Copy

Kun je deze mail niet lezen? Klik dan hier.
Smart Mobility Stories

Jaargang 1, nummer 2, 15 december 2016Hoe mooi is… smart mobility?

Smart mobility is niet iets dat we van de ene op de andere dag gerealiseerd hebben. Maar het is wel iets dat vandaag begint. Vandaag moeten wij met elkaar de stappen zetten om kennis te bundelen en innovaties in de praktijk te brengen. Christophe van der Maat, gedeputeerde Mobiliteit en Samenwerking, provincie Noord-Brabant, verheugt zich op de samenwerking! Bekijk hier zijn vlog.


 Is smart mobility de oplossing?

“Om onze beloftes waar te maken moeten we inzetten op opschaling. Bovendien moeten we durven experimenteren met afwijkende oplossingen.”

We zitten er allemaal middenin en bovenop, maar toch zijn we wel benieuwd: wat gebeurt er nou zoal in het veld van smart mobility? En wie doet wat? Ook Tanja Manders, PhD aan de TU Eindhoven, vroeg zich dat af. Ze zocht het uit en publiceerde haar eerste bevindingen in de one-pager Smart Mobility Experimenten - wat gebeurt er zoal? Met Tanja werpen we een kritische blik op haar bevindingen.

 


 ‘Nederland is uniek in het samenbrengen van smart mobility en verkeersmanagement’

Nederland heeft een optimaal klimaat voor de ontwikkeling van smart mobility. Daarom liggen we op dat gebied voorop. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor verschillende testfaciliteiten, zoals de Innovatiecentrale. Maurice Geraets, NXP, en Chris de Vries, provincie Noord-Holland, waren aanwezig bij de 24-uurs sessie van de Innovatiecentrale. Met hen kijken we daarop terug én werpen we een blik op het smart mobility-werkveld.
 


 Tielbeke Logistiek over truck platooning: ‘Je moet ergens beginnen’

The proof of the pudding is in the eating. Dat dachten ze bij Tielbeke toen zij dit jaar aan de slag gingen met truck platooning. Daarmee is deze transportonderneming een mooi voorbeeld van de manier waarop de markt dit soort nieuwe technologieën oppakt.

 


 De persoonlijke ervaringen van het ITS World Congress Melbourne

‘Ik hoop dat dit congres Nederland heeft wakkergeschud!’

Van 10-14 oktober vond in Melbourne het ITS World Congress plaats. We horen er veel over, maar het is nog steeds erg abstract. Namens Nederland waren ongeveer vijftien mensen aanwezig. Vier daarvan deelden hun persoonlijke ervaringen met Smart Mobility Stories.
 


 


Smart Mobility Stories
Verhalen vertellen is een oeroude menselijke manier om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Verhalen geven betekenis, want ze leggen op inspirerende wijze de verborgen waarde achter een gebeurtenis bloot. En je vertelt ze graag verder. Zo zorgen verhalen voor verbinding. In Smart Mobility Stories lees je de verhalen van professionals uit het veld. Mensen zoals jij en ik, die dag in dag uit bezig zijn mobiliteit steeds een beetje slimmer te maken. Wat is jouw verhaal?
Redactie
AutomotiveNL
Connecting Mobility
DITCM Innovations
De Innovatiecentrale
ITS Bureau
Rijkswaterstaat


Wat is jouw Smart Mobility Story? Mail naar 
evelienbrascamp@innovatiecentrale.nl.


Smart Mobility Stories #2 is tot stand gekomen met dank aan: 
Chris de Vries (Provincie Noord-Holland), Christophe van der Maat (Provincie Noord-Brabant),
Edoardo Felici (NDW), Ernst-Jan Dorgelo (Tielbeke Logistiek), Florien van der Windt (Ministerie van I&M),
 Marije de Vreeze (Connekt), Maurice Geraets (NXP), Tanja Manders (TU/e) en Theo Stevens (DITCM Innovations).

 


 Copyright © 2016 All rights reserved.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Automotive Campus 30 
5708 JZ Helmond
Nederland

Toevoegen aan mijn contacten

Email Marketing Powered by Mailchimp