Copy

Dit verzin je niet.

De goede raad opvolgen van mijn collega - je weet wel, waar ik je vorige week over vertelde - heeft me echt goed gedaan. Bij alles wat ik deed voelde het alsof het bijdraagt aan mijn doel: ik in een trouwjurk (AAAH!). Maar, er was meer leuks deze week. Ik heb namelijk een nieuwe hobby. Kalligrafie! Wat dankzij De Verloofde een interessante wending heeft genomen ;) 

#52blijemaandagen

Niet goed te lezen? Bekijk deze mail in je browser.

Bron afbeelding

Weet je nog, die mantra van vorige week?


Ik ben sterk, ik ben krachtig, ik ben liefdevol, ik ben in balans, ik ben gezond, ik ben gelukkig, ik ben goed zoals ik ben.

Marjan liet zich voor haar mantra inspireren door een boek. "In het boek gebruikte de auteur in het laatste zinnetje perfect ipv goed. Daar heb ik dus een verandering in aangebracht want dat woordje perfect voelde voor mij niet goed. Ik ben niet perfect, niets is perfect ;-)" 

Die wilde ik nog even met je delen. Vet mooi! <3


Oké. Dan nu, mijn kalligrafie avontuur.


Het was oktober vorig jaar toen het stiekem al een beetje begon. We waren bij Engaged - een trouwbeurs voor mensen die niet van trouwbeurzen houden ;) - en kwamen daar Joyce tegen. Met haar bedrijf Kijk Kalligrafie maakt ze regelmatig supermooie kaarten en schrijft ze enveloppen met de hand. Echt onwijs tof! Op de beurs schreef ze onze namen op een envelop en de trouwdatum. Toen was ik verkocht.

Na enig speurwerk kwam ik erachter dat zoiets laten maken echt ónwijs veel kost. Tenminste, het is natuurlijk maar net wat je ervoor over hebt. En daarnaast, dit leek me onwijs leuk om zelf ook te doen. En zo gebeurde het.

Vorige week deed ik met Karlijn mee aan een workshop moderne kalligrafie. Het was echt heel erg leuk. Vooral de realisatie dat dikke en dunne lijnen, een schrijfhouding en wat al niet meer, mijn grootste zorgen waren op dat moment, voelde ontzettend verlichtend. Ik heb altijd veel geknutseld en vind DIY'en zoals dat tegenwoordig hip heet ;) echt heel leuk. En zo oefende ik deze week elke dag een beetje. Totdat Stephan met het briljante idee kwam om scheldwoorden mooi op te schrijven. Want waarom niet?  

Donderdagavond was het dan zo ver. En serieus. Het voelde ZO GOED! Even lekker losgaan zonder dat iemand daar last van heeft. Niets persoonlijks, gewoon schelden op papier maar wel heerlijk ontspannen letters schrijven en oefenen. Best of both worlds! "Pleur op idioot" heeft zelfs een plekje gekregen in een lijstje ;)

En daar, lieve <<Voornaam>>, gaat de opdracht van deze week over.


#10 Doe iets nieuws!


Je hebt niets te verliezen én daarnaast hoeft het dus helemaal niet lastig te zijn. Ik bedoel, letters oefenen en die tot scheldwoorden vormen was niet heel lastig en kijk wat het heeft opgeleverd ;). Groot of klein, alles telt! 
 

Een beetje inspiratie


Het begin
Ergens tussen niets en iets
Ligt het begin
Stilletjes te wachten
Op een tovervonk
Die wakker kust
Sukha -
 
Heb je al een idee wat je gaat doen? Vertel het me!

xx
Melle
Copyright © 2018 Thank god it is Monday, Alle rechten voorbehouden.

Laat me weten wat je van deze mail vond 
melle@thankgoditismonday.nl
www.thankgoditismonday.nlUpdate je voorkeuren of schrijf je uit van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp