Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Nu har vi äntligen fått tillträde till det nya centret på Sri Lanka som donerades till oss nyligen!

Hej kära vänner!

Världen håller på att sakta återhämta sig från chocken som pandemin medfört. Känns som vi fortfarande är omskakade och försöker treva oss tillbaka till något normalt. Om vi kommer att kunna göra det återstår att se då både kriget i Ukraina och ekonomiska orosmoln seglat upp som nya oroshärdar. Helt klart så har vi vaknat upp till en mycket tuffare verklighet när vi gick in i 2020-talet. Jag får rapporter från mina vänner på olika platser över världen att folk har det väldigt tufft efter två år av kris. Därför tror jag att Focus Business School kommer att vara ett viktigare redskap än någonsin i att hjälpa människor ur svårigheter. Guds principer gäller i goda så väl som dåliga tider!

Tack alla ni som möjliggör arbetet med era gåvor och era böner! 
Asien
På Sri Lanka så går arbetet framåt och vi har fått upp en bra fart. Vi har ständigt 3-5 kurser som går parallellt. Nya lärare tillkommer och det kommer eventuellt ett nytt missionärspar från Sverige som flyttar till landet för att hjälpa till i arbetet. Återkommer kring det i ett senare brev. Nu har även den bit mark som vi blivit lovade överförts till oss. Den består av två hektar och ett par större byggnader. Vi håller på att titta på hur vi kan upprusta byggnaderna och söker Herren över vad vi tror att Han vill att vi ska använda platsen till. 
Den första helgen i april kommer vi att ha den första konferensen i Indien. Vi hoppas och ber att det ska öppna nya dörrar för oss i landet. Konferensen är digital och görs i samarbete med ICCC. Nästa stora satsning i Asien för oss kommer att vara just Indien och vi tror att med tiden kommer B-Å och Annika Svensson flytta sin huvudverksamhet dit från Sri Lanka. 
Vi jobbar på med våra översättningar till Thai och Khmer och det har varit mycket strul kring dessa men det går framåt. Vi längtar efter att snart kunna åka dit och sätta igång träningar och knyta kontakter. 

 
Våra lokala representanter José och Gustavo i Colombia

Colombia
I fredags hade jag ett samtal med några av våra medarbetare, Gustavo och Jose, i Colombia och det var väldigt uppmuntrande att höra. Nya skolor var på gång och det var så fina vittnesbörd om hur folk gjort mirakulösa resor med sina liv. En kvinna som hade levt ytterst fattigt hade gått skolan och fick en vision för att starta ett företag. På ett par år har tjänat ihop 3,5 miljoner kronor! För oss är rikedom inget självändamål utan vi vill att folk ska bli goda förvaltare med gudfruktiga hjärtan, men det är ett tecken på vilket mirakulös kraft det finns i att hitta Guds principer för sitt liv!  
 
Moçambique
Vår kontakt i Moçambique står i dialog med journalistutbildningen i landet om att FBS ska omfattas som en del i kurserna. Orsaken till det är att betydligt fler utbildas än vad det finns fasta jobb. Därför måste många journalister starta eget som frilansare. Vi har redan haft en FBS kurs för journalister i Tanzania av samma orsak. 
FBS har varit ett tillval i gymnasierna i landet, och blivit det mest populära ämnet på de platser den används. Men vi är lite bekymrade av att den nya läroplanen 2023 inte kommer innehålla ämnet entreprenörskap. Be gärna över det beslut som utbildningsdepartementet ska ta i frågan så att vi får fortsätta ge den unga generation hopp att det finns en framtid i landet. 

Zimbabwe
Just nu förs samtal om att FBS ska vara en integrerad del av pastorsutbildningen inom Assemblies of God. Pastorerna lider svårt under de ekonomiska förhållandena i landet och har tappat ca 90 % av sin köpkraft under det marxistiska styret och pandemin. Om beslutet tas så kan det även leda till att fler länder i södra Afrika följer efter med att integrera FBS i sin pastorsutbildning. 

All Guds välsignelse, 

Marco Strömberg


 
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Böneämnen:
  • Att Gud reser upp ett starkt team för FBS - både i Sverige och varje land vi jobbar i. 
  • Att vi ska nå en yngre generation med kurserna och få in dem som ledare i arbetet.
  • Att vi ska få en ny våg av nåd från Gud att resa upp människor ur fattigdom över hela världen.
  • Att vi ska ha god ekonomi
Copyright © 2022 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp