Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Hej alla missionsvänner!

Hoppas du haft en fin sommar och att du är taggad för hösten. Själv har jag haft en mycket bra sommar då Anna och jag åkte med våra pojkar till södra Polen och avnjöt Krakow med omnejd. 
Vi har två års märklig paus bakom oss då hela världen mer eller mindre stannat, kändes som Jorden sluttade snurra under dessa två år. Men nu är det som att vi försöker återgå till mer av det normal, fast då kommer nya smällar som skakar om världen. Vi lever verkligen i omskakningarnas tid. 

För oss i FBS så är det en sakta nystart som är på gång på plats efter plats och nya skolor, medarbetare, kontakter, öppningar spirar fram hela tiden. I månadens nyhetsbrev skulle jag vilja lyfta fram tre nya medarbetare och en rapport från vår koordinator för Rwanda som nyligen var på besök i landet. Lotta Blomqvist kommer att jobba för FBS på 20 % och Björn och Birgitta kommer att flytta till Sri Lanka som missionärer nu i september. Jag låter dem presentera sig själva med egna ord:
Vi heter Birgitta och Björn Davidsson och bor i Västervik. Birgitta arbetar inom vårdsektorn Björn har tidigare arbetat inom byggnads och fastighetsbranschen. Under många år har vi haft en gemensam kallelse att få resa ut till något land i Asien.
Efter att vi under många år bett över detta och tog ett steg i tro, öppnade Herren en dörr som vi gick in igenom. Detta ledde till att vi arbetade administrativt med undervisning och med byggprojekt på en bibelskola i Sri Lanka under 3 år. Detta blev en mycket viktig läroperiod i en annan kultur som öppnade för en djupare kärlek och förståelse. 
Under denna tid lärde vi känna missionärsparet Annika och B Å Svensson som bor och arbetar i Sri Lanka. Vi har insett att denna dörr som Herren öppnade inte är stängd. Därför kommer vi under oktober resa till Sri Lanka för att hjälpa Annika och B Å Svensson i arbetet för Focus Business School.


 
Jag heter Lotta Blomqvist och jobbar nu som sponsor- och givaransvarig i Focus Business School, samt som ansvarig för de nya Business Schools som vi startar i Sverige. Förutom arbetet i FBS jobbar jag som egenföretagare där jag utbildar blivande specialistläkare under Socialstyrelsen. Jag har en medicinsk utbildning och har jobbat såväl i hälso- och sjukvården som i näringslivet med att hålla kurser och utbildningar baserade på evidens och vetenskap och brinner för att förmedla det som hjälper människor att förändra sitt liv till det bättre, om det så är hälsomässigt, ekonomiskt eller socialt; såväl materiellt som själsligt som andligt! 

Privat har jag fyra barn och lever med dem, en häst och en hund i Vallentuna norr om Stockholm. Jag älskar visionen i FBS, att ge människor ett nät istället för en fisk -att med kunskap bemedla människor att ta kontroll över samt växa sin ekonomi oavsett var de befinner sig. Såväl den fattigaste som den med en ordnad medelklassekonomi kan ta till sig av vad Guds ord säger om pengar -hur vi kan förvalta dem, öka dem och också ge av dem, för att välsigna så många som möjligt. I organisationen ser jag fram emot att se fler skolor starta och genom dem många människor bli välsignade i sin ekonomi och sitt liv i stort.


 
Rwanda - Afrikas Hjärta
 
I augusti åkte jag o min fru till Rwanda, dels för att besöka FBS entreprenörsskolor och vårt team/nätverk där. Dels för att besöka vår son Gabriels familj, han flyttade ner för 5 år sedan och har gift sig med Happiness. För fyra veckor sedan fick de en underbar lite dotter - Abigail.

Under de tio år vi varit där så har vi utbildat lärare/ToTs och haft avtal med att antal olika kyrkor/samfund som vi på olika sätt samarbetat med. Idag samarbetar vi med några av de stora kyrkorna i Kigali, Restoration Church, Zion Temple, EPR, Presbyterian Church. CLA (på engelska). Dessutom samarbetar vi med en amerikansk NGO - Empowering Villages som är startat av ett vattenkraftsföretag för att hjälpa bygga många nya småföretag i byarna där de bygger på landsbygden. Här har cirka 150 personer blivit utbildade under Covid. Övriga har varit stängda senaste två åren pga. mycket hårda covid-restriktioner. Nu är vi på gång att starta upp de flesta igen. Dessutom förhandlar vi med ADEPR (pingst) som har 3M medlemmar och 3.100 kyrkor att de skall öppna sina första FBS skolor i Kigali.

Vi har även samtal med University of Rwanda för att se på olika slags samarbeten. Jag brukar undervisa där och ser på olika slags universitets-nära samarbeten. En spännande nyhet i Kigali är att ett antal betydelsefulla svenska entreprenörer/grundare bland annat bakom Klarna, Skype o Spotify investerat en miljard i en inkubator som finns i Stockholm o Kigali för att utveckla nya Impact-företag som både gör nytta för samhället och dessutom ger bra avkastning. de har byggt en fantastisk anläggning/inkubator som skall ha över 1000 entreprenörer under detta år. Det är Afrikas största inkubator o vi hoppas finna samarbeten med dem med de av våra lokala företagare som växer fort där nere.

Det som är hjärtevärmande är att möta alla våra vänner som hjälpt oss att bygga en stabil verksamhet i Rwanda. Från våra ToT:er, partners och starka nätverk till alla de 500 verksamheter som FBS studenter startat där. Det är en Guds nåd att vi inte har försvagats genom pandemi, krig och annat. Nu är målet att försöka samla ihop resultatet mer tydligt för att hjälpa oss att få ännu mer ekonomisk hjälp och fler volontärer att hjälpa oss.

Moses - en av våra fd studenter som bjöd på middag senast i sin egna restaurang har nu startat sin andra restaurang. En annan av våra äldre studenter, Rebecca. har nu både startat byggtillbehör företag, bed and breakfast ställe o dessutom byggt ett eget stort hus mitt i stan. Annars är ju de flesta mindre verksamheter men som försörjer en eller flera familjer. Vi gör verkligen skillnad. Dessutom är flera av våra första ledare/ToTs nu ledare i kyrkor och i samhället och hjälper oss att växa i samhället.

För dig som är intresserad att ge ett år eller längre tid som volontär i Rwanda för att hjälpa, stötta och expandera våra skolor och företag så söker vi nu er som vill åka på sitt livs äventyr. Vill du vara med och transformera Östra Afrika med hjälp av Värderingsbaserat Entreprenörskap så att vi både sprider den kristna tron och våra värderingar och hjälper många människor ur fattigdom, så kontakta mig eller Marco Strömberg. Rwanda är ett säkert, stabilt och underbart land att leva i och i Kigali är det dessutom mycket behagligt klimat det mesta av året. Hör även av dig om du vill stötta ekonomiskt eller med exempelvis datorer och projektorer etc inför vår kraftiga expansion. Framför allt be för att Rwanda skall bli ett ännu större föredöme för evangeliets spridning i Östafrika genom FBS stöd till tillväxt genom företagande.
 
Ola Ekman 


------------------------------------------------------------------------------------------------------

Med önskan om all välsignelse!
Marco Strömberg 

 
 


 
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Böneämnen:
  • Be för våra nya medarbetare att de ska få en välsignad ingång i arbete med FBS.
  • Be för ekonomin så att vi kan anställa fler i den expansionsfas som vi går in i. 
  • Be för expansionen av FBS som just nu sker i Indien
  • Be för att arbetet i Rwanda får fortsätta att påverka nationen och att vi får till ett bra arbete med ADEPR/pingströrelsen i Rwanda. 
  • Att Herren förser oss med alla de andliga, ekonomiska och personella resurser som behövs. 
  • Att Herren ska öppna dörrar till fängelser i Sydamerika, Afrika och Sri Lanka. 
Copyright © 2022 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp