Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Vi hälsar välkommen vår nya medarbetare Eva-Lotta Blomquist!

Hej alla ni som följer och stöttar Focus Business School!

I dessa nyhetsbrev brukar vi ju nästan alltid berätta vad som händer i vårt missionsarbete i världen men nu tänkte jag berätta lite om arbetet här på hemmaplan. 

Vi har fått in en ny medarbetare i Focus Business School, Eva-Lotta Blomquist. Lotta kommer att jobba 20% och framför allt fokusera på att få till nya skolor i Sverige och få in mer givande och sponsring. Vi känner att under den första 10 års perioden gick det bra att bara ha en anställd, men nu måste vi växla upp för framtiden! Målet är att vi ska kunna ha 2,5 anställd som jobbar i arbetet för att kunna hantera den expansion som vi står i och tror kommer att ske framöver. Detta är ett stort och viktigt böneämne som ni gärna får be för!

Till hösten har vi tre nya skolor på gång. En i Botkyrka pingst, en i Elimkyrkan i Örnsköldsvik och vi samtalar just nu om att ha en skola i Malmö på engelska. Skolan i Malmö ska rikta in sig på de kristna som har sitt ursprung i Afrika och Asien. Utöver det har vi ett par andra krokar ute som kan leda till ytterligare en eller ett par nya skolor till hösten. 

Vi har också delat upp kursen i två delar när vi har den i Sverige: en första del som bara berör privatekonomi, visionsutveckling, arbetsmoral och biblisk ekonomi. Sen kan man bygga på en andra del som är mer renodlat fokuserad på entreprenörskap. På så sätt kan Focus Business School bli en välsignelse för fler människor än bara de som är intresserade att starta eller jobba med sitt befintliga företag. Vi för nu också samtal med två svenska par som är intresserade att åka ut som missionärer för Focus Business School. Inget är klart ännu men det känns onekligen spännande att vi kan komma att få fler som åker ut i arbetet i olika delar av världen!
I slutet av april hade jag förmånen att få tala på ICCC (International Christian Chamber of Commerce) nationella konferens i Gnosjö. Det hade kommit cirka 200 företagare till Småland och jag fick dela på vilket sätt företagande kan göra skillnad. Det var riktigt fint att få se så många överlåtna och fina företagare samtala i Jesu namn! 

Under våren kommer vi att ha en del samlingar med pastorer och företagare för att presentera FBS. Be gärna för dessa samlingar!


All Guds välsignelse, 

Marco Strömberg


 
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Böneämnen:
  • Att vi ska få se många nya skolor växa fram i Sverige
  • Att Herren ska välsigna Lotta i hennes arbete
  • Att Herren ska välsigna vår ekonomi med en kraftig expansion så att vi kan anställa nya medarbetare. 
  • Att vi ska få fler som reser ut som företagsmissionärer för FBS
  • Att vi ska få ett stort lärarteam som kan hjälpa oss både i Sverige och med lärarträningar utomlands. 
Copyright © 2022 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp