Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Hej alla missionsvänner!

Nu är vårt nya missionärspar, Björn och Birgitta Davidsson, på plats på Sri Lanka. Vi ber att allt ska ordna sig för dem och att de ska komma smidigt in i arbetet. Nu väntar vi på att nästa missionärspar, Johan och Emma Åström, från Västkusten ska kunna ”komma loss” så att de kan flytta i början av 2023. Be gärna för dem att de får sina företag sålda så de kan ta klivet ut. 

Kurser i Stockholm 
Den 2 november kommer vi att börja en ny FBS kurs i Citykyrkan, Stockholm. Vi kommer att ha kursen på onsdagskvällar från 18.00-21.00 från den 2 november till den 14 december.
Vi kommer också att starta en kurs i Botkyrka pingst den 21 januari. Kursen är komprimerad vilket betyder att vi i stället för 7 veckor kör fyra lördagar från 09.00-16.00 inkl fika och lunch. 
Om du eller någon du känner är intresserad (varför inte vidarebefordra detta mail till dem? ) av att gå kursen så anmäler ni er på:

https://focusbusinessschool.org/sv/information
 
Ledarskapskonferens i Rumänien
Den 3–5 november kommer FBS att medverka på en kristen ledarskapskonferens i Rumänien. Det kommer att komma pastorer och affärsmän från hela Europa och vi kommer att kunna presentera FBS för dem. Be gärna för detta tillfälle! 
 
Medverkan på Visions Sverige 
Den 7 november kommer vi att ha en hel kväll på Vision Sverige och berätta om arbetet. Be att många blir inspirerade att be och ge till vårt arbete! Du kan själv följa oss live på deras hemsida eller på Facebook. Programmet kommer också ut på Youtube dagen efter. 
 
ICCC konferens
Den 11–13 november kommer FBS att medverka på ICCC internationella konferens i Stockholm. Deltagare kommer att komma från hela världen till konferensen. 
Uppdrag: Guds rike
Den 18–19 november kommer FBS att medverka i konferensen Uppdrag: Guds rike. Vi kommer att ha ett seminariespår som kommer att gå under temat ”Ungt entreprenörskap”. Du kan anmäla dig på deras hemsida. 
Arbetet i Benin och San Tomé 
Kent Deivard är en broder med stort kontaktnät över hela världen. Kent har tidigare varit missionär i både Afrika och Sydamerika. Kent har på ett fantastiskt sätt spridit FBS i olika delar av världen. Här kommer hans senaste rapport från ett besök i San Tomé och Benin. 

Fångarna i centralfängelset i Sao Tomé blir nu undervisade i FBS. En WhatsApp grupp har bildats av de som gick den första kursen under ledning av vår FBS koordinator, pastor Jose Agusto.  Det är viktigt med FBS kunskap för dem av många anledningar.  En anledning på Sao Tomé är att företagare inte vill ge jobb åt ex-fångar. I ett så litet land vet de flesta vem som är eller har varit i fängelse. Därför måste de efter frigivandet skapa sin egen utkomst – nu på lagligt vis. Tiden i fängelset måste utnyttjas på bästa sätt.  Vår samarbetskyrka har en fängelsepastor som är i fängelset nästan dagligen. Han startar och börjar FBS samlingarna med bön samt deltar i undervisningen. Han är dessutom elev tillsammans med fångarna i FBS för att senare bli, efter extra utbildning, bli certifierad som FBS lärare.
Tillsammans med Ove Lindeskär och Allan Ekstedt planerar jag för att ge FBS till de avgående eleverna i ”La Maison Ruth” i Benin. Dessa elever, de flesta tonårsflickor har flytt från tvångsäktenskap, social utstötthet, prostitution och annat. De hade ingen plats att ta vägen innan de hittade denna fristad. De har ingen stöttning eller kontakt från sina föräldrar eller hemmet där de växte upp. Alltså är de extra sårbara och därför är FBS viktigt för dem. Deras utbildningsnivå är låg, med de kan läsa och kommunicera hjälpligt på franska. En annan undervisningsmetodik kommer att tillämpas som tar mer tid än normalt.

---------------------------------------------------------

Med önskan om all Guds välsignelse,

Marco Strömberg
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Böneämnen:
  • De olika konferenserna i november
  • Att vi ska få många elever till skolorna i Stockholm
  • Att Herren ska hjälpa våra missionärer som är och ska till Sri Lanka
  • Att vi ska få nya medarbetare som Herren sänder till vår hjälp i både Sverige och världen. 
  • Att Herren ska ge oss nåd, förebedjare och alla de ekonomiska medel vi behöver.
Copyright © 2022 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp