Copy
 
Läs detta i din webbläsare istället
Unga romer går FBS i Rumänien

Hej kära vänner!

Det var ett tag sen ni senast fick ett nyhetsbrev. Det betyder inte att det varit stiltje när det gäller FBS. Tvärtom! Även om flera länder fortfarande erfar ett högt tryck när det kommer till smittade och sjukhusbeläggningar med Covid så börjar det komma lättnader i att kunna återgå till det normala. Sen om det förblir så är ju idag omöjligt att förutse. Men om vi nu är på väg ut ur det värsta så tror jag att vi kommer att ha mer att göra än någonsin. 
Jag tänkte återge lite av den information jag fått från några länder vi jobbar i under de senaste dagarna. 
 
Sri Lanka
En skola med ca 25 elever avslutas om 2 veckor och en ny klass börjar i slutet av oktober. Vi har delat in skolan i 2 block som är för alla troende oavsett företagare eller inte, och en business del som är för de som har företag eller planerar starta. Vårt team sköter lektionerna som är på singhala. Flera av eleverna i förra klassen undervisar någon lektion vardera i klassen.
Vi har fått flera vittnesbörd om vad som hänt när de börjat applicera FBS undervisning i sina företag. Bengt-Åke och Annika har också gått in och jobbat mer praktiskt i en elevs företag som haft många utmaningar. De har gått in som VD under en begränsad tid för att göra en turnaround och få upp standarden med kommunikation, rutiner och praktiskt implementera FBS i elevens företag. Att göra en sådan förändring klarar oftast inte företagaren själv som är en del av kulturen som måste ändras för att Guds välsignelse ska flöda. Vi ber om mer arbetare då det är ett flertal skolor som är på gång. Vårt mål är att komma igång i Indien under våren 2022.

Egypten
I Egypten har vi 100 anmälda till nästa kurs. Kursen kommer att gå digitalt och har även intressenter från Algeriet, Libyen och Saudi Arabien. Vi ser mycket fram emot denna kurs och de effekter den kommer att få. 

Rwanda
Vår medarbetare Ola Ekman besökte nyligen Rwanda med sin familj då hans son, Gabriel, gifte sig med Happiness, en rwandesisk flicka. Gabriel har bott i Rwanda ett par år nu och varit en stor hjälp för att sprida FBS och där träffade han en smart och fin flicka som han nu gift sig med. Ola träffade vårt lokala team och de hade så härliga vittnesbörd att dela. De berättade att när de är ute på stan i Kigali så träffar de hela tiden tacksamma fd studenter från FBS som visar sin uppskattning för dem som lärare och säger vad skolan har betytt för dem. 
En organisation som vi nyligen inledde ett samarbete med har nu haft 100 studenter på FBS ute på landsbygden. Att kunna nå ut med FBS utanför huvudstaden Kigali har varit ett av våra mål. 
Arbetsgruppen i Rwanda

Colombia
I veckan pratade jag med vår koordinator i Medellin och hon har redan genomfört 3 kurser och kommer att börja två nya kurser som kommer att gå parallellt. Den ena kursen har redan 52 anmälda. Hon berättade att många av de som gått FBS har fått uppleva Guds mirakler under sin skolgång. En av eleverna hade en leverantörsskuld på närmare 100 000 kr och var nu helt fri från den. 
En av våra studenter, Johana, kommer från en ort utanför Medellin, Itagui, Hon presenterade FBS för det ekumeniska rådet av pastorer och präster och borgmästaren var så imponerad av upplägget att han tog beslutet av kommunen ska betala för alla pastorer och kyrkoledare som vill gå kursen i staden. 
 
Rumänien
I Rumänien fortsätter de att jobba på med FBS. Inte minst har skolan introducerats till många romska grupper, byar och klaner. Många av de romer som gått vår kurs har verkligen fått uppleva fantastiska lyft i sin ekonomi och sprider entusiastiskt information om skolan till sin omgivning. Vår koordinator i Rumänien, Arua, berättade häromdagen att hon inte kände till en enda konkurs bland de fd FBS studenterna. Tvärtom har Herren välsignat ett flertal av dem och hon berättade några exempel på studenter som hade både fördubblat och tredubblat sin omsättning under Covid-epidemin, trots att så många andra företag gått i konkurs i landet under samma period. 
Vi hade planerat att åka till västra Rumänien för att presentera FBS på en konferens i slutet av oktober men avvaktar just nu då området klassas som rött när det kommer till smittorisken och de stängt ned delar av samhället. Men så fort det går ska vi introducera FBS till den västra delen av landet som ännu inte haft någon skola. 
Johana, en av studenterna i Colombia

Brasilien
Brasilien är ett av de länder i världen som drabbats värst av Covid men våra kontakter har ändå fortsatt att jobba med skolan så gått det går. Jag samtalade med en av våra medarbetare som berättade om en pastor som jobbar hårt med FBS i sin kyrka och har fått se mycket uppmuntrande resultat. Många har fått se påtaglig utveckling av deras ekonomi. Pastorn från en grannförsamling som hade dubbelt så många medlemmar men bara hälften av deras ekonomi hade frågat honom hur det kunde vara så stor skillnad när de hade samma typ av människor i sina kyrkor. Vår kontakt hade då berättat att de tillämpade principerna från FBS. Den andre pastorn blev då väldigt ivrig att kursen även skulle få genomsyra hans kyrka. Vi är inte ute efter att göra kristna till materialister, men vi vet hur många som lider av en svår ekonomi ute i världen och ber bönen fader vår om dagligt bröd men som inte ser någon permanent skillnad i sin livssituation. Därför vill vi också undervisa om den delen av bibeln som talar om förvaltarskapets principer - det är då människorna får uppleva ett lyft i sina liv. 


 
Böneämnen: 
  • Fortsatt nåd från Gud över arbetet
  • Att dörrarna ska öppnas för oss i lika delar av världen
  • Att Guds hand ska vara över våra elever och deras företag
  • Att en ande av gudsfruktan ska få prägla alla våra elever så att de driver företagen med en ande av rättfärdighet och kallelsemedvetenhet. Jesus ska vara i centrum av deras personliga liv. 
  • Att vi ska få alla de medarbetare och ekonomiska resurser vi behöver för att utföra arbetet. 
  • Smörjelsen över det vi gör och Guds ledning. 
 
All Guds välsignelse!
Marco Strömberg
Swish 123 105 81 89
Bankgiro 5315-5438
Copyright © 2021 Focus Business School, All rights reserved.


Vill du inte längre ha nyhetsbrev från oss?
Du kan uppdatera din adress eller avbeställa nyhetsbrevet.
 


This email was sent to <<Mailadress>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Focus Business School · Stockholm · Stockholm 164 74 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp