Copy

Alles helpt.

Je hebt het idee dat je álles doet maar niets écht het gewenste resultaat geeft. Ken je dat? Ik kan je direct geruststellen. Ik wel! :) Ik had het afgelopen week en ik heb besloten de goede raad van mijn collega - bedankt Ton! - op te volgen en dit deze week met je te delen.

#52blijemaandagen

Niet goed te lezen? Bekijk deze mail in je browser.

Bron afbeelding

So, here is the deal.


Soms heb je zo'n gevoel, dat alles wat je doet in het niets valt. Dat het lijkt alsof alles wat je doet gewoon niet lijkt bij te dragen aan wat je wil bereiken.

Afgelopen week had ik zo'n moment. Of beter gezegd, de twee afgelopen zaterdagen. Vorige week had ik je verteld dat ik mezelf naar de sportschool had gesleept om - in het kader van de weddingpreps - te zorgen voor een wat gezelliger spiegelbeeld. Na de operatie was het tijd om weer wat conditie op te bouwen en letterlijk weer wat beter in mijn vel te komen.

De afgelopen weken voelde ik me gemotiveerd, was het gelukt om een paar keer per week - al dan niet met een beetje frustratie - naar de sportschool te slepen en gezond te eten. En natuurlijk gaat erom hoe je je voelt en of je blij bent met wat je ziet. Maar toen ik de afgelopen zaterdagen op de weegschaal stond was er in totaal 0,3 kg af. 

Toen begon ik aan mezelf te twijfelen.

Maar ik heb toch mijn best gedaan? Ik heb ook nog extra vaak geprobeerd naar mijn werk te fietsen in plaats met OV te gaan, ik heb mezelf naar de sportschool gesleept, hoe kan dit dan? Doe ik het echt allemaal voor niets?

Toen was daar mijn collega. Ik weet niet meer precies waar we het over hadden - wel iets met gezond eten en sporten - toen hij zei: "alles helpt". Nu moet je weten, hij weet heel veel van sporten, gezond eten en trainen dus in dat kader weegt zijn uitspraak misschien al iets meer, maar voor mij was dat op dat moment een schot in de roos. Mijn nieuwe mantra voor de komende week.


#9 Geef jezelf een mantra cadeau


Ik heb er even over nagedacht - want ja, als je het in de bije maandag mail als onderwerp neemt moet het toch op zijn minst werken ;) - maar 'alles helpt' als mantra zeggen voelt goed. Het geeft rust in de chaos die mijn hoofd heet. Er valt vast altijd nog wel wat te regelen voor onze bruiloft, er valt altijd meer te sporten, er is altijd meer tijd nodig om samen te zijn, om af te spreken of tijd met vriendinnen door te brengen. Het is wezenlijk nooit genoeg. Leg je daar maar bij neer. Want weet je, alles wat je doet helpt. Alles draagt bij aan datgene wat je voor ogen hebt. Alle kleine stapjes. 

Dus als je deze week even een gevoel van paniek hebt, geef jezelf iets om jezelf te kalmeren. Een cadeau, een mantra. Om even te herhalen in je gedachten en te weten dat het oké is. 
 

Quote voor deze week


"Start where you are
Use what you have.
Do what you can
."
- Arthur Ashe
 

Welke mantra geef jij jezelf cadeau deze week? Vertel het me!

xx
Melle

PS: Ik heb ZO onwijs genoten van jullie mailtjes op de vorige blije maandag mail. Jullie maken echt mijn maandag! Dankjewel daarvoor, keep them coming!
Copyright © 2018 Thank god it is Monday, Alle rechten voorbehouden.

Laat me weten wat je van deze mail vond 
melle@thankgoditismonday.nl
www.thankgoditismonday.nlUpdate je voorkeuren of schrijf je uit van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp