Copy
‘na het optreden hebben we feest'

nieuwsbrief 5 oktober 2016
Bekijk de online versie
September 2016

Kunst en contact

“Ik voel me daar als een vis in het water. Ook die combinatie jong en oud, dat is werkelijk geweldig.” Ferry Verschuyl, deelnemer aan Music Generations

Wanneer je ouderen vraagt naar de betekenis van de kunstactiviteit waaraan ze hebben deelgenomen, noemen ze vaak hun persoonlijke ontwikkeling, maar nog vaker hoe geweldig het was om samen aan iets te werken. Ze hebben nieuwe contacten opgedaan en voelen zich weer verbonden met "de wereld waar het gebeurt”. Ook voelen zij zich gesterkt, omdat ze hun talenten hebben kunnen gebruiken en niet zijn aangesproken op wat ze niet meer kunnen. Door kunstbeoefening gaat de wereld voor ouderen letterlijk weer open.  

Aflevering 1: Kunst en Contact Reikwijdte
Kunstparticipatie verrijkt het leven van ouderen. Hoe meer mensen dit weten, hoe beter. U helpt ons de reikwijdte te vergroten door de filmpjes te verspreiden binnen uw netwerk via uw website, nieuwsbrief, social media. 

deel op Facebook
deel op Twitter
deel op Linkedin
doorsturen


Achtergrondinformatie

Van kunstbeoefening word je blij, daar gaat het om!

Frieda de Pater, directeur van Stichting RCOAK en Koeno Sluyterman van Loo, secretaris-directeur van Fonds Sluyterman van Loo en initiatiefnemers van het programma Lang Leve Kunst, zetten zich in voor het welzijn en welbevinden van ouderen. Kunstbeoefening blijkt een uitstekend instrument om daaraan bij te dragen.

Krasse Kunst
De vierdelige serie Krasse Kunst laat zien wat kunstbeoefening door ouderen oplevert. En ook waar de zwakke plekken zitten. Elke film duurt circa 6 minuten. Gedurende de maand oktober ontvangt u wekelijks één aflevering.

  1. kunst en contact
  2. kunst op recept
  3. kunst en geld
  4. kunst geeft kracht

In de films ziet u ouderen in actie en aan het woord. Hedy d’Ancona (oud-minister VWS), Frits de Lange (hoogleraar ethiek), Joris Slaets (hoogleraar ouderengeneeskunde) en Erik Scherder (hoogleraar klinische neuropsychologie) houden een overtuigend pleidooi, ieder vanuit haar/zijn eigen expertise, om vol in te zetten op kunstprojecten voor ouderen. E themaprogramma@langlevekunst.nl
T 0251 260650 - Fonds Sluyterman van Loo
T 020 6232288 - Stichting RCOAK

 

aanmeldenafmelden