Copy
De nieuwste nieuwsbrief van Essisme
View this email in your browser
Beste vaders, moeders, opa`s, oma`s, pedagogisch medewerkers, gastouders en leerkrachten,

In deze laatste nieuwsbrief van 2016 vallen we meteen met de deur in huis:

Wij wensen jullie schitterende feestdagen toe
en een ZaaiGoed 2017!

Ook namens Tess, Mo, Max en Kate natuurlijk!!
Ook blikken we nog even terug op het afgelopen jaar en kijken we een beetje vooruit.
  • Wat is er allemaal in onze bak gekomen?

O! Zoveel! Te veel om op te noemen in een nieuwsbrief! Het is een jaar geweest van veel zaaien, ontwikkelen, doen én oogsten. Het begon in januari met de KindVak beurs, waar we open en zonder al te veel verwachtingen onze eerste stap op de markt zetten. Een jaar later hebben we een volle agenda door geboekte trainingen voor met name gastouders. Superleuk!
Nog enkele highlights:

1. Zaaien op beurzen

2016 heeft voor een groot deel in het teken gestaan van het zaaien van ZaaiGoed. Gewoon ons gezicht laten zien en vertellen dat we er zijn en wat we doen. We hebben op verschillende beurzen gestaan: KindVak, Gastouder- congres van KIKI en de Vakbeurs Kinderopvang in Antwerpen, om er een paar te noemen. We vonden het enorm leuk om te doen en zijn blij verrast met alle positieve reacties die we hebben ontvangen.

  

2. Ontwikkelen: ZaaiGoed trainers opleiding gestart.

Het afgelopen jaar zijn we ook druk geweest met een prachtige groep enthousiastelingen om ze de kneepjes van het ZaaiGoed trainersvak bij te brengen. Niet alleen leerden zij veel van ons, maar wij ook heel veel van hen! Het was dan ook de eerste keer dat we trainers op deze manier hebben opgeleid. We verwachten in 2017 de eerste nieuwe ZaaiGoed trainers aan het team te kunnen toevoegen, zodat we de groeiende vraag om trainingen kunnen beantwoorden.

3. Doen: 4 basistrainingen en 2 verdiepingstrainingen gegeven (en er lopen er nog twee).

Voor en na de zomer zijn er 2 basistrainingen gegeven. Verder hebben alle PM-ers van Kinderopvang De Drie Ballonnen met goed gevolg de Verdiepingstraining ZaaiGoed gevolgd. En hetzelfde geldt voor de meiden van Kinderopvang Het Tuinhuis. Chapeau voor iedereen! En bedankt voor de mooie waarderingen in de evaluatieformulieren.
Tussendoor zijn nog de nodige presentaties, inspiratiebijeenkomsten, introducties, een workshop en een inspiratietraining gegeven. Kortom, heel veel gezaaid!

En wat staat ons in 2017 te wachten........???

Als we dat toch eens wisten! Max leert de kinderen (én ons opvoeders) over verwachtingen. We hebben ze nou eenmaal. We kunnen plannen wat we willen, maar soms lopen de dingen toch anders...................en glij je uit.................en breek je een arm................en heb je hevige pijnen door complicaties met een zenuw. Zo overkwam onze eigenste Silvia Romijn :-( ..........
Sterkte Silvia!!!!

1. Introductie ZaaiGoed: 11 januari aanstaande

Meer weten over ZaaiGoed of ken je iemand die het interessant zou kunnen vinden? Op 11/1 aanstaande is er een Introductie bijeenkomst. In 1,5 uur maak je kennis met de visie en de methode. Leuk, laagdrempelig, inspirerend ook en we geven ook wat praktische tips mee. Ideale voorbereiding op de basistraining.

De Introductie vindt plaats op de Speelboerderij in Zoetermeer. Ze wordt aangeboden door Kinderopvang De Drie Ballonnen en is daarom ook gratis! Meld je even aan via deze link, dan weten we hoeveel stoelen we klaar moeten zetten: http://www.essisme.nl/webshop/introductie-zaaigoed-zoetermeer-1112017

2. Verschillende basistrainingen 

Kijk snel op onze website voor de trainingen die nu gepland staan: http://www.essisme.nl/webshop/geplande-trainingen

We verwachten er begin 2017 nog enkele aan te kunnen toevoegen. Dus houdt onze website in de gaten of volg ons op facebook, dan blijf je ook op de hoogte: https://www.facebook.com/essisme/

  • Tot slot

We sluiten graag af met dit filmpje. Neem de dreumes, uk of peuter maar op schoot en geniet samen: https://www.youtube.com/watch?v=tbbKjDjMDok

En onthoud:

 

Heel graag tot ziens in 2017!!!!!

Copyright © 2016 Essisme, All rights reserved.