Copy

I detta nyhetsbrev från Janssen sammanfattar vi några av våra nyheter. Vi har även släppt nya avsnitt av Vi forskar för livet!

På Janssen är vi måna om att lära oss mer om aktuella ämnen som rör svenska patienter och svensk hälso- och sjukvård. Vi strävar efter, att i samverkan med myndigheter och andra aktörer, hitta nya sätt att skapa värde för svenska patienter och det svenska samhället. Vi deltar i det offentliga samtalet kring life science-frågor och med vår podd hoppas vi kunna bidra till både förbättring och förändring för patienternas bästa. Du hittar Vi forskar för livet i din podd-app eller här.

Avsnitt: 9
Titel: 
Vi behöver en omstart 

Gäst: I detta avsnitt gästas vi av Karin Rågsjö från Vänsterpartiet och som är ledamot i socialutskottet. 

Lyssna och/eller titta: I din podd-app eller via vår hemsida.
Avsnitt: 10
Titel: Från strategi till handling


Gäst: I detta avsnitt gästas vi av Lina Nordquist från Liberalerna som är ledamot i socialutskottet. 

Lyssna och/eller titta: I din podd-app eller via vår hemsida.

I dessa poddavsnitt, under vårt valspecialtema, har vi samtalat med två nya riksdagspolitiker om viktiga frågor som rör hälso- och sjukvården. Frågor som inte bara engagerar oss på Janssen utan även svenska befolkningen enligt opinionsmätningar.

För oss på Janssen är klinisk forskning, samt snabb implementering av nya och effektiva behandlingar två huvudområden. Idag är Sverige långt ifrån att vara ledande när det gäller patienters möjlighet att ta del av nya innovativa terapier, och de senaste tio åren har de företagsinitierade kliniska prövningarna minskat i Sverige.

Vad behöver göras för att patienter i Sverige ska få ta del av nya innovativa behandlingar snabbare? Vad krävs för att vi ska få fler företagsinitierade kliniska studier till Sverige – en av målsättningarna som även satts upp i den nationella life science-strategin? Och vilken hälso- och sjukvårdspolitiska fråga tycker våra två politiker är den absolut viktigaste?

Detta, och mycket mer, samtalade vi om tillsammans med Karin Rågsjö från Vänsterpartiet och Lina Nordquist, Liberalerna. Lyssna gärna!

I september är det val till riksdagen och i nästa avsnitt av podden Vi forskar för livet kommer vi att samtala med representanter från fler riksdagspartier som vi har kvar att träffa.
Följ Janssen i Almedalen 2022
Vi är glada över att åter vara tillbaka på plats i Visby under politikerveckan i Almedalen i juli. Under veckan kommer vi att arrangera och medverka i flera seminarier. Årets ämnen handlar om life science, hälsodata, psykisk ohälsa och prostatacancer. Läs hela vårt program här. Flera evenemang kan du också följa digitalt.
Om du har några önskemål på ämnen eller gäster till podden eller om du vill ses på en kaffe i Almedalen, hör gärna av dig till mig!
Vänliga hälsningar,
Erika Kruse
Public Affairs Lead vid Janssen
ekruse1@its.jnj.com
Följ oss på Twitter och LinkedIn: Janssen Sverige
Twitter
LinkedIn
Website
Juni 2022, Nummer 9-10, CP-326966
Janssen-Cilag AB bryr sig om din integritet och vill att du ska känna till hur vi samlar in, använder och delar information. Din information kommer att användas i enlighet med vår sekretesspolicy och kan överföras till länder utanför ditt hemland, inklusive USA, som kan förespråka andra dataskyddsregler än i ditt land. Läs vår sekretesspolicy på vår webbplats https://www.janssen.com/sweden/sekretesspolicy.
© Janssen 2022
Janssen-Cilag AB
* Box 4042 * SE-16904 Solna * Tel: +4686265000
Fax: +4686265100 * Mail: jacse@its.jnj.com
unsubscribe​


This email was sent to <<E-mail>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Janssen-Cilag AB · Box 4042 · Stockholm SE-16904 Solna · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp