanschuiven.

40 personen hebben enorm genoten van het eten en de geweldige sfeer onder elkaar. Iemand zei zelfs: “Ik zie alleen maar lachende mensen“. Een dag die zeker voor herhaling vatbaar was, dan eventueel met een andere activiteit.

Ledenvergadering 2022

Op woensdag 29 juni hebben we onze jaarlijkse ledenvergadering gehouden in molen Grenszicht. Er was een mooie opkomst. Jullie hebben allemaal het concept van de notulen mogen ontvangen. De punten die naar voren zijn gekomen tijdens de vergadering nemen we mee in onze bestuursvergaderingen. Door middel van de nieuwsbrieven blijf je op de hoogte van de voortgang.
 

Van de bestuurstafel

Naar aanleiding van de gesprekken tijdens de ledenvergadering hebben we de keuze gemaakt om de SPEC een extra bijdrage te geven ter waarde van € 2000,-. De SPEC is hier ook van op de hoogte. Zij hebben dit jaar geen tijd meer om hier iets extra's voor te organiseren. We hebben erover gesproken om het bedrag dan te gebruiken om de markt bij Muziek aan het Woater aantrekkelijker te maken. De plannen hiervoor worden verder ontwikkeld, samen met de SPEC.
Op de cadeaubonnen die de SPEC gebruikt voor de acties aan het einde van het jaar, komt vanaf nu een uiterste inleverdatum te staan. Op die manier is het mogelijk om het bedrag van cadeaubonnen die niet zijn verzilverd terug te geven aan de SPEC.

Er is contact geweest met de gemeente over het slechte onderhoud van de bermen aan het Hoofdkanaal en het Oosterdiep. Helaas was het niet meer mogelijk om het onderhoud in de zomerperiode te doen. Het probleem betreffende het onderhoud is ook besproken tijdens het Dorpsteamoverleg. Vanuit hier wordt het ook opgepakt en doorgespeeld naar de provincie.

Het bestuur draait nu al een tijdje met drie personen. Er heeft een wisseling van taken plaatsgevonden om de werkzaamheden zo goed mogelijk te verdelen. In het kort:
* Angela is penningmeester, houdt de website bij en maakt de notulen van de vergadering.
* Jeroen is secretaris en onderhoudt de algemene mail.
* Martine is voorzitter en verzorgt de nieuwsbrief.
We zijn allemaal bereikbaar via de mail. Voor algemene zaken mail je naar Jeroen via info@ondernemersvereniging-ec.nl. Angela is te bereiken via penningmeester@ondernemersvereniging-ec.nl en Martine via voorzitter@ondernemersvereniging-ec.nl.

Koken met Henriëtte!

 

Neem even de tijd en maak dit heerlijke en gezonde gerecht volgens het recept van Henriëtte Kwant

Ovenschotel spitskool, champignons, spekreepjes en prei
 

Een recept voor: 
Soort gerecht: Hoofdgerecht
Aantal personen: 4                             
Bereidingstijd: 30+ minuten                           
Kilocalorieën per persoon: 528                                            
Ingrediënten                                                                                               
 • Plm. 750 gram spitskool (mag altijd meer zijn)
 • 1 prei
 • 250 gram champignons
 • 125 gram mager gerookte spekreepjes of baconreepjes
 • 1 eetlepel neutrale olie
 • peper, zout
 • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
 • cayennepeper naar smaak
 • 1 + 1 eetlepel mosterd
 • 200 ml crème fraîche halfvol
 • 750 gram kruimige aardappelen
 • 50 geraspte (jong)belegen kaas
 Bereidingswijze
 1. Schil en kook de aardappelen.
 2. Verwarm de oven voor op 200 graden.
 3. Verhit de olie in de wok. Bak hierin de spekreepjes knapperig. Voeg de plakjes champignons toe en bak deze mee tot al het vocht is verdwenen.
 4. Voeg de prei toe en bak deze plm. 2 minuten mee. Doe dan de spitskool erbij en roerbak alles nog plm. 5 - 10 minuten, afhankelijk van de dikte van de spitskool. (De spitskool moet nog knapperig blijven!)
  Maak de spitskool op smaak met peper, zout, nootmuskaat en wat cayennepeper.
 5. Roer 2 eetlepels crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de kool.
  Doe de kool in een vuurvaste ovenschool.
 6. Laat de gare aardappels goed droog stomen. Stamp de aardappels met een stamper grof en roer de rest van de crème fraîche en 1 eetlepel mosterd door de aardappelen.
  Strijk de aardappelen uit over de spitkool en bestrooi met wat geraspte kaas.
 7. Zet de schaal in de voorverwarmde oven tot de kaas een goudbruine kleur heeft gekregen.
   
 Als de ingrediënten nog warm zijn kun je de schaal ook even onder de grill zetten tot de kaas goudbruin is.

Eet smakelijk!

Hier kan jouw bericht staan

Stuur je bericht naar Martine
Warm Welkom
Het project 'Warm Welkom' loopt al enige jaren. Welzijnsorganisatie Sedna bezorgt ‘Warm welkom-tasjes’ bij nieuwe bewoners. Misschien dat je hier al een bijdrage aan levert, misschien heb je er nog nooit van gehoord. Kim de Vries coördineert dit project en we zijn met elkaar de tas met geschenken en informatiefolders aan het actualiseren. Wil je meer weten over 'Warm Welkom' of een bijdrage leveren voor de tas, dan kan je contact opnemen met Martine via de mail.

En verder:

 • We hebben de afgelopen periode een aantal nieuwe leden mogen verwelkomen: Molen Grenszicht, Garage Marco de Jonge, Theo Pool (van Exclusive Classic Travel, TCM-klok en DoReMi), Fresenius Hemocare en Henri Mensen (Zonnepark). Welkom bij de ondernemersvereniging!
 • Op 5 november is de jaarlijkse Open Bedrijvendag van de gemeente Emmen. Mocht je hier aan mee willen doen, dan kun je je opgeven via deze link.
 • Er staan ​​twee gezellige netwerkbijeenkomsten in de planning: eentje begin november met bedrijfspresentaties en in januari een Nieuwjaarsborrel.
 • De ledenwervingscommissie heeft een gesprek gevoerd met de ondernemersvereniging uit Ter Apel, Mercurius. Het leverde veel inspiratie op om mee aan de slag te gaan.
 • Jeroen is een digitale versie van Ons Compas gestart. Op dit moment komt die 1 x per maand uit en is het gratis om een advertentie van 9 x 5 cm te plaatsen. Leden van de ondernemersvereniging mogen hier een advertentie in plaatsen die het dubbele formaat heeft. Je kunt je bijdrage mailen naar: redactie@onscompas.nl.
 • Ook dit jaar kunnen ondernemers weer de feestverlichting in de vorm van een cadeautje huren bij de SPEC. Voor meer informatie mail naar stichtingspec@gmail.com.
 • De SPEC organiseert op vrijdag 9 december een kerstmarkt. De huur van een kraam kost € 25,-. Verdere informatie volgt.
 • Op 27 september is de Banenmarkt geweest die we samen met Menso hebben georganiseerd. Er deed uiteindelijk maar één werkgever uit Emmer-Compascuum mee, Klaas Bijl. Maar de banenmarkt was toch een succes. Er waren ook standjes van Menso, Dokter Schoonmaak, Stapop, een uitzendbureau voor de bouw, Manpower en Stichting Knip. Er kwamen gestaag belangstellende werkzoekenden binnen en er werd druk gepraat aan alle tafeltjes.
Samenwerken biedt meer kansen 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Ondernemersvereniging Emmer-Compascuum · Kloosterweg 30 · Emmer-Compascuum, Drenthe 7881 LG · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp