Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Med vänner i Albanien

Hej alla missionsvänner!

Äntligen har vi börjat kunna resa igen. Hur länge det är möjligt ser just nu väldigt osäkert ut då det ser ut att bli en ny våg av Covid i framför allt Europa. Men bara att få ha rest till ett par platser under september och oktober har varit helt underbart. Det är verkligen som att ta vid där man slutade sist. 

 
Albanien
I slutet av september åkte jag för Tv Vision Sverige för att dokumentera en hjälpsändning till Albanien som jag varit delaktig i att samla in pengar för. Det var en fin resa och vi fick se så mycket fattigdom mitt i Europa som man inte trodde var möjlig. Arbetslösheten var skyhög och gammal som ung ville bara lämna landet. Jag tänkte att här behöver vi verkligen få igång FBS. I slutet av resan fick jag möjlighet att presentera FBS för pastorerna i en av de största församlingarna i landet och de funderar allvarligt på att starta upp en FBS i sin församling till 2022. 


Rumänien
I slutet av oktober så blev jag inbjuden att åka till västra Rumänien att tala på ett företagsseminarium. Jag blev överraskad över att det kom så mycket folk, ca 150-200 personer. Publiken var företagare, mellanchefer och akademiker. Jag fick tala i ca 2 timmar och mottagandet var mycket gott. De är nu intresserade av att starta upp en FBS i västra delen av landet. Vi har tidigare bara drivit FBS i östra delen av landet. Som ni läste i vårt förra brev så har vi fått in så många fina vittnesbörd från eleverna som nu driver företag. En man som var psykolog berättade att han efter en djup depression fick tron tillbaka på sig själv efter att gått FBS och nu startat en egen firma som går jättebra. Han har så mycket uppdrag så att han inte vet hur han ska hinna med allt. Han har även blivit inbjuden till att ta uppdrag i både England och Tyskland. Gud ger honom en riktig upprättelse. 
Företagsseminarium samt FBS team i Rumänien

Mellanöstern
Den 23 november börjar vi en digital kurs för mellanöstern och Nordafrika. Det har anmält sig över 120 personer men vi kommer att begränsa det till 50 elever. Men vi är så glada att vi fått en så god respons på kursen. Huvuddelen av eleverna kommer från Egypten, men vi har ett flertal eller från Marocko, Algeriet, Tunisien, Saudiarabien och Oman. Be gärna för detta strategiska tillfälle. Vi är mycket spända inför denna kurs.

 
Slutligen vill jag slå ett slag för ett spännande evenemang för er som bor i Stockholm (eller vill åka dit :-):

Ett företag som driver en stor julshow i en specialbyggd festivalhall bredvid Sjöhistoriska Museet på Djurgården (där en plats normalt kostar 1695kr/person) har upplåtit en av kvällarna, den 11 december, till att istället handla om att stötta S:ta Clara kyrkas arbete bland Stockholms hemlösa. 

Mission SOS, tillsammans med S:ta Clara, anordnar "Ett Hjärta för Stockholm" med ett vilt-inspirerat julbord signerat TV-kocken Daniel Tottie, musik och underhållning samt en välgörenhetsauktion. Biljetterna är kraftigt rabatterade och kostar endast 400kr. Det finns även möjlighet för företagare att sponsra evenemanget. All information och bokning finns på 

soschurch.se/event

 
Böneämnen: 
  • Be att vi får någon mer anställd på FBS i Sverige som kan avlasta mig
  • Be speciellt för FBS i Mellanöstern
  • Be för smörjelse och nåd över arbetet
  • Be att Herrens nåd ska vara över all vår ekonomi. 
 
All Guds välsignelse!
Marco Strömberg
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Copyright © 2021 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp