Copy

Kun je deze mail niet lezen? Klik dan hier.
Smart Mobility Stories

Jaargang 1, nummer 4, 13 april 2017Data voor verkeersmanagement

De drie meest actuele dataprojecten van dit moment. Vier experts die antwoord geven op de vraag: “Van wie zijn de data?” Vijf slimme vragen aan Hans van Lint (TU Delft). Én een veranderende rol voor het NDW. Deze editie van Smart Mobility Stories staat volledig in het teken van … data. Voor de aftrap van deze editie ging de redactie tijdens de Automotive Week 2017 op zoek naar een nieuwkomer in het veld. We troffen Menno Malta van Monotch aan. Hij legt uit wat data betekenen voor mobiliteit én welke rol Monotch daarin speelt. Bekijk zijn vlog hier.

 


 Voertuigdata: drie actuele projecten

In Nederland rijden zo’n zeven miljoen auto’s rond, die een schat aan informatie met zich meevoeren. Hoe kun je data uit deze voertuigen omzetten naar bruikbare informatie voor de verbetering van de verkeersveiligheid en de doorstroming, en voor het beheer van de infrastructuur? In de projecten Floating Car Data, CAN-bus en Probe Vehicle Data onderzoekt Rijkswaterstaat samen met marktpartijen en de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW) de toepassing van verschillende verkeersdata.
 

Lees meer over de drie verschillende projecten:

Floating Car Data     |     CAN-bus DATA     |     Probe Vehicle Data 

 Van wie zijn de data?

Dat data veel informatie bieden, daar zijn we over uit. We weten ook dat ze slim zijn te gebruiken voor verkeers- en mobiliteitsmanagement. Maar mogen we die data zomaar gebruiken? Van wie zijn de data en hoe gaan we om met privacygevoelige informatie? Vier experts, vier invalshoeken, vier verschillende meningen.


 ‘Elke bestuurder is een pakketje wiskundige vergelijkingen’

Hans van Lint is hoogleraar verkeerssimulatie en dataverwerking bij de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen aan de Technische Universiteit Delft. Op dit moment doet hij onderzoek naar de relatie tussen verkeersdata en modellen, en het toepassen van die modellen op het schatten en voorspellen van verkeerscondities. Smart Mobility Stories stelde vijf slimme vragen aan Hans.


 NDW: naar een flexibel kennis- en expertisecentrum voor verkeersdata

Door technologische ontwikkelingen in de automotive industrie, de toetreding van nieuwe spelers op de markt en de opkomst van innovatieve mobiliteitsdiensten is het verkeer sterk aan het veranderen. Wat betekenen die veranderingen voor de Nationale Databank Wegverkeergegevens (NDW)? In gesprek met Edoardo Felici.


 


Smart Mobility Stories
Verhalen vertellen is een oeroude menselijke manier om kennis en ervaringen met elkaar te delen. Verhalen geven betekenis, want ze leggen op inspirerende wijze de verborgen waarde achter een gebeurtenis bloot. En je vertelt ze graag verder. Zo zorgen verhalen voor verbinding. In Smart Mobility Stories lees je de verhalen van professionals uit het veld. Mensen zoals jij en ik die dag-in-dag-uit bezig zijn mobiliteit steeds een beetje slimmer te maken. Wat is jouw verhaal?
Redactie
AutomotiveNL
Connecting Mobility
DITCM Innovations
De Innovatiecentrale
ITS Bureau
Rijkswaterstaat


Wat is jouw Smart Mobility Story? Mail naar 
evelienbrascamp@innovatiecentrale.nl.


Smart Mobility Stories #4 is tot stand gekomen met dank aan: 
Claudia de Andrade (Rijkswaterstaat), Edoardo Felici (Nationale Databank Wegverkeersgegevens), Ewald Dijkstra (gemeente Amsterdam), Hans van Lint (TU Delft),
James Etheridge (HERE), Laurens Schrijnen (Rijkswaterstaat), Marco Schreuder (Rijkswaterstaat / Innovatiecentrale), Menno Malta (Monotch),
Ronald de Beijer (Beijer Automotive), Steven Logghe (Be-Mobile), Wim Vossebelt (V-tron), Yvonne Dierikx (Rijkswaterstaat) 

 


 Copyright © 2017 All rights reserved.

Indien u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.

Automotive Campus 30 
5708 JZ Helmond
Nederland

Toevoegen aan mijn contacten

Email Marketing Powered by Mailchimp